Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Cum sunt cheltuiti banii romanilor !
  • Statul roman a cheltuit anul trecut, in plina criza, aproape 175 de milioane de euro pe masini, laptopuri, produse de papetarie.
  • Declaratie Emil BOC - mai 2010: "Companiile nationale pe care le aveti in subordine, va solicit sa sistati orice licitatie care vizeaza masini, sedii sau alte produse de acest fel care nu au incidenta imediata si importanta pentru bugetul de stat si pentru functionarea normala a institutiuilor. Ele pot fi amanate pentru vremuri mai bune (…). Fiecare ministru raspunde de modul in care aceste licitatii se vor opri la nivelul companiilor anuntate".
  • Nu am vazut pana acum nici un ministru care sa raspunda pentru cheltuielile facute in 2010 pentru bunuri si servicii. Presa a dezvaluit astfel de cheltuieli, facute de Ministerul Transporturilor (CFR Calatori), SRI, Ministerul Mediului (prin Romsilva), Ministerul Finantelor, Ministerul Apararii.

o       CFR Calatori a cheltuit un sfert de milion de euro pentru imprimante. La aceste cheltuieli s-a adaugat inca un milion de lei, pentru rechizite, uniforme sau apa minerala.

o       SRI a cheltuit aproape 88.000 de lei pentru medicamente.

o       La Romsilva s-au cumparat sosete de 30.000 de lei.

o       Ministerul Finantelor, care efectueaza achizitii si in numele altor institutii, a cumparat autovehicule si motociclete de 34,8 milioane euro, dar si cateva salupe de patrulare.

o       Ministerul Apararii a contractat 50 de autoutilitare in valoare de 1,8 milioane de lei.

o       Politia Comunitara Bucuresti a achizitionat vehicule de aproape 3 milioane de lei.

o       Un raport arata ca pretul carburantilor a fost majorat abuziv, cu 25%, in anul 2010.

  • Guvernul Romaniei a taiat abuziv si a cheltuit haotic. Nu mai putem vorbi de incompetenta, ci mai degraba de rea vointa.
  • Guvernul ia in seama ce spune FMI, dar nu asculta ce spun partidele de opozitie care au avertizat Guvernul asupra unor situatii si masuri care ar fi trebuit aplicate altfel.
  • Potrivit datelor ONU, Romania se afla pe locul 12 in lume intr-un top al vulnerabilitatii la cresterea pretului alimentelor, in 2011.
  • Dincolo de contextul politic, o parte din vina o poarta si Guvernantii care s-au comportant iresponsabil cu agricultura din Romania in ultimii ani, alocand bugete tot mai mici unui domeniu prioritar.
  • Guvernul Boc a permis ca peste jumatate din productia interna de grau sa fie exportata in 2010. (Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania)
  • In plus, eliminarea subventiilor agricole a facut ca multe ferme sa ajunga in pragul falimentului, iar producatorii si-au redus drastic activitatea.
  • In conditiile in care am ajuns sa importam in mare parte materie prima, orice scumpire la nivel international se va resimti in pret.

 

    Partidul Conservator sprijina un sistemul administrativ descentralizat in Capitala

  • Alianta de Centru Dreapta, in frunte cu cei doi presedinti pe Bucuresti din partea PC si PNL respectiv, Cristian Popescu Piedone si Andrei Chiliman  au semnat protocolul de colaborare la nivel local
  • Potrivit protocolului semnat, ACD are ca obiectiv apararea drepturilor si promovarea intereselor clasei mijlocii si a clasei antreprenoriale din Capitala, dar si ale tuturor cetatenilor care, prin forte proprii, produc plus-valoare materiala si intelectuala.
  • Ambele partide, din alianta, iau pozitie impotriva masurilor totalitariste ale PDL de impunere a unui model de reorganizare administrativa a Bucurestiului. Legea Capitalei, propusa de PDL, incalca atat principiul descentralizarii cat si drepturile si libertatile cetatenesti, adica dreptul de a alege si de a fi ales.
  • "Jos mainile de pe Bucuresti", este mesajul politic folosit de Alianta de Centru Dreapta, pentru metinerea formei de descentralizare a Bucurestiului si de alegere a autoritatilor publice locale prin votul direct al cetatenilor Capitalei.
  • Cele doua partide, PNL si PC Bucuresti, solicita public autoritatilor competente, organizarea unui referendum local prin care bucurestenii sa decida daca sunt sau nu de acord cu propunerea Elenei Udrea de a lua dreptul la vot si de a desfiinta institutia primarului de sector si a transfera atributiile de la primariile de sector catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Biroul de presa

2 commentarii2905 vizualizări26 ianuarie 2011




rss 2.0
rss 2.0