Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 22 Februarie 2024 - 14587
SCRISOARE DESCHISA.

Catre Prefectura Judetului Bistrita-Nasaud, In atentia cetatenilor comunei Feldru, Grupul consilierilor locali PSD ai comunei Feldru doreste prin prezenta sa denunte abuzurile si ilegalitatile comise in ultimii 3 ani de catre primarul comunei Feldu, Tiolan Grigore, viceprimarul aceleiasi localitati, Singeorzan Iacob si consilierii locali ai PNL.

            In ultimii 3 ani, noua (consilierilor locali ai PSD), in calitatea de reprezentanti ai aproape jumatate dintre cetatenii comunei Feldru (conform rezultatelor alegerilor locale 2012), ne-a fost refuzat in mode repetat accesul la procesele verbale ale sedintelor de Consiliu Local; nu am avut niciodata dreptul de a conduce o sedinta in calitate de "presedinte"; nu am primit niciodata raspuns la solicitarile si intrebarile noastre; nu ni s-a prezentat executia bugetara si aprobarea contului de executie bugetara pentru anii 2012, 2013, 2014, desi legea prevede ca acest lucru sa se intample trimestrial; nu am fost convocati niciodata la intrunirile comisiilor de specialitate ( astfel, consideram ca toate hotararile adoptate in ultimii 3 ani sunt ilegale); nu ni s-a prezentat raportul Curtii de Conturi.

            De asemenea, vrem sa atragem atentia asupra constituirii unui grup infractional, condus de catre viceprimarul, Singeorzan Iacob, in complicitate cu primarul Tiolan Grigore si consilierii locali ai PNL, care au comis in ultimii 3 ani fapte de natura penala, abuzuri in serviciu si se fac vinovati de conflicte de interese. In acest sens amintim faptul ca s-au executat lucrari ilegale, fara proiect, fara aviz si fara ca finantarea lor sa fie cuprinsa in bugetul local. Totodata s-a transmis catre Institutia Prefectului o alta evidenta a repartitiei resurselor bugetare, fata de cea aprobata in sedintele Consiliului Local. S-a trimis la prefectura HCL privind concesionarea pe o perioada de 49 ani a dispensarelor medicale din Feldru, fara ca imobilele in cauza sa fie trecute din domeniul public in cel privat (HCL a fost revocata de prefectura la insistentele consilierilor locali ai PSD, din comuna Feldru). S-au aprobat inchirieri si concesionari de spatii publice si terenuri, fara aprobarea Consiliului Local Feldru. S-au cheltuit sume de la bugetul local pentru intocmirea unor studii de fezabilitate si proiecte tehnice pentru lucrari care nu apartin Consiliului Local si nu sunt de interes public. S-au valorificat la fier vechi mai multe autovehicule din patrimoniul Primariei Comunei Feldru, fara respectarea procedurilor legale, iar banii obtinuti in urma acestui demers nu au ajuns in totalitate in contul Primariei Feldru. S-au platit sume de bani pentru lucrari neefectuate.

            Avand in vedere tot ceea ce am semnalat in randurile anterioare si alte ilegalitati similare, mentionam ca detinem dovezi si martori. De asemenea, vrem sa precizam ca nu dorim un razboi politic, dar am depus un juramant, acela de a respecta si a face tot ceea ce este posibil pentru apararea intereselor cetatenilor comunei Feldru.

            Totodata, vrem sa precizam faptul ca noi, consilierii locali PSD ai comunei Feldru, nu vom mai participa la niciuna dintre viitoarele sedinte de Consiliu Local. Iar daca, in termen de 20 de zile, institutiile abilitate nu vor lua masuri pentru intrarea in legalitate,  pentru sanctionarea celor care au comis abuzurile anterior mentionate si nu vom primi raspuns la aceasta scrisoare (conform Legii 215, 286 si 544) vom demisiona din Consiliul Local Feldru, atat noi, cat si membrii supleanti, urmand sa particimam la viitoarele sedinte in calitate de observatori, fara indemnizatia aferenta.

 

SEMNEAZA CONSILIERII LOCALI

COSTINAS MACAVEI

CIFOR GRIGORE

ILIESIU MAXIM

PAUCI IOAN

SINGEORZAN ARTENE

SINGEORZAN STEFAN

TABREA PAVEL.

 

 

0 comentarii2765 vizualizări09 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0