Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Comunicate de presa.

Votul din Senat pentru refuzarea arestarii preventive a senatorului PSD Marius Isaila este un motiv de ingrijorare in privinta seriozitatii si onestitatii angajamentelor publice recente ale PNL ca isi va corecta comportamentul fata de justitie. Senatul a votat pe 2 iunie 2014 impotriva cererii DNA privind incuviintarea arestarii preventive a senatorului PSD Ovidiu Marius Isaila, inculpat pentru doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata, si a unei infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.  Un simplu calcul matematic demonstreaza ca au fost cel putin 20 de senatori liberali, din cei 30 prezenti la vot, care au votat impotriva ridicarii imunitatii parlamentare a senatorului PSD Isaila. In spatele votului secret, fratia PSD-PNL impotriva justitiei functioneaza inca.

Votul din Senat in cazul Isaila este un motiv de ingrijorare in privinta seriozitatii si onestitatii angajamentelor publice recente ale PNL ca isi va corecta comportamentul fata de justitie.

De aceea, ii solicit domnului Klaus Johannis, presedinte interimar al PNL, sa clarifice public votul senatorilor PNL in acest caz si sa-i sanctioneze pe cei care au votat impotriva justitiei. Amintesc ca intr-un interviu publicat pe 3 iunie domnul Johannis a declarat ca "e inadmisibil ca un om care a incalcat clar legea sau exista indicii puternice ca a facut asta sa nu poata fi anchetat", fara insa a se referi la acest vot (aici).

PDL a aratat in ultimii ani ca respecta justitia si nu blocheaza anchetele in Parlament si PDL nu trebuie sa accepte ca o alianta cu PNL sa se intoarca impotriva functionarii eficiente a statului de drept si a mersului firesc al justitiei.

Declaratia poate fi citita si pe internet, la adresa: http://www.monica-macovei.ro/blog/2014/06/04/votul-din-senat-pentru-refuzarea-arestarii-preventive-a-senatorului-psd-marius-isaila-este-un-motiv-de-ingrijorare-in-privin%C8%9Ba-seriozita%C8%9Bii-%C8%99i-onestita%C8%9Bii-angajamentelor-publice-re/

 

 

Mihai Politeanu - Assistant to MEP Monica Macovei

Calea Victoriei 120, Bucuresti - Sector 1, Romania

Mobil: (+4) 0770421482, www.monica-macovei.ro 

 

0 comentarii2289 vizualizări04 iunie 2014
rss 2.0
rss 2.0