Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 14 Aprilie 2024 - 14587
Comunicate. PSD.

Guvernul Ponta sprijina educatia si cercetarea de calitate din Romania. Echipele PSD au parcurs vineri, 24 octombrie, localitatile Chiochis, Nimigea, Dumitrita si Maieru. Ziua s-a incheiat cu un spectacol electoral sustinut de Varu` Sandel, Nicu Cioanca, Mirela Petrus si alti artisti. La eveniment au participat presedintele PSD Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, deputatul PSD, Daniel Suciu, senatorul PSD, Ioan Denes, prim-vicepresedinele PSD BN, Nicolae Moldovan, secretarul executiv al aceleiasi structuri, Romeo Florian, vicepresedintele Consiliului Judetean, Alexandru Pugna, presedintele TSD BN, Bogdan Ivan, primarul comunei Caianu Mic, Paul Stir si altii.

            In Bistrita echipa de campanie a stat de vorba cu locuitorii de pe strazile Sucevei, Calea Moldovei si Granicerilor.

MESAJUL ZILEI:

Guvernul Ponta a demonstrat ca trateaza educatia cu maxima responsabilitate. Numai sustinerea cercetarii si educatiei poate conduce la dezvoltarea Romaniei.

Bugetul educatiei a avut in 2013, comparativ cu anul 2012, cea mai mare rata de crestere din cadrul UE (6,4%). Pentru 2014, educatia a primit 13% din bugetul national, adica peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde in plus fata de 2013.

Guvernul Ponta a investit in dezvoltarea infrastructurilor de cercetare din unitatile de invatamant superior. Peste 370  milioane de euro au fost atrasi in proiecte de cercetare-dezvoltare-inovare.

Guvernul Ponta a aprobat cresterea cu 10% a salariilor profesorilor debutanti, ale asistentilor si preparatorilor universitari. Suma forfetara de 150 de euro, de care vor beneficia profesorii.

Peste 100.000 de studenti din Romania vor primi bani pentru practica la companii, care, la randul lor, vor putea deconta salariile angajatilor care ii pregatesc.

Au fost create peste 3.000 de noi posturi in domeniul universitar, numai in ultimul an.

Peste 340 milioane de euro au fost utilizati pentru a sprijini peste 10.000 de doctoranzi si peste 2.500 de cercetatori post-doctorali.

Guvernul Ponta a decis sa sustina excelenta si sa faca din cercetare un obiectiv strategic. In urma cu cateva zile, a fost inaugurat Centrul Integrat de Tehnologii Avansate cu Laseri (CETAL), primul laser de mare putere din Romania, cel mai puternic laser din Europa si al doilea din lume.

E SIMPLU. E CEL MAI BUN. VICTOR PONTA - PRESEDINTE!

0 comentarii2877 vizualizări25 octombrie 2014
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0