Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Finlanda s-a alaturat, joi, Frantei si Germaniei, in ceea ce priveste opozitia vizavi de aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

"Comitetul pentru afaceri europene din Finlanda a decis sa ia aceasta pozitie oficiala in sedinta de saptamana trecuta," a declarat purtatorul de cuvant Mikko Norros pentru AFP, adaugand ca s-a decis sa anunte acest lucru in cursul vizitei pe care ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, a efectuat-o joi la Helsinki.

Declaratia inaltului  reprezentant al Finlandei de respingere a Romaniei de a adera la spatiul Schengen scoate in evidenta gravele carente ale diplomatiei romanesti.Acesta opinie vine dupa cea a Ministrului pentru Afaceri Europene al Frantei,  care a spus ca in jurul Romaniei, Bulgariei si Greciei sunt cele mai mari probleme: trafic de arme, de copii, imigratie ilegala si droguri.

Declaratia oficialului francez a aparut  in aceeasi zi in care ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat ca exista carente si critici fata de sistemul judiciar si in ce priveste coruptia din Romania si Bulgaria si a reiterat pozitia comuna franco-germana, care califica drept "prematura" aderarea Bulgariei si Romaniei la spatiul fara frontiere ce reuneste 25 de state.

Profund ingrijorati de soarta tarii si de pericolul iminent de a nu fi primiti in spatiul Schengen,cerem demisia Guvernului Boc V si a presedintelui Traian Basescu.Doar declaratiile acestora si asumarea politica a acestui esec nu tin de cald nici unui cetatean al Romaniei si cei ce ne-au dus spre aceasta infundatura  politica,sociala,economica si morala ,trebuie sa plece.

Pentru binele Romaniei si al romanilor,nici un gest nu trebuie sa fie greu de luat.Alegerile parlamentare si prezidentiale anticipate, sunt marea solutie, dupa demisia asteptata.

 

Bistrita  21.01.2011  Biroul de presa al filialei jud.a PRM,Bistrita Nasaud.

0 comentarii2506 vizualizări21 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0