Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
ACORD POLITIC PENTRU CEDAREA ARDEALULUI !

In zilele de 21-22 decembrie 1989, in timpul loviturii de stat din Romania, au aparut in Ardeal primele organizatii teritoriale ale etnicilor unguri, sub denumirea de U.D.M.R. La 28 ianuarie 1990 s-a infiintat oficial Uniunea Democrata Maghiara din Romania (U.D.M.R.), in baza Legii nr.24/1990 privind Asociatiile si Fundatiile.

U.D.M.R. nu s-a inregistrat niciodata la Tribunalul Bucuresti ca partid politic. U.D.M.R. este o organizatie neguvernamentala, singura care a participat la guvernarea Romaniei timp de aproape 20 de ani, dupa anul 1989.

U.D.M.R. a fost constituita si a actionat in vederea apararii, reprezentarii si coordonarii intereselor Ungariei in Romania, cu ajutorul minoritatii maghiare. 

Se stie ca, obiectivul principal al Ungariei si al comunitatii maghiare din Romania, sub conducerea U.D.M.R., il constituie obtinerea autonomiei teritoriale a Ardealului si apoi anexarea acestuia la Ungaria ! Acest obiectiv si politica pasilor marunti, aplicata impotriva Poporului Roman si a integritatii teritoriale a Romaniei, au fost permanent in atentia:

 • Uniunii Nationale "Vatra Romaneasca",

 • Partidului Unitatii Nationale Romane (P.U.N.R.),

 • Partidului Romania Mare (P.R.M.),

 • Societatii Cultural-Patriotice  "Avram Iancu",

 • "Astra",

 • Forumului Romanilor din Covasna, Harghita si Mures.

In principal, aceste formatiuni patriotice au avertizat, de la inceputul anului 1990 si pana in prezent , asupra pericolului unguresc. Acum, dupa 25 de ani, Ungaria si U.D.M.R. nu isi mai ascund obiectivele anti-romanesti, le sustin public si actioneaza cu tenacitate si pe toate planurile, in tara si in strainatate, pentru dezmembrarea teritoriala a Romaniei !

Dusmanii de 1.100 de ani ai Poporului Roman, urmas al Poporului Primordial in Vatra vechii Europe, nu si-ar fi indeplinit obiectivele programate prin politica pasilor marunti daca nu ar fi beneficiat de sprijinul si concursul conducatorilor alogeni ai Romaniei si al partidelor politice romanesti , cu exceptia P.U.N.R. si P.R.M.

Anul 2014 este considerat de Ungaria, iredentismul ungar si U.D.M.R. anul crucial in anexarea Ardealului ! Ungaria impreuna cu U.D.M.R. actioneaza pentru depasirea, in urmatoarele luni, a procentului de 50% pentru proprietatile imobiliare unguresti din Ardeal si pentru cetatenii romani care au primit rapid si gratuit cetatenia Ungariei, inclusiv toti etnicii unguri din Romania. 

Conform Acordului secret de colaborare dintre U.S.L. (P.S.D., P.N.L., U.N.P.R. si P.C.) si U.D.M.R., incheiat la 1 octombrie 2012, precum si a Programelor secrete de cooperare dintre U.S.L. si U.D.M.R.pentru fraudarea alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, precum si pentru blocarea revenirii Partidului Romania Mare in Parlamentul Romaniei, s-a trecut la formarea Guvernului Ponta I cu reprezentanti ai U.S.L. Conform intelegerii secrete dintre liderii P.S.D., P.N.L., U.N.P.R. si P.C. cu U.D.M.R., Guvernele Ponta si parlamentarii U.S.L. au actionat diabolic si la comanda pentru atingerea pretentiilor U.D.M.R. vizand:

 • revizuirea Constitutiei;

 • accelerarea mecanismului de retrocedare in natura a imobilelor catre Ungaria si catre persoanele juridice si persoanele fizice maghiare;

 • regionalizarea Romaniei;

 • vanzarea terenurilor agricole la straini, inclusiv Ungariei;

 • discriminarea pozitiva in acordarea fondurilor de la Bugetul de Stat si din bugetele locale pentru comunitatile maghiare, in dauna celor romanesti;

 • mentinerea reprezentantilor U.D.M.R. in functiile obtinute in timpul Guvernelor Boc I-V. 

Prin zeci de mii de retrocedari ilegale de imobile si improprietariri catre bisericile maghiare, Statusul romano-catolic, Ordinele calugaresti catolice ungare, sute de persoane juridice maghiare si urmasi ai grofilor si contilor unguri (care au fost despagubiti dupa Procesul optantilor, desfasurat la Paris) s-a ajuns ca in Ardeal sa fie obtinute in proprietatea Ungariei si a ungurilor,  circa 40% din totalul cladirilor, terenurilor agricole si padurilor.

In Municipiul Aiud, judetul Alba, peste 70% din proprietatile imobiliare apartin ungurilor (persoane juridice si persoane fizice), fiind obtinute foarte multe in urma unor fapte de natura penala.

