Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Cheta internationala pentru un guvern incompetent.

Dupa alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului trecut domnul prim-ministru Victor Ponta declara in plenul Parlamentului ca a platit pretul politic al situatiei votului din diaspora si am presupus atunci ca a si inteles ca dreptul la vot si dreptul la demnitate sunt drepturi fundamentale ale oamenilor, oriunde s-ar afla si nu pot fi puse in in slujba intereselor electorale obscure ale unui partid, indiferent care ar fi acesta. Regulile democratiei nu se pot schimba in functie de interesul unui partid. Daca pana acum, in perioada electorala, primul ministru sustinea ca toti cetatenii din strainatete vor putea vota, estimand, pe baza cifrelor de la Ministerul de Externe, ca va asigura dreptul la vot pentru 350.000 de romani, minimizandu-le astfel importanta si forta electorala, prin enuntarea unui numar destul de mic de cetateni cu drept de vot, in urma cu cateva zile, primul ministru, manat de alte interese meschine, anunta senin ca numarul romanilor care traiesc si muncesc in strainatate este de ordinul milioanelor. Pentru ca primul ministru s-a gandit ca milioanele de romani care traiesc, muncesc si platesc taxe in afara tarii ar trebui sa contribuie si la sistemul social din Romania.

Guvernarea PSD este, oricum, campioana taxelor si impozitelor, dar a merge atat de departe in afirmatii, fara a tine cont de tratate internationale, de legislatie, de protectia cetatenilor este un semnal mai mult decat ingrijorator pentru situatia economica in care a ajuns Romania. Daca principalul reprezentant al partidului de guvernamant risca sa piarda si ultima speranta intr-un eventual viitor vot din partea diasporei, pentru ca din punct de vedere politic, declaratiile dumnealui au ca efect sigur compromiterea totala a relatiei electorale intre PSD si diaspora, inseamna ca situatia economica a tarii este mult mai grava decat stim pana acum si probabil intr-o degradare alarmanta.

3 milioane de romani care muncesc in strainatate, in viziunea premierului trebuie sa cotizeze pentru scoli, spitale, drumuri din Romania, pentru pensiile si ajutoarele de somaj din Romania. Are nevoie de 10 euro pe luna de la fiecare roman din diaspora. Ma mir cum de s-a oprit doar la romani si nu s-a gandit sa faca un fel de cheta internationala, iar orice simpatizant al tarii noastre, de la jurnalisti straini, simpli cetateni si pana la printul Charles al Marii Britanii, sa poata dona niste bani guvernului condus de Victor Ponta.

Solutia cresterii numarului de contribuabili este o idee proasta si disperata a unui premier total depasit atat din punct de vedere politic cat si din punct de vedere economic. Conform ultimelor date anuntate de Finante, pentru prima data din anul 2009 au scazut veniturile din TVA, Guvernul strangand cu 4 miliarde de lei mai putin decat era prevazut in bugetul pe 2014.

Lipsa unor solutii economice reale nu poate justifica mana rusinos intinsa pentru pomana. Daca esti incapabil sa conduci o tara, sa creezi locuri de munca, sa oferi conditii de trai decente pentru oameni astfel incat sa nu fie nevoiti sa emigreze, solutia nu este cersetoria, ci demisia.

 

Ioan Oltean

Deputat PNL.

0 comentarii2814 vizualizări03 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0