Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Boc sa ne spuna daca FMI este noul Guvern din Romania!

Deputatul PSD de Vrancea, Ciprian Nica, solicita premierului Emil Boc sa precizeze public daca FMI este noul Guvern al Romaniei. Deputatul face aceasta solicitare dupa ce, marti, o delegatie a FMI, condusa de Jeffrey Franks, s-a intalnit cu ministrul Economiei, Ion Ariton, si a solicitat liberalizarea pretului la energie electrica si gaze, dar si inchiderea mai multor mine.

Plecand de la afirmatiile ministrului Ion Ariton, deputatul PSD Ciprian Nica ii cere lui Emil Boc sa precizeze daca mai este premierul Romaniei sau atunci cand Jeffrey Franks vine la domnia sa in birou ii cedeaza scaunul si butoanele de la birou si el isi gaseste ca preocupare privitul pe geam sau jucatul pe IPod?

De asemenea, deputatul Ciprian Nica doreste sa afle daca Guvernul Boc, Basescu sau cine a luat decizia prin care misiunea FMI merge la diverse ministere si le stabileste agenda, stabileste ce preturi trebuie liberalizate, cati oameni trebuie "eliberati" din slujbele lor si fel de fel de alte "libertati" care, inevitabil, vor duce la colapsul economiei.

Pe de alta parte, Ciprian Nica cere clarificari premierului (?) Emil Boc in legatura cu acest concept al FMI de "liberalizare" a pretului. Deputatul solicita ca seful Executivului sa spuna public daca aceasta liberalizarea va insemna o scumpire a preturilor, in conditiile in care gazele naturale si energia s-au scumpit deja, in acesti ani, iar gazele naturale s-ar putea scumpi si ele daca luam in calcul faptul ca la finele anului 2010 Rusia a scumpit de la 264 dolari la 295 dolari, mia de metri cubi de gaz pentru gazul livrat in Republica Moldova.

In alta ordine de idei, deputatul social-democrat cere premierului (?) Emil Boc sa precizeze cat mai are de gand sa indatoreze Romania dupa ce Ministerul Finantelor a anuntat ca vrea sa imprumute 5,4 miliarde de lei de la banci in februarie, prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Intr-un stat civilizat, democratic si transparent decizii precum liberalizarea preturilor la gaze, la energie electrica si cele legate de indatorare nu sunt anuntate de creditori, ci sunt analizate si dezbatute inainte de a fi puse in practica….asta in conditiile in care tara mai are un premier si un Guvern!

 

 

Biroul Parlamentar al deputatului PSD Ciprian Nica

 

02 februarie 2011

0 comentarii2653 vizualizări02 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0