In Municipiul Salonta, judetul Bihor, Consiliul local dominat de reprezentantii U.D.M.R.,  a hotarat ca din turnul Bisericii reformate, LA SCHIMBAREA OREI,  SA FIE INTONAT IMNUL UNGARIEI, care ii terorizeaza pe romani.

In numeroase localitati din Ardeal sunt arborate ilegal drapele si steaguri ale Ungariei si steagul unguresc al Ardealului, asa-zisul steag secuiesc. Conform Legii privind limbile locale si regionale, in Romania nu exista minoritatea secuiasca printre minoritatile etnice. In Senatul Romaniei, cu prilejul dezbaterii proiectului acestei Legi, liderii U.D.M.R. au sustinut, cu argumente, ca in Romania nu exista minoritatea secuiasca. Cu toate acestea, steagul unguresc al Ardealului, asa-zisul steag secuiesc, este purtat si arborat de minoritatea ungureasca. 

Respectand Acordul dintre U.S.L. si U.D.M.R. de la 1 octombrie 2012, precum si anexele sale secrete, la inceputul anului 2014 s-a pus la cale rocada dintre P.N.L. si U.D.M.R. in Guvernul Ponta III. Actorii si popandaii politici din U.S.L. si-au jucat tare prost rolurile incredintate de stapanii straini ai Romaniei. Ca urmare, circul politic din serialul "Balamucul" a avut mai multe episoade in fiecare zi si mai ales la ceas de seara. Dupa iesirea programata si comandata a P.N.L. de la guvernare, prin migratia libera a senatorilor si deputatilor, precum si dupa formarea rapida a Aliantei electorale Uniunea Social Democrata (U.S.D.), s-a ajuns la o noua majoritate parlamentara care sa fie manevrata de Guvernul Ponta III. Partidul Poporului-Dan Diaconescu (P.P.-D.D.), cu 26 de parlamentari si-a anuntat disponibilitatea pentru Guvernul Ponta III, respectiv sa consolideze majoritatea parlamentara creata artificial si in dispretul alegatorilor. Cei pacaliti, umiliti si batjocoriti de U.S.L. la alegerile din 9 decembrie 2012 nu reactioneaza, ei urmaresc la televizor serialul "Balamucul" si incearca sa nu pacatuiasca prin vorbele lor in Postul Pastilor. 

In ziua de 3 martie 2014, la Bucuresti, a fost incheiat un Acord politic intre Alianta electorala U.S.D. si U.D.M.R. Ca sa-i umileasca pe romani, mai ales pe cei care s-au lasat pacaliti si au votat cu U.S.L., presedintii P.S.D, U.N.P.R. si P.C. s-au dus la grupul parlamentar al U.D.M.R. de la Camera Deputatilor unde au semnat, de fapt, un Acord pentru cedarea Ardealului, in schimbul a 26 de voturi ale senatorilor si deputatilor U.D.M.R., de care nu aveau si nu au nevoie. In loc sa accepte sustinerea a 26 de parlamentari ai P.P.-D.D., liderii P.S.D., U.N.P.R. si P.C. au preferat sa fie santajati si umiliti de catre U.D.M.R. (tot cu 26 de parlamentari), iar in plus sa actioneze pentru cedarea Ardealului catre Ungaria. 

Prin Acordul politic semnat, cele trei partide politice romanesti (P.S.D., U.N.P.R. si P.C.) s-au angajat fata de organizatia neguvernamentala si anti-romaneasca U.D.M.R. sa indeplineasca urmatoarele pretentii ale Ungariei si iredentismului maghiar:

- Sa asigure reprezentarea U.D.M.R. in Guvernul Romaniei in urmatoarele functii: un vicepremier, doi ministrii, 14 secretari de stat, numerosi directori in toate ministerele etc. La acestea se adauga si un adjunct al Avocatului Poporului. 

- Sa modifice Constitutia Romaniei si sa fie creat cadrul legal pentru autonomia Ardealului, inclusiv prin trecerea la regionalizarea tarii noastre.

- Adoptarea Legii privind statutul minoritatilor etnice pentru a se obtine autonomia culturala a minoritatii ungare si dreptul de veto al U.D.M.R. asupra activitatii Parlamentului, Guvernului, autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale. 

- Reprezentarea pe criterii etnice in institutiile si functiile publice in raport de ponderea si pretentiile minoritatii maghiare.

- Asigurarea dreptului de veto al U.D.M.R.  in privinta oricarei modificari si completari la Legea invatamantului.

- Separararea pe criterii etnice a Universitatii de Medicina si Farmacie  din Targul Mures. Daca reusesc ungurii, urmeaza scindarea Universitatii Babes-Bolyai din Municipiul Cluj-Napoca.

- Majoritatea parlamentara sa mentina privilegiile castigate de minoritatea maghiara, incepand cu anul 1990.

- Accelerarea procesului de retrocedare a imobilelor din Ardeal, in special cele revendicate de cultele religioase maghiare.

