Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Strazile noastre, alegerea VOASTRA!

Infiintarea sensurilor giratorii a decongestionat vizibil traficul auto. Am afirmat si atunci ca este o solutie foarte buna, desi nemultumiti au fost destui, nefiind obisnuiti cu astfel de intersectii. Cu toate acestea este nevoie de o zi speciala in an care sa ni se reaminteasca faptul ca traficul ramane o problema. Noi nu vedem? "Ziua fara autoturism" devine una de trista amintire an de an. In conditiile in care multe dintre strazi asteapta sa fie reparate… sau se lucreaza in continuare la distrugerea lor (inca nu-mi este clar), orasul a paralizat.

Incerc sa inteleg de ce blocarea centrului orasului chiar si pentru o zi, ma determina sa nu umblu cu masina? Personal evit sa stationez pe strazile centrale (Dornei, Ghe. Sincai, Titulescu etc.). Desi am biroul pe strada Dornei, prefer sa parchez masina pe I.L. Caragiale sau sa merg pe jos. Ati vazut cum arata aceasta strada astazi? Este riscant sa o parcurgi, pieton fiind! Sa merg cu bicicleta la serviciu in conditii de siguranta, ramane un vis frumos in Bistrita europeana.

Primaria a  programat si un mars al biciclistilor, amanat din cauza ploii. Acestia oricum marsaluiesc  cu consecventa, pentru a atrage atentia administratiei ca nu ofera alternativa la autoturism.  Desi scopul declarat este de a promova acest mijloc de locomotie, in fapt reprezinta recunoasterea propriei incapacitati administrative locale in gestionarea traficului urban. Daca pentru asta inchizi strazi si ii escortezi, inseamna ca trebuie sa-i feresti de masini.  In celelalte  364 de zile calendaristice cum si  pe unde se deplaseaza biciclistii, rollerii, etc. in Bistrita?

Excelent  sloganul "Strazile noastre, alegerea noastra". Realitatea este ca strazile sunt ale noastre,  alegerea este a Voastra!


Razvan CITU- purtator de cuvant PMP BN.

0 comentarii2891 vizualizări23 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0