Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Crezul Politic al lui Catalin Predoiu.

La lansarea listei de candidati PDL pentru alegerile europarlamentare, Catalin Predoiu rosteste crezul campaniei sale pentru Presedintie si al proiectului sau pentru o noua Romanie. In prima parte a discursului sau, Catalin Predoiu a afirmat viziunea sa de dezvoltare a Romaniei in cadrul proiectului European, precum si importanta unei voci mai puternice a politicienilor si specialistilor  romani pe scena europeana. Proiectul European trebuie sa fie construit si impreuna cu Romania, si in interesul acesteia.

"In 25 mai dam o batalie pentru destinul Europei. Avem nevoie de victoria PDL si a Partidului Popular European pentru a dezvolta proiectul european. Politica de crestere economica, regandirea politicilor energetice, integrarea accelerata a Republicii Moldova in UE si reforma institutiilor europene pot fi obiective majore ale UE in perioada urmatoare."

Domnia Sa a continuat:

"Daca vrem sa consolidam Proiectul Romania realizat la 1 decembrie 1918 trebuie sa consolidam Uniunea Europeana si sa jucam un rol important la Bruxelles. In acest moment, nu suntem influenti la nivele 2 si 3 de la Bruxelles si stim cat de mult conteaza acestea. Nu avem destui romani in aparatul birocratic al Bruxelles-ului. In anii care vin trebuie sa trimitem cat mai multi tineri la Bruxelles, in cabinetele europarlamentarilor, dar si in structurile Comisiei Europene. Sa mizam pe tanara generatie! Este vorba de Europa lor, Europa de maine!"

O reprezentare corecta a adevaratelor valori  ale Romaniei in Uniunea Europeana este esentiala pentru un statut demn in aceasta familie, pentru o recastigare a unei identitati nationale diluate de politicieni iresponsabili si corupti.

"Aceste alegeri europene ar putea fi primul pas catre o noua Romanie. O Romanie a valorilor autentice, o Romanie a mintilor luminate, dar si a inimilor deschise."

In incheierea discursului sau, Catalin Predoiu a rostit Crezul proiectului sau pentru o noua Romanie, o Romanie a valorilor, a onestitatii si a responsabilitatii, o Romanie demna si credibila in exterior. 

"Cred intr-o Romanie in care Primul Ministru nu este plagiator.
Cred intr-o Romanie in care Seful Senatului nu declara Departamentul de Stat al SUA drept inamic.
Cred intr-o Romanie fara ministri penali, ca cei trimisi de USL in Guvern, in drum spre penitenciar.
Cred intr-o Romanie fara politicieni corupti.
Cred intr-o Romanie fara injurii la televizor.
Cred intr-o Romanie fara politicieni care sa certe poporul pentru ca nu-i merita.
Cred intr-o Romanie cu scoli adevarate si spitale sigure.
Cred intr-o Romanie cu sportivi pe podium si artisti impliniti.
Cred intr-o Romanie in care oamenii se saluta pe strada, chiar daca nu se cunosc.
Cred intr-o Romanie in care antreprenorii corecti nu sunt jecmaniti cu taxe si sufocati de mafie si coruptie.
Cred intr-o Romanie in care Justitia este nu numai aparata, ci si respectata.
Cred intr-o Romanie care ramane in tabara vestului si seamana cu vestul."
.

Foto - arhiva Bistriotanews.ro

 

0 comentarii2807 vizualizări31 martie 2014




rss 2.0
rss 2.0