Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Partidul Social Democrat isi exprima regretul fata de disparitia Mitropolitul Ardealului, Bartolomeu Anania.

 

Ne exprimam adancul regret pentru pierderea imensa pe care Biserica Ortodoxa, credinciosii si Romania o sufera prin disparitia IPS Bartolomeu Anania.

 

Bartolomeu Anania a fost si va ramane nu doar un om cu o traire religioasa profunda, ci si o personalitate a vietii culturale. A avut o viata dedicata Biserici si culturii, fiind un om cu o extraordinara forta interioara si cu dragoste fata de semenii sai.

 

Scriitor, poet si dramaturg, Bartolomeu Anania lasa in urma o opera literara vasta ce se intrepatrunde intr-o maniera desavarsita cu credinta si cu realizarile sale ca teolog. Una dintre marile sale realizari este traducerea Bibliei, ce a fost tiparita in 2001 si a devenit editia jubilara a Sfantului Sinod.

 

Romania a pierdut unul dintre valorosii teologi, duhovnici si oameni de litere. Generatiile noi trebuie sa aiba sansa de a invata cat de importanta a fost viata si activitatea acestui om.

 

PSD se alatura celor care deplang disparitia Mitropolitul Ardealului, IPS Bartolomeu Anania, exprimandu-si compasiunea si regretul pentru aceasta pierdere.

 

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 

 

Victor Ponta

Presedinte PSD

 

01 februarie 2011

0 comentarii2261 vizualizări01 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0