Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Comunicate de presa. PDL, PSD.

In perioada 2008 - 2009 am avut oportunitatea sa fiu consilier in cadrul delegatiei romane in Parlamentul European si sa fiu implicata activ in cadrul forului decizional, in locul unde se discuta problemele cetatenilor din Uniunea Europeana si sunt identificate solutii viabile pentru o viata mai buna din toate punctele de vedere. Am fost impresionata de seriozitatea si responsabilitatea cu care parlamentarii europeni, chiar daca fac parte din tari si culturi diferite, isi pun intreaga experienta si energie in probleme care apartin tuturor cetatenilor din Uniunea Europeana.

Am o puternica constiinta romaneasca, apartin si voi apartine intotdeauna Romaniei. Ma simt cetatean roman intr-o frumoasa familie europeana, iar constructia mea profesionala si experienta acumulata in cei peste 10 ani de implicare activa in viata politica, au dovedit faptul ca sunt un om implicat si responsabil, creionez lucrurile obiectiv si in raport cu oamenii si problemele acestora, am coordonat si implementat actiuni care au adus un plus de valoare in viata cetatenilor din judetul Bistrita-Nasaud. Parlamentul European nu este un deziderat, este o asumare enorma a unei munci facute pentru oameni, pentru respectarea drepturilor acestora, este locul unde sunt analizate cele mai importante decizii al caror efect se rasfrange apoi peste toti cetatenii statelor membre.

Am asistat la ascensiunea in PE a unor diverse personaje din politica romaneasca, mai mult sau mai putin pregatite pentru a ajunge acolo. De ce este important sa avem oameni bine pregatiti in PE, si nu oportunisti?

Este de competenta fiecarui partid politic in parte sa elaboreze lista persoanelor propuse pentru Parlamentul European. Cetatenii romani sunt cei care aleg si isi asuma alegerea. Este important ca inainte de a merge la vot sau inainte de formarea unei pareri despre un candidat, sa existe o informare obiectiva si clara despre cei care participa pe lista de vot. In general, Romania a avut o echipa de deputati in Parlamentul European competitiva si activa, dar desigur au fost si cateva exceptii care nu ne-au facut cinste. Trebuie sa fim constienti ca imaginea Romaniei in Uniunea Europeana trebuie sa fie atent gestionata pentru ca greselile facute la nivelul actiunilor reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European au un impact extrem de negativ asupra tuturor cetatenilor romani oriunde s-ar afla. Suntem datori sa reprezentam Romania cu onoare si responsabilitate si sa fim constienti ca actiunile noastre de la orice nivel se rasfrang asupra noastra a tuturor. Cetatenii sunt cei mai buni observatori ai vietii politice si a actiunilor politice si trebuie sa identifice si sa sanctioneze dur si prompt orice deviere de la normalitate sau ceea ce ar pune in pericol siguranta sau bunastarea lor si a familiei.

 Te-ai specializat in comunicare si relatii publice, domeniu in care ai si o firma. Cum te-ar ajuta experienta ta profesionala  in PE?

Profesia mea este o arta. Am muncit mult pentru tot ceea ce sunt acum. Sunt un om implinit din punct de vedere profesional si imi iau munca foarte in serios, iar rezultatele au putut fi vazute in cei 7 ani de activitate neintrerupta in domeniul comunicarii. Am avut sansa sa am alaturi de mine profesionisti si sa invat de la cei mai buni. Am accesat medii care mi-au adus provocari si reusite. Am avut o ascensiune profesionala bazata pe responsabilitate si o continua imbunatatire a calitatii muncii mele si a colegilor mei. O buna comunicare cu oamenii si identificarea celor mai bune cai de comunicare in toate mediile face ca oamenii sa aiba incredere si sa inteleaga foarte clar care au fost actiunile tale, de ce ai optat pentru o anumita solutie si cum se rasfrange actiunea ta asupra vietii lor. Din pacate reprezentantii politicii romanesti nu au reusit intotdeauna sa transmita obiectivele si rezultatele muncii lor, astfel incat oportunistii politici au speculat si folosit acest lucru in favoarea lor, iar cetatenii au fost prea putin informati despre ceea ce se intampla la nivelul Parlamentului European si au fost pusi doar in fata faptului implinit. Consider ca opinia cetatenilor este extrem de importanta in luarea deciziilor, iar principiul subsidiaritatii trebuie aplicat prin actiuni in sprijinul cetatenilor, printr-o buna comunicare si consultare. Sunt un specialist in domeniul comunicarii, iar faptul ca stapanesc foarte bine acest domeniu coroborat cu faptul ca sunt un om responsabil si extrem de implicat in tot ceea ce fac, face ca actiunile mele sa fie corect percepute si impartasite.

