Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Comunicate de presa - PSD, PDL, F.C.

Ce spun tinerilor despre Parlamentul European?! Faptul ca Romania face parte acum dintr-o uniune care se lupta pentru cetatenii ei nu este nici pe departe un lucru intamplator. Romania si-a castigat acest drept si a facut numeroase sacrificii pentru ca viziunea europeana sa devina realitate. Tinerii sunt in centrul actelor legislative, a rapoartelor elaborate in cadrul institutiilor europene si se bucura acum de o atentie deosebita si de oportunitati care pot, prin deschiderea si protectia data de Parlamentul European si prin munca onesta si asumata a lor, sa le ofere o viata mai buna, mai sigura. Parlamentul European nu este doar o institutie impunatoare, este un for decizional care gandeste, se consulta intens, se implica si decide luand in considerare aducerea in viata tinerilor a tuturor oportunitatilor sanatoase pentru ca acestia sa se dezvolte intr-un mediu de bunastare si deschidere. Le spun tinerilor: informati-va, cercetati, munciti pentru ca visele voastre sa devina realitate, intr-o lume unde nu mai exista bariere, iar munca voastra poate fi oriunde in Uniunea Europeana, dar nu uitati sa aduceti acasa, in Romania rodul experientei voastre, chiar daca acest lucru implica unele sacrificii. Sunt un om tanar, am muncit zi de zi pentru ceea ce sunt astazi si stiu ca un mandat de deputat in Parlamentul European ar avea ca grup tinta tinerii si viitorul acestora intr-o lume mai optimista si mai deschisa. 

Credem in capacitatea tinerilor de a crea, de a dezvolta si de a prospera.
PPE si PDL promoveaza programe pentru prevenirea abandonului scolar, pregatirea in meseriile si specializarile cerute de piata muncii, prin redezvoltarea invatamantului profesional, si masuri active pentru ca tinerii someri sa gaseasca un loc de munca.

Salutam Regulamentul UE "Garantie pentru tineri" si Programul "Initiativa locuri de munca pentru tineri". Garantia pentru tineri urmareste ca statele membre sa creeze cadrul necesar pentru ca tinerii, sub 25 de ani, sa primeasca o oferta buna de lucru sau de continuare a educatiei sau de stagiu intr-o firma, in maximum patru luni de la terminarea invatamantului oficial sau de la intrarea in somaj.

"Initiativa locuri de munca pentru tineri" ofera fonduri europene special destinate crearii de locuri de munca pentru tinerii din regiunile unde somajul acestora este peste 25 %. Tanar EU in Romania!

Gabriela Montoiu, - candidat PDL la alegerile europarlamentare. 

 

.

 

JURNAL DE CAMPANIE - PSD

            Mii de oameni au raspuns invitatiei facuta de Alianata electorala PSD-UNPR-PC de a participa la lansarea candidatilor si concertele extraordinare, sustinute de renumiti artisti ai muzicii folclorice romanesti. Astfel zilele trecute au urcat pe scenele din Dumitra, Maieru, Prundu Bargaului si Spermezeu, artisti indragiti precum Ghita Munteanu, Varu` Sandel, Puiu Codreanu, Nicu Cioanca, Anuta Motofelea, Mirela Petrus si altii.

            Alaturi de oameni, in public au stat si presedintele Organizatiei Judetene PSD, Emil Radu Moldovan, deputatul PSD, Daniel Suciu, senatorul PSD, Ioan Denes, prim-vicepresedintele PSD Bistrita-Nasaud, Nicolae Moldovan si vicepresedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Alexandru Pugna.

 

.

 

Gest de pedofilie electorala.

          Se spune ca exista o scara a dezgustului pe care ti-l poate provoca o persoana. In mod normal, cand acea persoana intrece limita ta de toleranta, intorci capul sau iti astupi urechile. Dar ce sa faci cand vezi acea persoana peste tot, oriunde te-ai uita, si o auzi peste tot, orice ai asculta?
          In situatia aceasta ma aflu eu (si, cu siguranta, multi alti romani ) in raport cu Victor Viorel Ponta. Zecile de mii de bannere si milioanele de afise cu figura sa, care impanzesc luna aceasta tara, imi provoaca un dezgust cum probabil au experimentat cei oprimati de comunism, fascism si alte dictaturi. Si nici macar nu candideaza - imaginati-va in toamna ce va fi!
          Dar, desigur, nimic sfant in politica, de ce am avea alte asteptari? Pentru ca sunt doua lucruri importante care nu ar trebui asociate cu politica. In primul rand religia - rezultatul contopirii este o manipulare ordinara. Iar, apoi, sunt valorile noastre nationale, cu care ne mandrim: sportivi de performanta, elevi straluciti, brand-uri nationale de succes, in general romani exceptionali. Ei sunt ai nostri, produsul efortului nostru national, indiferent de conducerea efemera a statului.
          Cand reusitele acestor conationali valorosi sunt asociate politicului, doua lucruri se intampla: politicianul suge seva imaginii pozitive, iar, in acelasi timp, stima datorata reusitei lor scade in ochii celor care nu agreeaza acel partid sau om politic. Si in Romania sunt, mereu, mai multi oameni care detesta un partid anume decat oameni care simpatizeaza acea formatiune.
          Culmea ipocriziei il reprezinta gestul de premiere a unor fete medaliate cu aur la gimnastica de catre un premier neputincios fizic. Sa pui in acceasi poza cu agilele fete pe Ponta, om incapabil sa mearga pe jos prin 30 cm de apa, mi se pare nepotrivit! Sa faci o emisiune intreaga cu premierea in direct mi se pare de-a dreptul grotesc! Care este vina acelor fete? Niciuna, precum cea a echipei din 1976 de la Montreal, asociata dictatorului Ceausescu. Care este legatura dintre Ceausescu si Ponta aici? Simplu - ambii reprezinta nonvalori ridicate artifical deasupra poporului, iar ambii au nevoie de asocierea cu valori autentice pentru a-si pastra aura in ochii celor care le apreciaza si intretin propriul cult al personalitatii.
           Scuza lui Ceausescu este dictatura in care evolua. Ponta, insa, nu are nici o retinere in a demonstra atitudini dictatoriale intr-o Romanie democrata! Ion Cristoiu caracteriza ceea ce s-a intamplat in studioul Antenei 3 drept pedofilie electorala. Si cred ca nici nu o putea numi mai bine!

Urs Gavrila, presedinte Forta Civica Bistrita-Nasaud.

0 comentarii2674 vizualizări20 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0