Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Comunicate politice. PSD, PDL. F.C.

Miercuri 8 mai, echipa de campanie coordonata de vicepresedintele PSD Bistrita-Nasaud, Daniel Suciu si secretarul executiv al aceleiasi structuri politice, Romeo Florian a ajuns in comuna Sieu. Cu aceasta ocazie echipa de campanie a Aliantei electorale PSD + UNPR + PC a participat la targul lunar, cel mai mare de acest fel, de pe valea Sieului. Totodata, echipa de campanie coordonata de prim-vicepresedintele PSD Bistrita-Nasaud, Nicolae Moldovan si senatorul PSD, Ioan Denes a ajuns in comuna Reteag. Acolo reprezentantii PSD + UNPR + PC au avut ocazia de la prezenta alegatorilor candidatii aliantei electorale si motivele pentru care merita votati.

 

.

Purtatorul de cuvant al Partidului Social Democrat, europarlamentarul Catalin Ivan, sustine ca incidentul din comuna Nana, in care o femeie a fost "trantita la pamant de un om al PMP", caracterizeaza "regimul lui Traian Basescu, plin de astfel de abuzuri si violente care nu au decat rolul de a-i suprima pe opozanti".

                     "Incidentul de ieri din comuna Nana, in care o femeie a fost trantita la pamant de un om al PMP doar pentru ca vroia sa-si exprime punctul de vedere de fata cu Elena Udrea, ne aminteste de abuzurile extraordinar de grave care au marcat regimul Basescu. Nu este prima oara cand romani obisnuiti sunt agresati fizic doar pentru ca au un cuvant de spus si ii incomodeaza pe oamenii lui Basescu: in Piata Universitatii, manifestatiile impotriva regimului Basescu au fost reprimate violent; un fost detinut politic in varsta de 85 de ani a fost ridicat pe sus si agresat pentru ca se afla in aceeasi sala cu Basescu si isi spunea punctul de vedere; un avocat a dezvaluit cum a fost lovit chiar de Traian Basescu pentru ca l-a criticat in public.

                     Mai grav este faptul ca incidentul de la Nana s-a petrecut sub ochii unor lideri ai partidului lui Basescu, cum ar fi deputatul PMP de Calarasi, domnul Marin Anton, sau presedintele PMP Calarasi, Dragos Coman. Aceste abuzuri nu mai pot fi tolerate si avem convingerea ca romanii le vor sanctiona la vot. Regimul lui Traian Basescu, plin de astfel de abuzuri si violente care nu au decat rolul de a-i suprima pe opozanti, trebuie sa inceteze! Sper ca autoritatile vor actiona cu promptitudine fata de aceste actiuni incalificabile. Ce s-a intamplat la Nana arata ce poate intampla in toata Romania daca nu vom pune capat acestui regim", afirma Catalin Ivan.

 

.

 

Radu F Alexandru, vicepresedinte PDL si ministrul Culturii in Guvernul Alternativa, se arata revoltat de refuzul premierului Victor Ponta de a le acorda inalte decoratii dnei. Tania Radu si dlor. H.R.Patapievici si Mircea Mihaies. Acesta este de parere ca prim ministrul Romaniei are un complex fata de lotul Patapievici si ca gestul sau este unul de frustrare adanca.

 "Se putea crede ca lucrurile au ramas intr-un trecut irecuperabil. Ca prins in lupta inversunata pe care o duce zilnic impotriva intereselor fiecarui roman, prin politica falimentara pe care o promoveaza, Victor Ponta s-a eliberat de complexul avut fata de "lotul Patapievici". Ei bine, ne-am inselat. Iresponsabilitatea, minciuna, hotia intelectuala, lipsa de o minima competenta, de o elementara cinste deschid o lunga lista de tare grave ce se leaga de la sine de numele lui Victor Ponta. Frustrarea adanca, resentimentul paralizant nu le-a probat pana acum. O face prin gestul descalificant prin care refuza printr-un "NU" apasat acordarea unor inalte decoratii dnei. Tania Radu si dlor. H.R.Patapievici si Mircea Mihaies. Un "NU" dincolo de care razbat toate complexele si toate furiile ignorantului, ale omului pentru care furtul a fost singura cale accesibila spre mult-ravnitul titlu de "doctor". "NU" celor care slujesc Cultura! "NU" celor care prin statura lor intelectuala, respectata si pretuita de toata lumea, evidentiaza talia de pigmeu a premierului Victor Ponta. Titlul cu care Victor Ponta se poate mandri fara ezitare - de data asta, cu siguranta, nimeni nu i-l va contesta - "Victor Ponta, o jignire a firii!"", a declarat Radu F Alexandru.

