Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Comunicate. ACL. PSD.

Voteaza Romania ta, nu Romania coruptilor! Dragii mei, Va indemn sa mergeti la vot, este nevoie de fiecare vot ca sa dovedim acum, ca este timpul schimbarii, sa dovedim ca este timpul Romaniei lucrului bine facut! Despre asta vorbim in aceste alegeri, despre asta este vorba la vot, daca vrem Romania noastra sau Romania lui Victor Ponta. Romania lui Victor Ponta o vedem cand ne uitam in jur, o vedem cand ne uitam la televizor. Romania lui Victor Ponta si a PSD-ului este Romania  coruptiei, Romania retrocedarilor ilegale, este Romania baronilor locali. Romania lui Victor Ponta este Romania politicienilor care nu fac legi pentru oameni, ci fac legi pentru ei ca sa se apere de justitie. Romania lui Victor Ponta este Romania politicienilor care se imbogatesc fara masura pe zi ce trece, in timp ce voi munciti si abia castigati cat sa platiti taxe si impozite.

Acum, in ultimele zile vedem cea mai urata fata a acestei Romanii si va intreb, asa ne dorim Romania noastra? Si va spun, inca din 16 noiembrie putem sa avem o Romanie normala, o Romanie a lucrului bine facut,  Romania noastra! Romania noastra nu este Romania lor, Romania noastra nu este Romania lui Victor Ponta. Romania noastra este a tinerilor care vor sa mearga la o scoala ca lumea, care vor sa aiba locuri de munca, este a tinerilor si nu a baronilor locali. Romania noastra este a oamenilor in puterea varstei care muncesc de dimineata pana seara ca sa aiba ce pune in ghiozdanul copiilor. Romania noastra este Romania acestei generatii si nu a clicilor de partid!

Romania noastra este si Romania seniorilor care au muncit o viata intreaga  si societatea nu i-a rasplatit, este a seniorilor care se asteapta la respect, nu a lor care ii trateaza si ii jignesc promitand cresteri de doi lei la pensie,  si asta de la anul. Romania noastra este Romania oamenilor normali, Romania noastra este Romania lucrului bine facut!

In 2 noiembrie si in 16 noiembrie noi trebuie sa ne hotaram daca vrem Romania noastra sau Romania lor. Va spun un lucru limpede, trebuie sa schimbam modul in care se alege Parlamentul Romaniei. Avem un Parlament prea mare, prea ineficient, un Parlament care nu mai are credibilitate si in calitatea mea de presedinte voi convoca partidele politice la consultari pentru a schimba legislatia de alegere a Parlamentului.

Am inventat acum cativa ani o legislatie prin care ni s-a spus ca vom fi foarte bine reprezentati si la ce am ajuns? Avem un Parlament cu aproape sase sute de parlamentari care nu se mai bucura de niciun respect din partea oamenilor. Si va spun, avem nevoie de un Parlament bicameral, de un Parlament mai mic, care lucreaza pentru cetateni, fiindca Romania lucrului bine facut inseamna stat de drept, acest lucru inseamna un Parlament care functioneaza si care este respectat.

Am inceput aceasta campanie electorala acum cateva saptamani prin a darama mituri care ne dauneaza, am demolat mitul care zicea ca la noi nu se poate si am dovedit ca la noi se poate. Am demolat mitul care spunea lasa ca merge si asa, fiindca asa nu mai merge! Haideti sa mai demolam un mit. Am auzit pe multi spunand ca alegerile nu se castiga de oameni, alegerile se castiga de institutii, de structuri, nimic mai fals! Puterea in Romania se castiga prin vot, nimeni sa nu creada ca puterea in Romania, presedintia Romaniei, se castiga prin negocieri la masa verde. Presedintia se castiga numai cu votul oamenilor, din acest motiv noi nu avem nevoie de un presedinte al structurilor, al clicilor, noi nu avem nevoie de un presedinte manevrat din spate, Romania are nevoie de un presedinte al oamenilor, un presedinte al romanilor, un presedinte ales de voi.

Alianta coruptilor care fug de justitie, a baronilor, l-a impins pe Victor Ponta in fata usii sa spuna ca vrea sa fie presedintele Romaniei, dupa principiul scapa cine poate. Si ultima lor scapare este Victor Ponta, el reprezinta sistemul lor. Romania are nevoie de un presedinte liber, eu sunt liber si ma lupt cu acest sistem pentru Romania si pentru voi.

Dragii mei, mai sunt putine zile pana mergem prima data la vot. Mergem la vot sa ne alegem presedintele si va spun, fiecare vot conteaza. Votul este arma cea mai puternica a cetateanului intr-o democratie. Folositi-l! Si celor nehotarati va spun, inca lucrurile se pot indrepta, inca nu este prea tarziu si va intreb, o duceti mai bine de cand este Victor Ponta prim-ministru? Va place Romania lui Victor Ponta? Atunci, dragii mei, mergeti la vot, convingeti-i pe toti sa mearga la vot fiindca nu este tarziu, dar peste cinci ani va fi prea tarziu. Foarte multi imi spun ca lupta se da in turul doi. Nu! Semnalul schimbarii se da din primul tur, aici in Ardeal.

Dragii mei, trebuie sa intelegeti ca fiecare vot conteaza, un vot, un singur vot poate sa faca diferenta intre lege si hotie, intre fapte si vorbe, intre Romania lucrului bine facut si Romania lor, iar daca credeti, atunci convingeti pe toata lumea de acest vot.

