Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Declaratia presedintelui executiv al UNPR Gabriel Oprea la finalul reuniunii Biroului Politic Permanent National

In cadrul noii sesiuni parlamentare, Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei va actiona pe aceleasi coordonate asumate inca de la infiintare, si anume pe apararea interesului national si sustinerea dialogului social.

Romania traverseaza in continuare o perioada dificila. Efectele crizei economice mondiale inca se fac simtite, iar, in acest context, UNPR isi asuma rolul de a asigura stabilitatea guvernamentala si politica a tarii, stabilitate deosebit de importanta si necesara pentru depasirea crizei econonmice mondiale. Prin urmare, ramanem fideli Coalitiei si guvernarii si, asa cum am facut pana acum, vom depune toate eforturile pentru depasirea efectelor crizei.

In plan legislativ concret, sustinem in continuare proiectul pe care l-am depus inca de anul trecut, si anume introducerea taxei pe averile mari si foarte mari, Taxa de solidaritate. Asa cum stiti, vorbim de 9 miliarde de euro in 3 ani de zile, bani care ar ajuta la echilibrarea bugetara si care ar fi extrem de utili pentru sustinerea fondului de pensii.

O alta prioritate a UNPR este legata de Codul Muncii, in care vrem sa existe garantia unei relatii echilibrate si juste intre angajati si angajatori. Nu in ultimul rand, vom fi extrem de preocupati de problema salariilor si a pensiilor. Vrem ca relansarea economica, atunci cand va deveni o certitudine, sa se reflecte mai ales in salarii si pensii. Daca va fi in 2011, foarte bine, dar anul 2012 nu trebuie sa treaca fara a gasi solutii de crestere a salariilor si a pensiilor.

Pe langa aceste proiecte, vom sustine si proiectele vitale pentru relansarea economica pe care le va promova Coalitia din care facem parte.

Evident, nu uitam nici de modificarea Constitutiei, un demers pe care il sustinem si care, in fond, este un imperativ, asa cum a fost formulat prin referendum national.

Exista, la nivel de discutie si problema modificarii legii electorale. Opinia UNPR pe acest subiect este legata de beneficiile publice concrete ale unei astfel de modificari. Nu respingem din start o astfel de intentie. Dar trebuie sa avem garantia ca o modificare a legii electorale raspunde in primul rand nevoilor cetatenilor si nu nevoilor partidelor politice.

Ca partid de centru-stanga ne asumam o responsabilitate in plus in relatia cu partenerii nostri. Vom mentine in atentia Coalitiei problemele sociale si, de fiecare data cand vom constata ca este necesar, ii vom trage de maneca pe partenerii nostri. Vrem sa actionam cu si mai multa eficienta ca punte de legatura intre sindicate si Executiv si sa promovam acele masuri menite sa consolideze dialogul social.

Nu va ascundem faptul ca in interiorul partidului exista o preocupare legata de un protocol al Coalitiei de guvernare. In opinia noastra, un astfel de protocol ar fi in egala masura firesc si necesar. Firesc pentru ca este o noua confirmare a faptului ca aceasta Coalitie este functionala. Si necesar pentru ca este bine sa pregatim din timp initiativele legislative si sa cadem de acord asupra directiei pe care o vom urma in plan parlamentar.

Deocamdata nu mergem mai departe cu discutia despre formule electorale si politice. Este un gest firesc ca in aceasta perioada sa vedem cum putem face sa guvernam mai bine si nu sa stam cu ochii pe alegerile care vin in 2012.

 

 

Biroul de presa

 

 

 

 

 

 

Persoana de contact:

Mara Stefan, purtator de cuvant

Tel: 0730.660.200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2436 vizualizări03 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0