Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Ponta, Tariceanu si liderii UDMR sunt iresponsabili.

Temele autonomiei tinutului Secuiesc si suspendarii Presedintelui sunt atentate la siguranta nationala. Fac un apel la acesti politicieni sa incerce sa fie responsabili, chiar daca este campanie electorala. Faceti punti intre oameni si nu bariere si ocupati-va de problemele reale ale Romaniei: locuri de munca, sanatate, educatie si siguranta, in conditiile in care suntem amenintati, cel putin la granita de este, de agresiunea armata a Federatiei Ruse, si, repet, stam pe un butoi de pulbere. Nu aprindeti chibritul!

Sunt doua teme care paraziteaza in acest moment Romania si care, intr-un mod inutil, produc o criza politica si pot face mult rau Romaniei. In primul rand, ma refer la solicitarea UDMR de autonomie a Tinutului Secuiesc si, in al doilea rand, la vechea marota a domnilor Ponta si Tariceanu si anume suspendarea Presedintelui, care isi termina mandatul in doua luni.

Niciuna din aceste teme nu are legatura cu agenda cetateanului si ele produc o criza politica. Si asta este foarte important si foarte grav pentru Romania. Consecintele unei crize politice sunt urmatoarele, pe scurt:

1. In criza politica, investitorii isi iau bagajele si pleaca, si romanii raman fara locuri de munca;

2. In criza politica, partenerii europeni ne sanctioneaza, inclusiv ne pot sanctiona cu taierea fondurilor si iarasi ramanem fara locuri de munca si fara dezvoltare.

3. Este iresponsabil sa produci o criza politica atunci cand ai un conflict, un razboi la granita de est a Romaniei, cand Federatia Rusa ataca si cand sunt si declaratii ale Presedintelui Ucrainei care se refera la amenintari chiar impotriva Romaniei.

Toate aceste elemente nu sunt pe agenda cetateanului si pun in pericol dezvoltarea Romaniei si siguranta Romaniei. Asta ne arata cat de iresponsabili sunt acesti politicieni romani.

Despre proiectul autonomiei Tinutului Secuiesc, lansat de UDMR: acesta nu face decat sa zgandareasca si sensibilitatile romanilor, si pe ale maghiarilor. Problemele din Secuime sunt aceleasi cu problemele din toata tara.

Iar solutia nu este separarea. Solutia este sa cream punti intre oameni, nu bariere. De asemenea, solutia este, domnilor politicieni de la UDMR, sa dezvoltam aceste regiuni din tinutul Secuiesc, sa nu mai lasam ca primarii sa poata sa plece de la un partid la altul, sa le dam bani sa-si faca proiectele pentru ca oamenii sa traiasca bine si, repet, sa impiedicam ca primarii sa se caciuleasca pentru bani, inclusiv la dumneavoastra la cei din conducerea UDMR sau la alti politicieni cu care sunteti la guvernare.

In al doilea rand, e foarte grava aceasta propunere venita acum de la conducerea UDMR, este grava si iresponsabila tocmai pentru ca, la granita de est a Romaniei, Federatia Rusa a pornit o agresiune armata si chiar se scot din adormire conflicte inghetate legate chiar de autonomie teritoriala. Si in acest moment sa vii cu o astfel de idee nu faci decat sa produci o amenintare la adresa sigurantei Romaniei. Nu stiu daca constient sau inconstient, dar cei care fac asemenea declaratii fac in realitate jocul Moscovei impotriva intereselor Romaniei.

Tema suspendarii Presedintelui este si ea una foarte grava pentru ca este una falsa. Si in loc sa vorbim de agenda cetateanului, vorbim de ceva ce nu exista practic: Presedintele isi termina mandatul in doua luni de zile. A lansa acum tema suspendarii Presedintelui, insulta inteligenta romanilor. Daca Presedintele tot pleaca, care este logica sa-l suspenzi acum?

Deci nu ne insultati inteligenta si ocupati-va de problemele reale ale tarii. Iar principala problema reala a tarii este recesiunea economica: suntem in recesiune economica si aici ne-ati adus dumneavoastra, domnilor guvernanti! Prin criza politica pe care acum o declansati, practic adanciti recesiunea, alungati investitorii straini, care isi iau bagajele si pleaca, riscam sa nu mai luam bani de la Uniunea Europeana, si sa fim izolati si politic.

In al doilea rand, fac un apel la acesti politicieni sa incerce sa fie responsabili, chiar daca este campanie electorala, sa nu incerce sa castige aceasta campanie pe principiul "separa si cucereste", pentru ca asta se incearca sa se faca acum si prin proiectul lansat de UDMR cu autonomia tinutului Secuiesc si prin falsa tema a suspendarii unui Presedinte care oricum pleaca.

Deci, repet, nu ne insultati inteligenta! Faceti punti intre oameni si nu bariere si ocupati-va de problemele reale ale Romaniei: locuri de munca, sanatate, educatie si siguranta, in conditiile in care suntem amenintati, cel putin la granita de este, de agresiunea armata a Federatiei Ruse, si, repet, stam pe un butoi de pulbere. Nu aprindeti chibritul!

 Monica Macovei - Declaratie de presa.

0 comentarii2877 vizualizări08 septembrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0