Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Comunicate de presa.

Adevarul despre scorul  PNL Nasaud la alegerile europarlamentare. Intrucat au aparut o serie de comentarii in urma demisiei mele din fruntea organizatiei locale a PNL Nasaud, as dori sa aduc, in mod public, o serie de lamuriri. Este deja cunoscut faptul ca motivul demisiei mele a fost scorul foarte slab (11,88%), obtinut de liberali in Nasaud la alegerile europarlamentare 2014.

Intrebat fiind despre aceste rezultate, trebuie sa precizez ca desi la Nasaud liberalii au facut o campanie sustinuta, o campanie fara atacuri la celelalte formatiuni, nu la fel au procedat si cei din PSD.

Astfel primarul Mircea Romocea, vicepresedinte al organizatiei locale PSD Nasaud, a lansat in permanenta, atat in presa (Mesagerul: "O noua majoritate politica in Consiliul Local Nasaud! PNL, PDL si PP-DD si-au umflat muschii impotriva primarului social-democrat Mircea Romocea" din data de 29.04.2014) cat si verbal, zvonul ca liberalii nu ii aproba in Consiliul Local proiectele. Un zvon fals, total neadevarat! Din cele 250 de proiecte care au fost supuse in dezbatere, consilierilor locali nasaudeni, in perioada iunie 2012 si pana in prezent, noi liberalii am votat impotriva doar la cateva proiecte.

Iata care sunt respectivele proiecte care nu au fost votate favorabil de consilierii liberali nasaudeni:

1.     Proiectul de hotarare privind demisia managerului spitalului Nasaud (ianuarie 2013) - dr. Adrian George, deoarece am constatat ca nu existau motive sa-si dea demisia si nici nu exista altcineva sa ocupe aceasta functie , tinand cont de subfinantarea de catre Casa de Asigurari de Sanatate BN a spitalului din Nasaud.  De retinut ca la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului din Nasaud din luna mai 2014 a fost doar un singur candidat, in persoana domnului dr. Adrian George.

2.     Un al doilea proiect de hotarare impotriva caruia liberalii nasaudeni au spus NU este cel cu privire la evacuarea copiilor de la CSI Lacrima Nasaud (copii cu dizabilitati) din apartamentul unde s-a amenajat pentru ei un atelier de lucru de catre o fundatie din Olanda.   Parintii acestor copii au facut o cerere catre Consiliul Local prin care au solicitat sa nu fie evacuati copiii. Propunerea consilierilor liberali nasaudeni a fost ca doar dupa ce se va construi pentru acesti copii un spatiu adecvat la CSI Lacrima Nasaud, acel apartament inchiriat catre CSI Lacrima sa revina in administrarea orasului Nasaud.

 3.      De asemenea, consilierii liberalii nasaudeni au votat impotriva proiectului de hotarare privind un schimb de terenuri, proiect cu cantec…

Acest proiect a fost pus pe ordinea de zi a Consiliului Local Nasaud de mai multe ori, in diferite forme, doar ca aprobarea acestui schimb de terenuri poate duce la tragerea la raspundere a consilierilor din Consiliul Local Nasaud (vezi schimburi de terenuri ale Ministerul Apararii Nationale, urmat de condamnari). Sigur ca, despre acest schimb de terenuri neaprobat de catre consilierii liberali vom reveni cu mai multe informatii daca este necesar.  

4.     Mai multi nasaudeni cu care m-am intalnit pe stadionul orasului, cu ocazia Zilelor Nasaudului au spus ca primarul Mircea Romocea a sustinut in presa si in public ca liberalii nu sunt de acord cu realizarea parcului de joaca pentru copii.

Despre proiectul privind parcul de joaca pentru copii, va pot spune ca am colaborat cu proiectantul la realizarea studiului de prefezabilitate si in momentul in care proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici a fost introdus pe ordinea de zi ,conform regulamentului Consiliului Local Nasaud, noi liberalii am votat respectivul proiect de hotarare. Mai mult decat atat, la elaborarea studiului de prefezabilitate, am propus realizarea unei platforme cu pavaj, in scopul realizarii unei terase dotata cu mese ,bancute si umbrele ,unde parintii care isi insotesc copiii la locul de joaca sa isi petreaca si ei timpul liber in mod placut.

In final, va pot spune ca toate aceste zvonuri privind  blocarea proiectelor in Consiliul Local de catre alesii liberali i-au determinat pe multi cetateni ai orasului Nasaud sa nu voteze candidatii PNL la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Cu promisiunea ca vom aduce la cunostinta cetatenilor orasului Nasaud prin toate mijloacele media ,toate actiunile consilierilor liberali din Consiliul Local, speram ca pe viitor cetatenii sa nu se mai lase influentati de afirmatii fara sustinere.

 Niculai Gaitan, viceprimarul orasului Nasaud.

 

.

 

Daca muncesti, esti penalizat!   Declaratie politica

  Astazi, partidul care se mandreste ca doreste sa construiasca o Romanie puternica a dovedit inca o data ca traieste intr-o lume paralela cu cea a majoritatii cetatenilor. Traim intr-o tara in care ministrul finantelor isi doreste sa reduca numarul taxelor parafiscale, fara macar sa cunoasca numarul acestora. Recent a intrat in vigoare o noua taxa care apasa pe umerii romanilor, celebra taxa pe stalp, care nu face altceva decat sa impovareze agentii economici. Adica eficienta statului roman depinde, potrivit politicii de stanga, de numarul taxelor si impozitelor.

          Astazi ati avut sansa, domnilor guvernanti PSD, sa dovediti ca va intereseaza viitorul cetatenilor acestei tari, ca va intereseaza sprijinirea mediului de afaceri, crearea de locuri de munca,  dar ati ratat-o! Astazi ati avut sansa sa votati in Senatul Romaniei propunerea legislativa care vizeaza sprijinirea mediului de afaceri, evitarea intrarii in blocaj financiar si chiar in faliment a unor operatori economici care nu-si pot incasa creantele de la institutiile publice la termenul de scadenta; prin aceasta propunere legislativa se obtinea amanarea la plata a obligatiilor fiscale datorate de operatorii economici care nu-si incaseaza creantele de la institutiile publice. Astfel, statul prin aceste institutii publice comanda agentilor economici furnizarea unor servicii sau executia unor lucrari si nu doar ca statul nu plateste pentru serviciile furnizate si lucrarile executate, dar mai si pretinde de la acestia plata anticipata a obligatiilor fiscale ce deriva tocmai din prestarea acestor servicii.

Asistam la o situatie cel putin incorecta fata de acesti agenti economici care sunt obligati sa plateasca taxele la bugetul de stat, fara ca statul insusi sa-si achite obligatiile fata de ei. Daca statul nu asigura resursele financiare suficiente institutiilor publice pentru achitarea obligatiilor fata de operatorii economici, cum isi pot achita acestia obligatiile fiscale fata de stat?

          Prin aceasta propunere legislativa a parlamentarilor PDL se propune stabilirea unui raport corect, de colaborare, intre stat si agentii economici, a unui raport de respect reciproc intre stat si cetateni, in care fiecare parte sa-si respecte obligatiile, si nicidecum un raport de genul statul-stapan, pe de-o parte, si cetatenii care platesc neconditionat dari, de cealalta parte; si asta, daca tot ne dorim sa construim un stat modern!

 Va multumesc!                                                                       

                                                         Senator PDL,

                                                                   Daniel Cristian FLORIAN

0 comentarii2625 vizualizări03 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0