Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 23 Iulie 2024 - 14587
Solicit Guvernului Romaniei sa stopeze imediat procesul de (re)calculare a pensiilor militarilor si sa puna in aplicare deciziile Justitiei.

In calitate de presedinte al celui mai important partid de opozitie solicit guvernului Basescu-Boc sa stopeze bataia de joc la adresa pensionarilor. Aceasta nu este o guvernare care sa aiba ca scop binele populatiei, ci este un regim de ocupatie care se distinge prin incompetenta, diletantism, coruptie si indolenta.

Guvernul Romaniei, indiferent de culoarea sa politica are datoria morala si constitutionala de a-i respecta pe pensionari si de a le rasplati asa cum se cuvine eforturile pe care le-au facut de-a lungul vietii. Orice pensionar are dreptul, in baza legilor emise de statul roman, la pensie. Nimeni nu are caderea si cu atat mai putin un guvern nelegitim sa afecteze sau sa anuleze acest drept in integralitatea lui.

Solicit imperios guvernului Basescu-Boc sa revina in cadrele statului de drept si sa puna in aplicare hotararile Justitiei. Decizia definitiva din 7 ianuarie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care a fost suspendata Hotararea de Guvern nr. 735/2010 are forta de lege si ea trebuie imediat pusa in aplicare.

 

Ministrul Gabriel Oprea spunea anul trecut, ca daca pensiile militarilor vor fi micsorate, isi va depune demisia. In prezent, suntem in fata unei realitati pe care nu o poate contesta nimeni: pensiile militarilor au fost taiate. Nu astept gestul de onoare din partea ministrului Apararii Nationale deoarece stiu ca la reprezentantii actualei puteri nu exista asa ceva. Imi doresc insa ca toti acesti impostori sa plece cat mai repede din fruntea tarii pentru a nu mai putea face rau in continuare.

Atrag atentia guvernului si tuturor reprezentantilor acestei puteri de ocupatie ca toate aceste incalcari grosolane si evidente ale statului de drept si ale principiilor democratice afecteaza in mod direct viata a milioane de romani si influenteaza in mod negativ imaginea Romaniei si evolutia tarii in plan european.

Fac apel la acest guvern oligarhic sa inceteze minciuna. Orice ministru si orice premier competent si bine intentionat ar fi stiut ca sistemul nu poate procesa in timp util peste 150.000 de dosare de pensionari. Prin urmare, se minte in mod premeditat. Tot acest haos legat de (re)calcularea pensiilor si umilinta la care sunt supusi pensionarii trebuie sa inceteze.

 

 

 

Presedinte PSD

Victor Ponta

 

13.01.2011

 

0 comentarii3087 vizualizări13 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0