Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Comunicate de presa.PNL, PDL. FC, PNL .

Neatingerea pragului electoral la Alegerile EU 2014 de catre organizatia Forta Civica Bistrita- Nasaud, ma determina sa demisionez din functia de vicepresedinte Comunicare  FC BN. Raman in functia de presedinte a Comisiei de Cenzori FC. Le multumesc tuturor votantilor si simpatizantilor nostri care au confirmat prin vot proiectul de reinnoire a politicii romanesti.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 Razvan CITU, vicepresedinte FC BN.

 

.

 

 

Dorin Dobra: "In numele PNL, imi cer scuze pentru declaratiile defaimatoare ale deputatului Stelian Dolha, la adresa clerului bisericesc"

  In numele tuturor colegilor mei si tot ceea ce inseamna PNL, cer scuze intregului cler bisericesc din judetul Bistrita-Nasaud, pentru declaratiile defaimatoare ale deputatului Stelian Dolha, in conferinta de presa de astazi.

 Din calitatea mea de senator al Romaniei, imi exprim totodata recunoasterea, pentru colaborarea si conlucrarea pe care PNL a avut-o, inca de pe vremea inaintasilor nostri Bratieni, cu clerul bisericesc roman.

 Asadar, imi exprim profundul regret pentru afirmatiile iresponsabile ale deputatului Stelian Dolha pe aceasta tema, afirmatii care pot constitui grave jigniri la adresa preotilor judetului Bistrita-Nasaud.

  Senator,

Dorin DOBRA

 

.

 

 

Frustrarea pierderii unei functii politice nu este o scuza pentru declaratii  delirante. Referitor la ideea bizara a senatorului Dorin Dobra de a formula scuze publice in numele Partidul National Liberal clerului din Bistrita-Nasaud vreau sa precizez urmatoarele:

1.Declaratia mea politica din conferinta de presa de vineri, 30 mai, la care face referire senatorul viza exclusiv atitudinile catorva clerici despre care am primit informatii ca au indemnat enoriasii sa voteze la ultimele alegeri cu un anumit partid politic. Punctual, am denuntat public acest gen de interferente intre politica si religie. Sub nicio forma, o asemenea observatie nu poate fi generalizata, asa cum, cu evidenta rea credinta, incearca sa manipuleze opinia publica senatorul Dorin Dobra. Marea majoritate a preotilor nu au nicio legatura cu asemenea practici, ba chiar resping ei insisi, cu decenta si hotarare tentativele unor politicieni aflati la putere de a-i transforma in agenti electorali.

2. Declaratiile senatorului Dobra, ultimele dintr-un lung sir de excentricitati verbale cu care acesta a obisnuit opinia publica, nu reprezinta punctul de vedere al Partidului National Liberal. Acestea pot fi puse cel mult pe seama unei frustrari personale legate de pierderea cu cateva ore inainte a functiilor de conducere interimare in organizatia PNL Bistrita, ca urmare a rezultatelor slabe in alegerile europarlamentare si a modului "original" in care a inteles sa coordoneze aceasta campanie in municipiu.

 Reactia exgerata si in oglinda a senatorului este cu atat mai bizara cu cat el insusi a fost cel pentru care reprezentanti la varf ai PNL s-au vazut nevoiti sa ceara scuze publice. Astfel, recent, dupa o serie de jigniri adresate de Dorin Dobra realizatorilor unui post de radio din Bistrita europarlamentarul Norica Nicolai si-a cerut scuze in numele sau si al PNL in cadrul unei emisiuni radiofonice la acelasi post de radio.

Presedinte PNL Bistrita-Nasaud, deputat Stelian Dolha.

 

.

 

O alianta numai cu sustinere explicita si credibila pentru anticoruptie, stat de drept, justitie, proprietate privata, capitalism si libertate. Coruptia este "tiranie", distruge locurile de munca, aduce saracie, falimenteaza statul si incalca demnitatea oamenilor.

1.      Principiile unei Aliante de Dreapta si candidatul la Presedintie

Alternativa la stanga corupta reprezentata de PSD trebuie sa fie o dreapta reprezentata de oameni integri, competenti si credibili, pentru care obiectivul politic sa fie o Romanie educata, sanatoasa, prospera si fara coruptie.