… pentru Romania lucrului bine facut!

Klaus Iohannis Presedinte

 

.

 

Klaus Iohannis: Romania lucrului bine facut in satul romanesc

Satul romanesc va renaste insa nu doar odata cu agricultura, pentru ca satul trebuie sa insemne si altceva, adica mici industrii, ferme familiale, oamenii cu viziune si initiativa, intreprinzatori rurali capabili sa utilizeze tehnologii performante, sa dezvolte avantajele competitive pe care Romania le are in acest sector.

Este vitala transfomarea agriculturii romanesti intr-un motor de crestere economica, prin crearea de locuri de munca pentru populatia din mediul rural si prin sustinerea performantei si a veniturilor agricultorilor.

Pasul esential care ar urni agricultura pe calea modernizarii europene este rezolvarea durabila a problemei proprietatii. Performanta economica a agriculturii romanesti va creste proportional cu consolidarea regimului de proprietate funciara. ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT incepe cu definirea si recunoasterea clara a proprietatii, care sa ofere oamenilor stimulente economice si perspective de dezvoltare.

Pentru o agricultura performanta, lucrarile de cadastru trebuie finalizate cu celeritate. In aceasta privinta, autoritatile locale trebuie sa aiba un rol determinant, nu doar in a urgenta procedurile birocratice legate de reglementarea proprietatii, ci si in implicarea pentru rezolvarea eficienta a litigiilor privind proprietatea. In acelasi timp, politica agrara nu trebuie sa interfereze cu piata funciara, ci sa elimine excesul de reglementare si birocratizare. ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT inseamna, in mod necesar, un cadru legislativ care sa reglementeze piata funciara intr-o forma coerenta, unitara si simplificata.

Odata cu rezolvarea contextului institutional de reglementare si proprietate, atunci piata, cadrul competitiv si performantele economice vor deveni factorii definitorii care vor optimiza raporturile dintre mica si marea exploatatie agricola. In ROMANIA LUCRULUI BINE FACUT, mica exploatatie agricola trebuie sa inceteze a mai fi doar mijloc informal de protectie sociala, ci trebuie sa genereze motivatie economica si rasplata pe masura performantelor comerciale.

In viziunea mea, cred ca se cuvine sa ne concentram atentia asupra potentialului exploatatiilor familiale de tip comercial. Este indispensabila crearea si dezvoltarea unei infrastructuri de piata moderne, in deplin acord cu modelul european, dar adaptata eficient la specificul gospodariei taranesti. Trebuie sa folosim resursele din cercetare pentru crearea unor modele de functionare locala a pietelor, avand ca punct de pornire centrele de tranzactionare existente. Astfel, vom putea configura un sistem national eficient, dinamic si adaptat specificitatilor locale pentru colectarea si depozitarea produselor din gospodariile taranesti.

Agricultura performanta in Romania necesita sisteme moderne de irigatii. In aceasta privinta, este absolut necesara modernizarea infrastructurii de irigatii din fonduri structurale in perioada 2014-2020. Statul trebuie sa sprijine, prin toate tipurile de instrumente - fiscale, legislative, financiare - atragerea de investitii majore in agricultura, caci competitivitatea agriculturii trebuie sa se bazeze pe capitalizare si acces facil al agricultorilor la finantare.

Romania poate deveni numarul 1 in UE in privinta agriculturii ecologice. Piata europeana ne ofera largi oportunitati, mai ales ca produsele romanesti incep sa fie recunoscute si premiate la diverse targuri europene. Avem insa nevoie sa dezvoltam sustinut partea de procesare si comercializare, prin promovare continua si inventiva. Agricultura ecologica si produsele traditionale merita sa devina veritabile marci inregistrate ale performantelor romanesti.

In perioada urmatoare, aferenta ciclului 2014-2020, agricultura trebuie sa treaca la o etapa superioara in dezvoltarea ei, prin revigorarea ramurilor procesatoare ale industriei alimentare, prin sporirea competitivitatii economice a exploatatiilor familiale de tip comercial, prin intarirea rolului organizatiilor profesionale si interprofesionale din sfera agro-alimentara, prin refacerea lantului valoric al activitatii economice din domeniul agriculturii si industriei alimentare.

Satul romanesc a fost intotdeauna un izvor de cultura si civilizatie, dar evolutiile economice si lipsa unei consecvente a prioritatilor nu i-au permis sa tina pasul cu ritmul modernizarilor actuale. In acest sens, investitiile in infrastructura rurala, de la cea scolara si pana la utilitatile publice, vor trebui sa fie primul semn clar de modernizare a satului romanesc.

…pentru Romania lucrului bine facut Klaus Iohannis Presedinte .

 

.

 

Impreuna am inceput dezvoltarea Bistritei.

Ajutati-ne sa continuam!

             Victor Ponta si Ovidiu Cretu au lucrat impreuna pentru dezvoltarea municipiului Bistrita.

  • 138 apartamente au fost construite prin Programul ANL
  • 1.6 milioane euro investiti in noul sediu RAR
  • 6.9 milioane lei  investiti in reamenajarea Padurii Schullerwald
  • 3.6 milioane lei folositi pentru izolarea termica a blocurilor de locuinte

 Sunt motivele pentru care avem nevoie de votul dumneavoastra. In 2 si in 16 noiembrie votati Victor Ponta!

 

BIROUL DE PRESA PSD BN.

.

 

0 comentarii2842 vizualizări30 octombrie 2014
rss 2.0
rss 2.0