Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Depozitare ilegala a deseurilor rezultate din constructii.

Catre Consilierii Judetului Bistrita-Nasaud - In atentia Domnului Presedinte Emil Radu Moldovan. Stimati domni: va atragem atentia si va rugam sa luati masurile care se impun pentru rezolvarea unui aspect de mediu greu de controlat si care este vizibil in toate localitatile judetului. Este vorba despre depozitarea ilegala a deseurilor rezultate din constructii: azbociment, placi rigips, tigle, caramizi, resturi de betoane, folii, etc. transportate in special noaptea cu caruta dar si cu alte mijloace de transport, aruncate la intamplare in special pe malurile raurilor si paraielor, absolut in toate localitatile. O data cu implementarea marelui proiect de management al deseurilor de la Tarpiu toata atentia a fost indreptata in special pentru deseurile menajere si in acest sens s-au infiintat statii de transfer in preajma oraselor din judet. In schimb s-a pierdut o veriga importanta la care nimeni nu s-a gandit. Nu s-a oferit o alternativa si pentru deseurile din constructii si cetatenii nu au posibilitatea legala de a le depozita in locuri controlate. Consideram ca este absolut necesar si in regim de urgenta ca in toate localitatile sa existe perimetre imprejmuite unde sa poata fi depozitate aceste deseuri. Acest lucru se poate face si prin cumpararea unui concasor mobil cu banda transportoare care sa faramiteze aceste deseuri la fata locului si sa fie incarcate in masini de mare capacitate. Materialul rezultat dupa concasare va putea fi folosit ca umplutura pentru drumurile de pamant. Primariile sa anunte din timp cand aceste locuri sunt pline, iar operatorul sa se deplaseze acolo unde este solicitat.

                Va rugam sa luati in seama propunerea noastra si asteptam sa ne invitati la o discutie in cadrul unei sedinte a Consiliului Judetean cu domniile voastre.

 

 

Cu stima

Balan Marius Horea        

Biroul Organizatiei Municipale

Presedinte PER Bistrita

0 comentarii2828 vizualizări25 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0