 Anca Andrei - PR & Communication Manager

Guvernul Alternativa al PDL Tel: 0722.543.901.

 

.

 

 

Festivitatea de premiere

               Va anuntam cu bucurie ca vineri, 9 mai, va avea loc festivitatea de premiere a Olimpiadei Comunicarii Europene. Evenimentul vine sa incheie concursul de proiecte destinat tinerilor interesati de importanta alegerilor europarlamentare si a Parlamentului European.

               Festivitatea de premiere, la care va invitam si pe dumneavoastra, va avea loc in sala mare de sedinte a Primariei Bistrita, de la ora 19:00. La eveniment vor participa presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, deputatul PSD, Daniel Suciu, senatorul PSD, Ioan Denes, presedintele TSD, Mihai Sturzu, candidat pe loc eligil din partea Aliantei electorale PSD + UNPR + PC, Claudia Tapardel, coordonatorul Centrului Europe Direct, Monica Muresan, conferentiar universitar doctor, Cornelia Macarie, presedintele PSD Bistrita Alexandru Bria, vicepresedintele PSD Bistrita, George Avram si altii.

              Olimpiada Comunicarii Europene, eveniment organizat de TSD Bistrita, s-a bucurat de participarea a 8 echipe, formate din cate 3 tineri. Concurentii au realizat, conform regulamentului, proiecte a 3, maximum 6 pagini, in cadrul carora au evidentiat importanta alegerilor europarlamentare si a Parlamentului European pentru alegatorii din Romania. Proiectele au fost jurizate de catre presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, deputatul PSD, Daniel Suciu, senatorul PSD, Ioan Denes, coordonatorul Centrului Europe Direct, Monica Muresan, conferentiar universitar doctor, Cornelia Macarie, analistul politic, Alin Cordos si coordonatorul Scolii de dans Reborn Streetdance Bistrita, Dora Incert.

               In cadrul festivitatii de premiere, reprezentantii fiecarei echipe vor avea la dispozitie cate 5 minute pentru a-si prezenta proiectele verbal, cat si in Power Point.

               Membrii echipei castigatoare vor avea ocazia sa participe la o vizita de 3-4 zile in cadrul Parlamentului European de la Bruxelles. Echipele de pe locurile 2 si 3 vor efectua cate o vizita la Parlamentul Romaniei. Primele 5 echipe clasate vor avea ocazia sa efectueze un stagiu de practica in domeniul comunicarii politice, in cadrul PSD Bistrita-Nasaud. Toti participantii vor primi materiale informative, referitoare la structurile Uniunii Europene si activitatea lor.

               In continuare puteti urmari defasuratorul intregului eveniment. Va multumesc!

 DESFASURATOR

 19:00 - 19:30 - primirea invitatilor

 19:30 - 19:40 - Cuvant de deschidere - Bogdan Ivan, presedinte TSD Bistrita-Nasaud

 19:40 - 20:00 - Discursuri - Emil Radu Moldovan, presedinte PSD Bistrita-Nasaud

-         Mihai Sturzu, presedinte TSD

-         Monica Muresan, coordonator Centrul Europe Direct, din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud

-         Conferentiar universitar doctor, Cornelia Macarie

20:00 - 20:50 - prezentarea proiectelor (fiecare echipa are la dispozitie 5 minute pentru prezentare)

 20:50 - 21:10 -  premiere.

 

 

 