 

Acorzi o mare parte din timp profesiei tale. Cum se impaca acest lucru cu viata de familie?

Alaturi de implinirea in plan profesional, sunt un om implinit si in plan personal. Sunt una dintre femeile puternice care a reusit sa creasca un copil minunat, in varsta de 15 ani. Sunt un om recunoscator pentru iubirea si intelegerea de care ma bucur in cadrul familiei. Dar, desigur, am fost nevoita ca uneori sa fac si mici sacrificii, dar familia a fost intotdeauna pe primul loc. Sunt un om foarte activ, iar o zi de munca impleteste in mod armonios responsabilitatile de mama si cele profesionale. Fetita mea a imprumutat de la mine dorinta de a face lucrurile bine, de auto-perfectionare fara sa astepti ca altii sa isi faca munca sau sa te sprijine prea mult, sa se inconjoare de oameni de calitate si sa fie sensibila la nevoile celor din jur. Acest lucru mi-a dat putere si timp pentru implinirea mea in plan personal si profesional. Sunt, ca toate mamele, un om care se hraneste din iubirea copilului ei si ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pentru ceea ce am primit si ceea ce pot da.

 

Ca mama, ce influenta ai asupra alegerilor fiicei tale, in viata? In ce masura crezi ca ar dori sa-ti urmeze exemplul?

Fiica mea a fost puternic influentata de modul meu de viata. A fost o prezenta foarte activa si un partener foarte implicat in aproape toate deciziile si actiunile mele. Este cel mai important critic obiectiv al meu si intotdeauna iau in considerare opiniile foarte bine fundamentate ale ei. Cu toate acestea, nu am facut nicio presiune asupra alegerilor ei. In mod exceptional am considerat ca este de datoria mea sa ii ofer o imagine clara asupra vietii si importantei deciziilor ei, dar sa ii ofer libertatea de a decide pentru propriile ei actiuni. Sunt norocoasa pentru ca am reusit sa stabilesc o buna prietenie cu fiica mea, iar ea mi-a inteles intotdeauna scopul deciziilor mele. Fiica mea are maturitatea necesara si sprijinul meu pentru ca deciziile cu privire la viitorul ei sa fie facute in raport cu ceea ce isi doreste sa faca. Tot ceea ce pot sa afirm in acest moment este faptul ca isi doreste sa fie in sprijinul oamenilor, sa faca lucruri de calitate si sa munceasca fara sa uite sa aiba grija de cei dragi si de familie.

 

Dupa cum se stia inca de la inceput, locul 10 este putin probabil sa fie unul eligibil. Totusi, ce importanta are pentru tine faptul ca te afli pe un loc vizibil, alaturi de membrii marcanti ai Partidului Democrat Liberal din Romania?

Sunt un om de echipa si un sustinator implicat al celor care impartasesc politica de dreapta. Am participat alaturi de echipa Partidului Democrat Liberal la toate actiunile de marca atat la nivel local, regional cat si la nivel national. Am reusit astfel sa realizez calitatea umana si profesionala a colegilor mei. Sunt constienta ca un loc 10 pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare nu este un loc eligibil in conditiile in care suntem sanctionati de actiunile din trecut, actiuni care, chiar daca au avut un impact negativ temporar, se dovedesc acum ca au salvat Romania de la o criza economica si sociala fara precedent. Cu toate acestea, este un loc care ne face onoare si care este rezultatul muncii asidue a echipei PDL din Bistrita-Nasaud care a adus de-a lungul timpului printre cele mai bune rezultate in campaniile electorale, la nivel national. Faptul ca munca a primit o astfel de apreciere ma obliga sa dau tot ceea ce este mai bun si sa fiu un suport pentru colegii mei de pe locurile eligibile. Fac parte dintr-o echipa de oameni competenti si implicati, iar viitorul cu siguranta va fi unul mai bun pentru noi toti.

