Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Startul la Europarlamentare.

Mediul politic, in cea mai recenta perioada, a cunoscut o serie de trasaturi aberante si contradictorii care conduc detasat in defavoarea intereselor nationale. Daca ne intrebam care este rostul vuietelor si acuzatiilor aduse de diversi actori politici, raspunsul este unul singur: cursa pentru alegerile europene.

            In pregatirea alegerilor din data de 25 mai, cand locurile in Parlamentul European vor fi mai reduse decat in anii precedenti, fiecare partid si-a ascutit ghearele si si-a atacat adversarii pentru a castiga un loc pe liste, in loc de a-si demonstra abilitatile de reprezentanti internationali, asa cum ar fi firesc.

Prin intermediul voturilor, ce vor fi obtinute in aceasta cursa, vechile partide isi masoara puterea, iar noile partide isi evalueaza sansele pe esichierul politic. Aceasta este perioada in care criticile virulente joaca rolul de arma prioritara, iar afirmatiile eronate si acuzatiile nefondate sunt deviza grupurilor parlamentare.

            Daca Partidul Democrat Liberal s-a opus initiativei de injumatatire a ratelor bancare, intentie care permite consumatorului o perioada de relaxare financiara, si celei de majorare a 234.000 de pensii, in urma deciziei Curtii Constitutionale, acuzand Guvernul de faptul ca adopta masuri populiste pentru a obtine un avantaj la europarlamentare, inseamna oare ca nici o masura in favoarea cetatenilor nu trebuie a mai fi luata din cauza acuzatiilor de intentii machiavelice?

            Prins in aceasta hora, Partidul National Liberal a "intors armele" impotriva partidului pe care odinioara il sustinea si alaturi de care a elaborat politici de organizare si dezvoltare sanatoasa a mediului romanesc. Amenintarile conform carora motiunea de cenzura este deja pusa in perspectiva, iar initierea sa in randul partidelor de Opozitie facuta prin intermediul motiunii simple pe tema Sanatatii, au la baza acelasi scop fundamental: alegerile europarlamentare.

Ce logica a stat la baza elaborarii unei motiuni in jurul temei de dezbatere reprezentata de noua lista a medicamentelor compensate, in conditiile in care un membru PNL a detinut cele mai multe mandate in acest Minister, iar masurile intreprinse au fost implementate sau abandonate chiar de domnia sa?

Nu avem de-a face cu un demers al apararii drepturilor cetatenesti sau veghere asupra legislatiei, ci un interes electoral, in cea mai pura forma.

            Concomitent cu aceasta campanie furibunda de denigrare a partidului social-democrat, Guvernul s-a preocupat cu identificarea unor mijloace de sustinere financiara a oamenilor pe care ii reprezinta. In aceasta ordine de idei ministrul Dezvoltarii a semnat, in vizita sa in China, un acord ce vizeaza inceperea analizelor si studiilor de fezabilitate, de catre specialistii chinezi, pentru constructia liniei feroviare de mare viteza spre Constanta si modernizarea inelului feroviar Bucuresti. Pe plan intern, ministrul Agriculturii a hotarat cresterea subventiilor la motorina pentru agricultori, in timp ce Guvernul va aplica un set de masuri fiscale pentru a permite transportatorilor recuperarea unei parti considerabile din acciza la carburanti.

             Prin cele exprimate in aceasta declaratie, doresc a solicita membrilor Opozitiei sa candideze pentru locurile in Parlamentul European prin metode onorabile, si nu prin a pune piedici Guvernului si PSD-ului in tentativa de a consolida, pe plan economic, Romania.

 

 

Vasile-Daniel Suciu

Deputat PSD - Bistrita-Nasaud, Colegiul nr. 2.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2975 vizualizări02 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0