Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Masurile privind interzicerea produselor etnobotanice sunt doar un show mediatic.

Tudor Ciuhodaru, considera masurile actualei administratii privind interzicerea produselor  etnobotanice ca fiind doar "un show mediatic"  ce nu au rezolvat  aceasta problema de sanatate publica. Deputatul Ciuhodaru care a initiat si prima lege a etnobotanicelor, adoptata de Parlament dar nepromulgata nici astazi, va sustine inca de la deschderea sesiunii parlamentare reinfiintarea Agentiei Nationale Antidrog si a Centrelor Regionale de Toxicologie. Deputatul afirma ca astfel de masuri sunt necesare intrucat in aceasta noapte un tanar a ajuns la spital dupa ce a incercat sa-si ucida mama si sa se arunce de la etajul trei, fiind necesara interventia politiei si a ambulantei.

          "Romania a devenit «high» in ultimii doi ani. in 2008 nu existam in clasamentul European al consumului de produse etnobotanice dar am ajuns pe locul patru (1300 de cazuri in 2009) conform reprezentantul EURAD la Consiliul Europei dupa Anglia 37 %,  Germania  15%, Olanda - 14% si Romania - 7%.

          Constatam in fiecare zi ca politica guvernamentala privind interzicerea produselor etnobotanice este invaluita in fumul emanat de acestea. Probabil ca ministrul Cseke este mult prea ocupat cu desfiintarea spitalelor si taxarea suplimentara a pensionarilor  pentru a se mai ocupa de aceasta problema de sanatate publica ce face ca mii de tineri sa ajunga pe paturile spitalelor.

          Tolerarea consumului cu produse etnobotanice constituie una din politicile anticriza ale actualei guvernari si  poate ca ar fi o pierdere sa lovim un domeniu atat de prosper al economiei nationale. Ma intreb doar de ce nu isi asuma aceste masuri anticriza, trecand chiar la urmatoarele etape, cum ar fi inlocuirea mult hulitului program «laptele si cornul» cu unul mult mai sanatos: «joint-ul si sarea de baie» dand sansa ca elevilor folositi in campaniile electorale sa contribuie la bunastarea patriei in drumul ei sovaielnic spre noi culmi de progres si civilizatie.

          Cu riscul de a sabota aceasta componenta vitala a economiei romanesti si de a fi invinuit in viitor de nivelul scazut de trai al populatiei, am decis initierea unui proiect legislativ prin care dorim reinfiintarea Agentiei Nationale Antidrog si a Centrelor Regionale de Toxicologie pentru semnalizarea precoce si interzicerea in timp real a tuturor substantelor din aceasta categorie. imi este greu sa cred ca, dupa toate eforturile pe care le-am facut pentru a atentiona asupra riscurilor ce decurg din consumul acestor substante si a le interzice, nu se gasesc masurile pentru a opri  cazurile de sinucidere si tentativa de omor.

          Sper, cei  care nu simt inca influentele acestor produse sa sustina acest proiect legislativ, ce va lasa Ministerului Sanatatii  ragazul necesar elaborarii unor politici sanitare, in detrimentul tentativelor repetate de resuscitare a economiei nationale".

          Biroul de presa

0 comentarii2198 vizualizări31 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0