Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Clasa politica invechita apara interesele bancilor in loc sa isi apere cetatenii.

Romanii afectati de criza francului elvetian protesteaza si astazi in mai multe orase din tara impotriva delasarii clasei politice invechite care nu a reusit de cateva saptamani sa produca nicio solutie pentru a-si ajuta cetatenii pe care pretinde ca ii reprezinta. Faptul ca romanii care au credite in franci elvetieni sunt nevoiti sa iasa in strada ca sa ceara adoptarea unor masuri reprezinta un vot de blam la adresa clasei politice interesate mai degraba sa protejeze bancile si marile interese finainciare decat sa-si protejeze cetatenii.

Alte state europene au luat imediat masuri menite sa vina in ajutorul cetatenilor inselati de jocul piramidal al creditelor in franci elvetian, clasa politica romaneasca, in schimb, a simulat cateva intalniri sperand ca subiectul va fi uitat.

Degeaba luptam cu coruptia din trecut daca acest lucru nu duce la protectia din prezent a cetatenilor si daca nu obtinem efectul de responsabilitate al autoritatilor fata de nevoile actuale ale populatiei.

Partidul Romania Unita cere Parlamentului si Guvernului sa nu mai traga de timp si sa adopte o solutie prin care romanii care au credite in franci elvetieni sa poata sa isi plateasca ratele la nivelul la care le-au contractat. Altfel, inseamna ca in Romania clasa politica invechita nu ii reprezinta pe cetateni, ci pe bancheri, si atunci singura solutie este inlocuirea ei. Politicienii care apara interesele bancilor in detrimentul cetatenilor sa se angajeze in sistemul bancar, nu sa ocupe functii publice unde singura obligatie pe care o au este sa ii reprezinte pe romani, obligatie pe care, evident, nu si-o indeplinesc!

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2205 vizualizări09 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0