Reactia Editurii Polirom la atacurile premierului Romaniei

 
Recentele atacuri ale premierului Romaniei indreptate impotriva unor intelectuali de frunte ai tarii nu pot decit sa consterneze si sa ne ingrijoreze in acelasi timp. Calomniile, acuzatiile inchipuite, etichetarile rudimentare amintind de vremuri pe care le credeam apuse, propaganda de partid cu pretentie de judecati de valoare, toate acestea (si nu numai) au reinceput sa infesteze viata noastra culturala si sa-i aduca serioase prejudicii. Sub conducerea lui Horia-Roman Patapievici, echipa Institutului Cultural Roman a obtinut rezultate deosebite si evidente in ce priveste promovarea culturii scrise in lume. In doar citiva ani, ICR devenise principala institutie culturala a tarii, cu o recunoastere internationala de necontestat. Urmarile asa-zisei reorganizari sunt cunoscute, fiind lesne de evaluat fie si prin reducerea drastica a numarului de traduceri ale operelor autorilor romani publicate in strainatate. Revoltatoare sunt si jignirile aduse unuia dintre intelectualii de frunte ai tarii, profesorul Mircea Mihaies, autor si colaborator de prestigiu al editurii noastre. Opera lui este astazi larg recunoscuta atit in Romania, cit si in strainatate. A-l califica drept anti-roman, nazist, fascist batrin etc. constituie nu doar o lipsa de bun-simt, ci o deviere de la un discurs rational, un derapaj greu de imaginat la un politician responsabil.
 
Solicitam - impreuna cu toti cei care si-au manifestat indignarea fata de astfel de practici - ca premierul Romaniei sa renunte la calomnieri ce nu ii fac cinste. Solicitam ca preocuparile sale sa aiba in vedere starea grava in care se afla cultura nationala ca urmare a subfinantarii, si nu rafuielile politice personale sau de partid. Cultura scrisa a fost desfigurata vreme de prea multe decenii de indicatii, cenzura, etichetari ideologice si procese de intentii ca sa mai dorim sa ne intoarcem la acel trecut.


Editura Polirom - Iasi, Bdul Carol I nr. 4
Telefon & Fax: 0232-214.100
Mail: office@polirom.ro
www.polirom.ro

 

.

 

Voi de ce nu votati PSD?

 Eu? ?n primul rand pentru ca m-am nascut ?ntr-o familie taranista, cu traditie ?n aceasta doctrina si ?nainte, si dupa revolutie. Astfel, am cunoscut oroarea persecutiei politice asupra tatalui meu de catre aceeasi comunisti ramasi ?n functie dupa ’89, dar redenumiti FSN. Astazi, precum o dinastie putreda dar care nu moare, ne lovim de aceeasi oameni care chemau minerii sa omoare studentii protestatari ?n anii ’90. "Sangele" comunist s-a transmis precum un cancer ereditar, din generatie in generatie, devenind parca tot mai rosu. PCR - FSN - PSD ; Iliescu - Nastase - Ponta.

          Alt motiv pentru care nu voi vota niciodata PSD tine de cateva carti pe care le-am citit ?n anii liceului si ai facultatii. Carti care si-au pus amprenta asupra formarii mele doctrinare, si, ulterior, politice. Aceste carti sunt scrise de patru mari nume ale intelectualitatii romanesti: Patapievici, Liiceanu, Noica, Plesu.

          Ceea ce se intampla zilele acestea, cand un premier care si-a plagiat lucrarea de doctorat refuza decorarea lui Patapievici, cel mai cunoscut savant-filozof roman ?n viata, reprezinta o negare a valorilor fundamentale ale culturii romanesti. Este reactia fireasca a unui partid de sorginte comunista ( PSD ), care ?ncurajeaza incultura si nerecunoasterea valorilor, de frica pierderii electoratului.

          Acest articol este un protest fata de gestul grobian al premierului Ponta, si o consolidare a pozitiei mele publice anti-comuniste, anti-PSD. Din fericire, nu sunt o voce singulara ?n aceasta privinta. Din pacate, sunt ?nca prea putini cei care rezoneaza cu acest crez.

          P.S. : desi spuneam ca sunt de formare taranista, iata ca nu ma regasesc ?n PNT-CD. Motivul este acelasi ca ?n cazul PNL, care ?si striga ?n gura mare liberalismul, desi a guvernat doi ani si ?nca este ?n structurile guvernamentale alaturi de socialistii din PSD. Din pacate, PNT-CD a fost si este reprezentat si condus de oameni care nu mai au nici o tangenta cu valorile liberal-conservatoare. Sa vad embleme ale PNT-CD, precum Emil Constantinescu sau Victor Ciorbea devenite marionete ale PSD imi provoaca dezgust.
 Forta Civica este, astazi, singurul partid care apara si promoveaza nepatat aceste valori ale neamului romanesc!

Urs Gavrila, presedinte Forta-Civica Bistrita-Nasaud

0 comentarii2772 vizualizări08 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0