Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Despre plata cu cardul - interventie Alexandru Toniuc.

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI, B I S T R I T A, COMPARTIMENT PREGATIRE DOCUMENTE, CONTENCIOS, PROCES-VERBAL, Incheiat azi 16.01.2014 in sedinta ordinara a Consiliului local al municipiului Bistrita, Domnul consilier Toniuc Alexandru - am 4 chestiuni pe care doresc sa le punctez.

 A treia chestiune este iarasi de actualitate si am discutat-o si anul trecut. Am solicitat sa facem demersuri pentru a avea macar posibilitatea platii cu cardul la casieriile municipiului si nu se poate. Nu mi-ar fi revenit in minte solicitarea de anul trecut, daca nu as fi citit o stire ieri si una astazi, o cercetare de piata a aratat ca 30% din cetateni nu au incredere sa foloseasca smart-phone-urile atunci cand fac cumparaturi. Si pentru mine concluzia a fost ca 70% au curajul. Primaria municipiului Cluj-Napoca, viitoare capitala regionala, a introdus sistemul de plata a taxelor si impozitelor locale cu ajutorul smart-phone-urilor si a tabletei si pentru asta ei trimit instiintarea de plata prin posta in cursul lunii ianuarie dupa 20 ianuarie, folosind smart-phone-ul poti sa copiezi codul de pe instiintarea de plata si sa faci plata fara sa te mai deplasezi la casieriile municipiului. Eu imi amintesc ca am avut mai multe interventii impotriva acelor instiintari de plata, este bine ca cetateanul este incunostiintat ca se va face drum de centura si partie de schi, dar daca am da posibilitatea ca el sa foloseasca acea instiintare de plata ca un instrument pana la urma la indemana prin tehnologia momentului, cred ca ar fi si mai bine si nu trebuie decat sa-i intrebam pe cei de la Cluj ce e de facut.

  Domnul primar Cretu Ovidiu Teodor - adreseaza felicitari celor prezenti in sala cu ocazia inceputului de an 2014. La inceput de an sunt bilanturi, sunt inventare a multitudinii de probleme pe care trebuie sa le rezolvam, cel putin 95% dintre ele. As vrea sa subliniez faptul ca bugetul local a crescut, nu cu 20%, dar a crescut. Vreau sa va mai spun ca veniturile nici din Viisoara si nici din Sarata nu au crescut si nu acopera 50% din cheltuielile care le facem acum. Ca sa stim pe ce pozitii lucram. Nu o sa va pot da raspuns acum la toate problemele.

 …………………….

Pentru domnul consilier Toniuc, Balul Culturii initial a fost prins pentru festivitatea din acest an a culturii, acelasi spectacol in mod obisnuit, insa au existat sponsorizari care au permis sa nu se foloseasca banii publici si atunci au facut sub aceasta forma. Nu o sa va dau nici o lista celor care au participat si nici o lista a costurilor, pentru ca nefiind din bani publici este o alta problema.

 In legatura cu plata cu card, am semnat contractul cu Banca Transilvania si in cateva zile se va rezolva si la noi problema platii cu cardul. Vreau sa va spun ca noi am mai avut acest sistem cred ca in urma cu 6 ani, si in primul an au platit cu cardul 3 oameni, dupa care banca si-a retras BIOS-urile pentru ca nu era rentabil sa le tina acolo.

PRESEDINTE DE SEDINTA,               SECRETARUL MUNICIPIULUI,

          HANGAN SORIN                               GAFTONE FLOARE

 

                                                                                REDACTAT

                                                                    Consilier, SUCIU ANCA

 

 

 

PROCES-VERBAL Incheiat azi 28.02.2013, in sedinta ordinara a Consiliului local al municipiului Bistrita

 Domnul consilier Toniuc Alexandru Marian: patru chestiuni as dori sa ridic - cu greu m-am oprit la patru.

 A treia chestiune - e o perioada in care cetatenii isi platesc taxele si impozitele si as dori sa semnalez faptul ca nu se pot face plati cu cardul. Chiar si pensionarii platesc acum cu cardul si cred ca ar trebuie facut ceva in sensul acesta.

 Domnul Ovidiu Teodor Cretu - Primarul municipiului Bistrita: Sarut - mana, buna - ziua! Interpelarea sau intrebarile adresate de domnul consilier Toniuc referitor la Zona metropolitana, sunt primele contacte sau primele discutii, personal nu mi-as dori o Zona metropolitana pentru ca este clar ca nu primariile din Budac, Joseni, Sieu sau Monor vor fi cele care vor lucra pentru proiectele zonei metropolitane, toata munca va cadea in sarcina noastra. De aceea asteptam sa vedem modificarea legislatiei, ghidurile care vor aparea, daca n-o sa avem ce face, vom face zona metropolitana. Dar daca finantarile le putem obtine direct noi, e preferabil sa ne ocupam de noi ca sa nu trebuiasca sa muncim si pentru altii. In orice caz, in momentul cand vom constata ca lucrurile sunt asezate pe aceasta directie, atunci categoric zona metropolitana sau actiunea de infiintare a zonei metropolitane va fi facuta cu, consultarea specialistilor, cu, consultarea din diferite sectoare, a institutiilor, cu Focus Grupuri, cu toata metodologia de infiintare a unei structuri deasupra unitatilor administrativ-teritoriale.

Parcarea de la Camera de Comert este, de fapt, un teren care este in administrarea Camerei de Comert si care trebuie sa si-l administreze, sa si-l amenajeze. Terenul nu este a lor, este dat doar in administratie si eu am discutat anul trecut cu domnul presedinte Bar sa ni-l dea inapoi ca sa-l administram noi si sa-l amenajam. Nu am primit inca un raspuns, se mai gandeste, ca intotdeauna exista intentia de a mai face ceva, ca e un teren important, cu o locatie foarte buna, pentru noi ar fi inclusiv pentru o parcare supraetajata zona respectiva, chiar daca mai cumparam ceva in completare. Din cate stiu eu, garajele care sunt acolo sunt pe terenul privat, deci nu prea avem ce sa facem cu ele.

Strada Gheorghe Sincai nr.4, mi se pare, este cladirea de langa noi. Peretele care s-a daramat ne apartinea si noua si proprietarului sau proprietarilor de la cladirea invecinata. A existat, in urma cu un an, o expertiza care spunea ca acea cladire trebuie daramata. Sigur, ne vom asocia cu proprietarii si vom participa si noi, fie la reconstructia zidului, fie sa participam cu, cota noastra la refacerea cladirii respective. Dar intai trebuie sa iesim din aceasta problema, un zid daramat care ne apartine si noua si lor si, in sfarsit, nu va ascund faptul ca ei ar dori ca primaria sa faca pe banii ei zidul complet, sa refaca cladirea, sa le-o facem dupa aceea cadou. 

………………………………….

Presedintele de sedinta constata epuizarea ordinii de zi si declara inchise lucrarile sedintei ordinare din 28.02.2013 a Consiliului local al municipiului Bistrita.

 

 

SA.ex.2.

 

0 comentarii3010 vizualizări24 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0