Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Caravana Agroinfo la Ilva-Mare: locuitorii au cerut informatii despre prima intabulare si noul PNDR.

Adoptarea legii primei intabulari a fost asteptata inca de anul trecut de comuna Ilva Mare, in care se deruleaza un proiect local de cadastrare a proprietatilor. Pentru ca multi locuitori au sperat ca partea de costuri care le revine sa poata fi suportata integral sau partial prin intermediul primei intabulari, adoptarea legii este urmarita cu mult interes in zona.

Cu ocazia intalnirii organizata in Ilva Mare, duminica, 6 aprilie in cadrul Caravanei Agroinfo deputatul Stelian Dolha le-a explicat celor prezenti ca legea initiata de PNL este blocata de actuala putere: " Legea ar fi trebuit sa ajunga la vot inca din decembrie, insa a fost blocata nejustificat, dupa ce a primit raport favorabil in comisii. In urma protestelor noastre, marti, 8 aprilie va ajunge la votul final. Nu putem decat sa speram ca atunci va prima interesul celor care ne-au trimis in Parlament si nu vointa unor partide care au alte intentii", a mai spus deputatul Dolha.

Stelian Dolha le-a mai prezentat locuitorilor din Ilva Mare si informatii legate de alte legi cu impact direct, precum cea de restituire a subventiilor din zootehnie si penalizarile retinute abuziv pentru datorii la bugetul local, adoptata deja, legea de vanzare a terenurilor din extravilan, proiectul de amendare a legislatiei aferente noilor impozite agricole.

  Un capitol distinct l-au constituit discutiile legate de Noul Program de Dezvoltare Rurala, trimis deja la Bruxelles, care se dovedeste inca o mare necunoscuta pentru locuitorii satelor. Publicul le-a cerut consultantilor caravanei informatii detaliate despre masurile accesibile de finantare, despre continuitatea lor, conditiile impuse, sau cum interactioneaza aceste proiecte cu angajamentele semnate cu APIA. Consultantii CaravaneiAgroinfo s-au pus la dispozitia celor prezenti pentru informatii ulterioare, dupa aprobarea acestuia si sprijin in realizarea de proiecte individuale sau in parteneriat.

Biroul de presa al deputatului Stelian Dolha.

 

0 comentarii2702 vizualizări07 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0