Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Eurodeputatul PSD Ioan Enciu sustine ridicarea vizelor pentru cetatenii romani pentru calatoriile in Statele Unite si Canada.

Eurodeputatul PSD Ioan Enciu a luat pozitie in cadrul Comisiei de Libertati Civile din  Parlamentul European fata de mentinerea obligatiei de vize la intrarea pe teritoriul Statelor Unite si Canadei pentru cetatenii din cinci State Membre ale UE, printre care si Romania. Eurodeputatul roman si-a exprimat aceasta pozitie in calitate de raportor principal al Parlamentului European pentru acordul de eliminare a vizelor pentru posesorii de pasapoarte diplomatice dintre UE si Brazilia.

Ioan Enciu a propus Comisiei Europene sa ia in considerare incheierea unui astfel de acord cu cele doua state nord americane, subliniind ca "acest lucru ar reprezenta un prim pas in directia eliminarii complete a vizelor pentru toti cetatenii europeni".

El a subliniat ca "atat timp cat negocierea acordurilor privind vizele este de competenta exclusiva a Uniunii si nu a Statelor Membre, Comisia trebuie sa ia toate masurile necesare pentru rezolvarea acestor situatii de nereciprocitate."  

Acest demers face parte dintr-un efort sustinut al eurodeputatului roman la nivel european si international in domeniul liberalizarii totale a vizelor. Recent, Ioan Enciu s-a aflat intr-o vizita oficiala in Canada unde a abordat aceasta tema in discutiile cu reprezentanti ai Guvernului si Parlamentului federal precum si in cadrul intalnirilor cu ambasadorii UE prezenti in capitala Ottawa. Totodata, el se afla si la originea unei declaratii scrise a Parlamentului European privind eliminarea vizelor in relatie cu Canada si SUA cat si a unei interpelari adresate Comisiei Europene pe acest subiect. Saptamana viitoare deputatul se va afla intr-o vizita oficiala in SUA unde va aborda din nou problema vizelor.

 

Biroul de Presa al PSD 

 

11 ianuarie 2011

0 comentarii2828 vizualizări12 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0