Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Intre 1997 si 2000, Romania a "exportat" 9150 de copii.

Luni seara, plenul Parlamentului European din Strasbourg a dezbatut o initiativa din partea a 62 de eurodeputati, majoritatea italieni, pentru redeschiderea adoptiilor internationale la nivelul Uniunii Europene. Desi atat dezbaterea, cat si textul rezolutiei, vizeaza situatia generala a adoptiilor internationale din toate cele 27 de state membre, in discursurile eurodeputatilor, Romania a fost tara mentionata aproape in exclusivitate in criticile aduse legislatiei care nu permite adoptii internationale. Rezolutia eurodeputatilor va fi supusa la vot maine, 19 ianuarie.

Dezbaterea din Parlamentul European vine la mai putin de un an de cand petitia organizatiei italiene "Amici dei bambini", prin care se solicita redeschiderea adoptiilor internationale de catre Romania, a fost inchisa la propunerea europarlamentarului PSD Victor Bostinaru si cu acordul tuturor membrilor Comisiei de Petitii a Parlamentului European.

Eurodeputatul Victor Bostinaru a salutat dezbaterea de aseara din plenul Parlamentului European pornind de la premisa ca "protectia drepturilor copilului este si trebuie sa fie o prioritate a fiecarui stat membru al Uniunii noastre atata vreme cat scopul final pentru toti cei prezenti aici este acela de a promova interesul copiilor."

Totodata insa, eurodeputatul a reamintit celor prezenti faptul ca: "deschiderea portilor pentru adoptii internationale in Romania, a insemnat crearea unor retele de trafic de copii fara precedent, cu cazuri de rapire a copiilor si vanzarea lor spre Occident, in colaborare cu organizatii europene si internationale."

"Intre 1997 si 2000, Romania a "exportat" 9150 de copii, iar tara mea nu va mai accepta niciodata o asemenea monstruozitate" a declarat Victor Bostinaru.

In concluzia interventiei sale in plen, Victor Bostinaru a cerut Comisarului pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie si Vicepresedintele Comisiei Europene, Viviane Reding sa clarifice acuzatiile aparute in mass-media romaneasca si internationala privitoare la infiintarea Agentiei Europene pentru Adoptii. Conform unor dezvaluiri aparute in presa, in luna decembrie a anului trecut, Comisia Europeana a facut presiuni asupra firmei de avocatura desemnate sa redacteze un raport privind starea adoptiilor in cele 27 de state membre ale Uniunii pentru a impune concluzia conform careia este nevoie de infiintarea unei Agentii Europene pentru Adoptii. Aceasta agentie ar fi urmat sa reuneasca toate mecanismele de lobby pentru a forta Romania sa redeschida adoptiile internationale.


Inregistrarea video a interventiei eurodeputatului Victor Bostinaru este disponibila la acest link: http://www.youtube.com/watch?v=PSdsPYHjiLk si pentru descarcare la acest link: http://victorbostinaru.ro/video/

 

 

Biroul de Presa al PSD

18 ianuarie 2011

0 comentarii2590 vizualizări19 ianuarie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0