- Arborarea steagurilor bilingve, identice cu drapelul Ungariei si steagul unguresc al Ardealului pe care vor fi inscrise obligatoriu denumirile ilegale ale localitatii si judetului in limba ungara, precum si denumirea acestora in Limba Romana.  

- Acordarea cu prioritate a fondurilor din Bugetul de Stat al Romaniei pentru obiectivele stabilite de U.D.M.R.

In baza Acordului politic dintre U.S.D. si U.D.M.R. s-a format Guvernul Ponta III care a fost votat, fara Program de guvernare, in ziua de 5 martie 2014, iar in seara aceleiasi zile toti ministrii au depus juramantul in fata Presedintelui Romaniei. 

In zilele precedente, Biroul Electoral Central (B.E.C.) nu a acceptat Alianta electorala U.S.D. Ca urmare, sub aceasta denumire nu pot participa la alegerile pentru Parlamentul Europei, din 25 mai 2014, candidatii P.S.D., U.N.P.R. si P.C.. Cu toate ca Alianta politica U.S.D. nu poate fi prezenta la alegerile din luna mai a.c., Acordul cu U.D.M.R. vor sa-l respecte intocmai cei din P.S.D., U.N.P.R. si P.C.. Culmea politicii romanesti post-decembriste este ca Acordul politic cu U.D.M.R., din care a disparut U.S.L., se incearca sa fie preluat integral in Programul Guvernului Ponta III. Prin disparitia U.S.D. nu mai exista argumente pentru inscrierea pretentiilor U.D.M.R.  in Programul de  guvernare. Astfel, aliatii de nadajde ai P.S.D., U.N.P.R. si P.C., respectiv cei ai U.D.M.R., sunt lipsiti de Acordul politic, care a devenit nul de drept. Cu toate acestea, liderii U.D.M.R. insista pentru a ramane in Guvernul Ponta III cu scopul de a actiona pentru dezmembrarea teritoriala a Romaniei si pentru a contribui la declansarea unor mari conflicte etnice in Ardeal. Va aparea la timp un demn urmas al Eroului National Avram Iancu care sa repete comanda: "No hai!".

Prin intrarea U.D.M.R. la guvernarea Romaniei s-a ajuns la urmatoarele situatii fara precedent: 

- Contrar Constitutiei, art.103, alin.3, in baza unei intelegeri verbale intre cei care nu se inteleg, respectiv Presedintele Romaniei si primul-ministru, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului, in ziua de 5 martie a.c. a fost votata numai lista Guvernului, fara Programul de guvernare. Conform Constitutiei, in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului se prezinta si se voteaza lista Guvernului impreuna cu Programul de guvernare. Este pentru prima data, in perioada 1991-2013, cand incalcand Constitutia s-a procedat altfel, avand prioritate intelegerea verbala in loc de textul Legii fundamentale. 

- Opozitia (P.D.L., P.P.-D.D. si P.M.P.) a atacat la Curtea Constitutionala Programul de guvernare al U.S.L. insusit de Guvernul Ponta III, modificat si completat cu pretentiile Ungariei sustinute de U.D.M.R. Curtea Constitutionala va analiza solicitarea Opozitiei in sedinta din 8 Martie a.c.  

- In ziua de 6 martie a.c., Guvernul Ponta III, fara a avea un Program de guvernare aprobat de Parlament, a tinut prima sa sedinta si a adoptat mai multe hotarari si ordonante de urgenta. Este posibil, ca saptamana viitoare aceste acte normative sa devina nule de drept dupa decizia Curtii Constitutionale sau dupa respingerea Programului de guvernare de catre Parlament.

- Pentru ziua de 11 martie a.c. s-a prevazut in Parlament sa fie prezentat si votat Programul de guvernare care cuprinde pretentiile anti-romanesti ale Ungariei si U.D.M.R., de fapt Acordul politic pentru cedarea Ardealului. Logic si practic, la votul nominal, toti parlamentarii romani au obligatia sa voteze impotriva Programului Guvernului Ponta III vizand cedarea Ardealului ! Ca urmare, Guvernul Ponta III are toate sansele sa cada in Parlament si sa fie desemnat un alt premier al Romaniei.

Aprobarea Programului de guvernare pregatit de premierul Ponta pentru sedinta Parlamentului din 11 martie a.c., va crea toate conditiile pentru cedarea Ardealului si pregatirea adoptarii Diktatului de la Bruxelles !

Romanii, mai ales cei din Ardeal, au obligatia sa se uneasca si sa actioneze impreuna, cu fermitate si prin toate mijloacele democratice, pentru apararea integritatii teritoriale a Romaniei si impotriva tradatorilor de Neam si Tara ! 

 

 

 

Dr.Gheorghe Funar

Presedintele Partidului Romania Mare

  Cluj-Napoca,

1 comentariu3157 vizualizări08 iunie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Marius N Pop
10 Iunie 2014 - 16:02

Nu doresc sa comentez "Marea Conspiratie Funariana"...! Ma intreb, oare cine este presedintele PRM: Funar sau Vadim sau ambii ?

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0