 

Aceste alegeri europarlamentare sunt deosebite mai ales prin faptul ca formatiunile politice adverse (PSD, PNL) s-au exprimat in mai multe randuri impotriva Uniunii Europene.  Cum este sa candidezi pentru un loc in PE impotriva cuiva care este anti-Europa?

S-a subliniat de nenumarate ori faptul ca politica de stanga nu este una menita sa fie in pas cu cerintele vremurilor pe care le traim. Avem nenorocul sa fim condusi de oameni care isi schimba politica si ideile de pe o zi pe alta, oameni dispusi sa sacrifice orice doar pentru o dominare pe termen lung. Acest lucru ne obliga sa iesim si mai vehement in fata oamenilor, sa mergem aproape de ei si sa le descifram ceea ce politicienii oportunisti de stanga nu vor si nu pot sa recunoasca: faptul ca fiecare trebuie sa primeasca ceea ce merita in raport cu munca sa, sa nu devenim din nou un popor de persoane asistate pe nedrept, ca politicienii si cei din functiile de conducere sunt in slujba cetatenilor, iar vremurile de acum nu mai permit populismul si plagiatul in niciun domeniu. Sunt constienta de faptul ca trebuie sa ne intensificam munca si buna comunicare a actiunilor noastre si sa pastram unitatea pentru o lupta care este cu siguranta spre binele nostru, al tuturor si in special pentru ceea ce lasam mostenire copiilor nostri.

 

Cum s-ar schimba viata ta daca ai pleca la Bruxelles?

Paradoxal, nu foarte mult din punctul de vedere al intensitatii muncii pe care o depun. Este stiut faptul ca munca de deputat in Parlamentul European nu mai este exercitata doar in fata unei tari, ci in fata a 28 de state membre si a unor profesionisti prin excelenta in domeniile de baza. Este o responsabilitate care, din momentul in care este asumata, te obliga. Te obliga la verticalitate, moralitate, coerenta si eficienta decizionala fata de oamenii pe care ii reprezinti. Si mai am o mare responsabilitate, aceea de a raspunde in fata copilului meu cu inima deschisa si implinita atunci cand ma va intreba ce am facut pentru ca viata si viitorul ei si a tuturor tinerilor sa fie mai buna, mai echitabila si mai sigura.

 

Cum ai incerca sa schimbi viata oamenilor, de la Bruxelles?

In primul rand printr-o foarte buna comunicare onesta a ceea ce fac pentru ei. As fi, ca si acum, in mijlocul lor si as incerca impreuna cu echipa mea sa gasesc si sa sustin solutiile optime pentru problemele lor. Prin consultari cu toti partenerii implicati as aduce in fata oamenilor propunerile de modificari legislative, iar continutul amendamentului ar fi cea mai buna optiune identificata impreuna cu oamenii. Implicarea in comisiile de specialitate mi-ar da posibilitatea sa aflu "la cald" viziunea si actiunile membrilor Parlamentului European si sa le comunic din timp cetatenilor pentru ca ei sa nu mai fie doar spectatori la ceea ce se decide, ci actori implicati in actiunile care, mai devreme sau mai tarziu, se rasfrang asupra lor si a celor dragi, cu efecte extrem de importante asupra calitatii si sigurantei vietii lor.

    Interviu cu Gabriela Montoiu - realizat de Biroul de presa PDL BN.

 

 

.

 

INFORMARE DE PRESA

               Peste 10 mii de oameni s-au adunat joi, 22 mai pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrita pentru a canta alaturi de artisti indragiti ai muzicii romanestii. Concertul organizat de catre Partidul Social Democrat a fost prilejuit de lansarea candidatilor Aliantei electorale PSD-UNPR-PC.

               Au cantat cei de la Voltaj, Incognito si Reea Cover Band. In fata bistritenilor au venit si presedintele PSD si al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud Emil Radu Moldovan, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, totodata vicepresedintele PSD Bistrita-Nasaud, Doina Pana si presedintele executiv PSD Bistrita, primarul Ovidiu Cretu.

               La final, fanii au avut ocazia sa se fotografieze cu artistii preferati si sa obtina autografe.

               Concertele vor continua si astazi, vineri, 23 mai. Pe scena de pe Pietonalul Liviu Rebreanu vor urca cu aceasta ocazie Varu’ Sandel, Puiu Codreanu, Ghita Munteanu, Romica Tociu si Cornel Palade si alti artisti locali.

0 comentarii2884 vizualizări23 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0