O alianta de dreapta nu se poate construi decat pe baza respectului fata de statul de drept, de lege si justitie, fata de valorile de dreapta, si respectul fata de partenerii nostri occidentali. Astfel:

a)      Este necesara sustinerea unui candidat comun al dreptei pentru functia de Presedinte al Romaniei impotriva celui sustinut de mafia PSD. Candidatul comun al aliantei trebuie sa garanteze  romanilor continuarea luptei impotriva coruptiei, respectarea legii si a valorilor de dreapta, a mediului de afaceri si a Romaniei cinstite si muncitoare. Candidatul dreptei trebuie sa fie credibil, dedicat valorilor dreptei, validat prin ceea ce deja a facut.

a)      Partidele componente ale acestei aliante trebuie sa asume public si fara dubii ca anticoruptia si aplicarea egala a legii pentru toti nu sunt negociabile, ca in economie capitalismul este solutia, ca proprietatea privata este sacra, ca sectorul privat trebuie stimulat, ca libertatea persoanei in raport cu statul este esentiala. Coruptia este "tiranie", saracie, faliment al statului si incalca demnitatea oamenilor.

b)     PDL a aparat statul de drept si cele mai eficiente si independente institutii anticoruptie, model pentru intreaga Europa: Directia Nationala Anticoruptie si Agentia Nationala de Integritate. Aceasta pozitie trebuie sustinuta public si clar de orice partener de alianta si un capitol nenegociabil trebuie sa fie "Lege, Anticoruptie, mentinerea independentei DNA si ANI, mentinerea independentei Justitiei".

c)      O alianta de dreapta trebuie sa afirme public si clar respectul si atasamentul fata de partenerii nostri din  Europa si Statele Unite, ca mentine Romania in democratie, pe directia Vest. 

d)     O alianta de dreapta trebuie sa aplice conditii minimale de etica politica. Politicienii care au fost condamnati si cei care au fost ofiteri sau colaboratori ai Securitatii nu pot fi membri ai Aliantei. Politicienii care au decizii de incompatibilitate sau conflict de interese trebuie sa se retraga pana la expirarea interdictiilor aplicate de instante.

Persoanele si structurile care s-au pozitionat impotriva acestor principii trebuie sa isi asume greselile trecute si sa afirme public ca nu vor abdica niciodata de la anticoruptie, stat de drept si optiunea euro-atlantica a Romaniei. Orice incercare de a actiona impotriva acestor principii trebuie sanctionata fara ezitare.

  2.      Viitorul PDL in interiorul unei Aliante de Dreapta

Partidele de dreapta trebuie sa functioneze pe criterii de performanta, credibilitate si integritate pentru a da certitudinea ca o Alianta de dreapta va conduce Romania nu pentru interesele partidelor si a unor clienti politici, ci pentru oameni.

a)      PDL trebuie sa-si pastreze identitatea pentru a putea fi garantul, ca si pana acum, al independentei justitiei si institutiilor anticoruptie.

b)     PDL, pentru a fi puternic intr-o alianta, trebuie sa isi consolideze filialele pe criterii de performanta, credibilitate si moralitate. Rezultatele obtinute de PDL la alegerile europarlamentare pot fi satisfacatoare pentru unii, avand in vedere ruptura si perioada grea prin care am trecut, insa nu sunt ceea ar trebui sa ne propunem ca partid. Avem organizatii judetene cu scoruri peste medie, peste 16%, si organizatii cu performante foarte bune, unele depasind 20%, care se bat de la egal la egal cu PSD, dar avem si organizatii care trebuie intarite.

c)      PDL trebuie sa revina la perioada cand era "partidul primarilor", cu ierarhii bazate pe performanta individuala si lideri credibili in fata electoratului. 

 In jurul acestor principii trebuie sa se formeze Alianta de Dreapta pentru a fi credibila si a oferi o alternativa la socialismul corupt si oligarhic promovat de PSD.  In jurul acestor principii PDL poate fi deschis unor constructii politice, indiferent de simpatii si animozitati personale, prezente sau trecute.

  Declaratia poate fi citita si pe blog-ul Monicai Macovei, la adresa http://www.monica-macovei.ro/blog/2014/05/31/o-alian%C8%9Ba-numai-cu-sus%C8%9Binere-explicita-%C8%99i-credibila-pentru-anticorup%C8%9Bie-stat-de-drept-justi%C8%9Bie-proprietate-privata-capitalism-%C8%99i-libertate-corup%C8%9Bia-este/

 

Mihai Politeanu - Assistant to MEP Monica Macovei

Calea Victoriei 120, Bucuresti - Sector 1, Romania

Mobil: (+4) 0770421482, www.monica-macovei.ro

.


 

0 comentarii2135 vizualizări31 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0