Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Comunicate de presa. PSD,PDL.

Gabriela Montoiu: Mandria nu ne tine de foame! Si nici nu ne face atractivi pentru Europa! Ce faci in momentul in care te duci intr-un sat, la un om in varsta care isi iubeste tara, dar care, din pacate, nu mai poate spune ca este mandru de ceea ce se intampla in zilele noastre? Nu poate fi mandru atunci cand copiii lui sunt departe si nu au posibilitatea sa vina acasa nici macar sa-si vada parintii, darmite sa-i mai si ajute financiar! Oamenii nu pot fi mandri nici atunci cand taxele si impozitele ii aduc la sapa de lemn!

Oamenii nu pot fi mandri de mult prea multe lucruri care se intampla in Romania, in mod repetitiv, de doi ani incoace. Noi, candidatii PDL pentru Parlamentul European, ne propunem ca, prin ceea ce vom face in forul de la Bruxelles, sa redam demnitatea romanilor! Sa sustinem proiecte care pot ajuta tinerii romani sa ramana si sa munceasca la ei acasa, care pot asigura persoanelor in varsta  o batranete demna, care vin in sprijinul antreprenorilor romani! Toate aceste lucruri se negociaza la Bruxelles! Dar, conteaza cine poarta aceste negocieri, cine militeaza pentru interesul national acolo unde se decid bugetele pentru finantarea proiectelor fiecarei natiuni!

Echipa PDL din Parlamentul European a demonstrat ca poate avea un cuvant de spus, ca, prin efort sustinut, Romania poate beneficia de finantari care sa schimbe viata comunitatilor locale. Iar echipa Partidului Democrat Liberal care vrea sa acceada in Parlamentul European, in care ne regasim doi ardeleni, eu bistriteanca, Daniel Buda, clujean, va face tot ce-i sta in putinta pentru a aduce Europa in fiecare casa!

Cum ajunge Europa in fiecare casa? Ne laudam cu o tara cu oameni inteligenti, pe care acum ii regasim peste hotare. E trist si dezarmant ca ascutimea si stralucirea mintii tinerilor nostri sunt exploatate de alte tari, in favoarea lor si defavoarea noastra. Noi avem datoria de a depune toate eforturile pentru a-i aduce inapoi si a le oferi siguranta unei vieti demne aici, la ei acasa. Noi, candidatii PDL la alegerile europarlamentare, vom milita la Bruxelles pentru alocarea de finantari nerambursabile Romaniei care sa ne permita sa ne valorificam tinerii. Asta putem noi face acolo, in Parlamentul European, dar mai putem face ceva: sa punem presiune pe Guvernul Romaniei sa renunte la atitudinea paguboasa de acum. Din pacate, tot ceea ce s-a intamplat in ultima perioada creeaza lacune drastice ale sistemului, de natura a-i descuraja pe tineri si a-i determina sa paraseasca definitiv tara. Tinerii nu se mai regasesc in niciun fel de platforma prin care sa fie sprijiniti, indrumati, ajutati. Este o problema reala cu care si noi, cei de la PDL, am intrat in contact, insa noi am reusit, din fericire, sa cream in timpul guvernarii Boc facilitati tinerilor, prin instituirea unor programe care au venit in sprijinul lor.

De asemenea suntem preocupati serios de soarta mediului de afaceri din Romania. Un cetatean care nu lucreaza in sistemul de stat, ci in mediul privat, fie ca e intreprinzator sau agricultor, trebuie sa aiba la dispozitie cadre legislative de natura a-i stimula performantele economice si nu a-i deteriora statutul economic pe zi ce trece. Toata aceasta impovarare creata de Guvernul Ponta in toate domeniile de activitate, nu confera atractivitate, ci, din contra, aceasta provoaca panica si faliment in randul antreprenorilor. Spre exemplu, daca ai o mica afacere si muncesti zi-lumina, in momentul in care faci calculele si tragi linie, de cele mai multe ori, te regasesti in situatia disperata de a aduce bani de acasa pentru ca business-ul tau sa reziste. Daca ai de unde! Daca in schimb esti angajat, la privat sau la stat, te trezesti in situatia disperata ca nu-ti mai ajung banii sa-ti platesti cheltuielile de pe o luna pe alta, pentru ca toate impozitele, taxele, acciza la motorina, la benzina, au inregistrat o crestere ingrijoratoare.

Dorim sa contribuim la realizarea unei Europe mai puternice, dar si mai simple si flexibile care sa faca fata provocarilor secolului 21. Activitatea noastra politica in Parlamentul European va fi ghidata in primul rand de interesul cetatenilor romani, de programul politic al PDL, de cel al PPE, de viziunea strategica asupra dezvoltarii integrarii europene, expusa in Raportul cu privire la realizarea unei adevarate Uniuni Economice si Monetare si in Strategia Europa 2020, care pun in centrul politicilor europene infaptuirea unei cresteri economice inteligente, sustenabile si inclusive, generatoare de locuri de munca si, in mod evident, nevoile romanilor. 

Gabriela Montoiu - candidat PDL la alegerile europarlamentare.

 

.


In ultimele 3 zile, echipele de campanie ale Aliantei electorale PSD-UNPR-PC au stat de vorba cu oamenii din comunele Sieut , Sieu-Magherus si Bistrita Bargaului, indemnandu-i sa participe la vot pe 25 mai si sa sustina candidatii acestei aliante.

               Sute de oameni au venit la evenimentele organizate cu acest prilej, spectacolul oferit de artisti renumiti fiind foarte bine primit de oameni. Despre importanta alegerilor europarlamentare le-a vorbit participantilor presedintele PSD si al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud,  Emil Radu Moldovan, insotit de senatorul Ioan Denes, deputatul Daniel Suciu,  vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Alexandru Pugna, primarii Nicolae Moldovan, Romeo Florian, Doru Crisan, Vasile Laba, precum si de consilierii judeteni Maria Ulecan si Szanto Arpad.

              Campania electorala continua cu lansarile de astazi de la Nasaud, iar vineri echipa de campanie se va afla la Rebrisoara si Dumitra.

0 comentarii2254 vizualizări15 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0