Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
E.N. Lacatus critica activitatea Agentiein Judetene Pentru Ocuparea Fortei de Munca .

Problema locurilor de munca ramine o preocupare constanta si permenenta a presedintelui Partidei Romilor Bistrita-Nasaud, consilierul judetean Emil Neia Lacatus. Presedintele romilor bistriteni s-a intalnit zilele acestea cu directorul AJOFM BN, Otilia Ripan, dar si cu o parte din conducerea acestei institutii descentralizate. Principalul subiect al dialogului dintre cele doua parti a vizat lipsa locurilor de munca pentru romi, dar si pentru alte categorii sociale defavorizate. Presedintele Lacatus a reprosat AJOFM Bistrita-Nasaud faptul ca nu s-a mai aratat interesata in ultima perioada de timp de organizarea unei burse a locurilor de munca, destinata persoanelor defavorizate.

 "I-am prezentat doamnei director Ripan, situatia grea in care se gasesc sute de familii de romi din intreg judetul nostru, faptul ca lipsa unor locuri de munca pentru romi a avut drept consecinta o crestere a ratei infractionalitatii, in special a furturilor in aceste comunitati sarace. In calitatea mea de consilier judetean, am cerut AJOFM BN, gasirea de solutii pentru reluarea bursei locurilor de munca pentru persoanele defavorizate", a declarat Emil Neia Lacatus.

 Presedintele Partidei Romilor PE Bistrita-Nasaud a tinut sa mai arate faptul ca a primit din partea conducerii AJOFM BN, asigurari ca institutia va relua bursa locurilor de munca, lipsa acesteia fiind motivata de imposibilitatea asigurarii unui buget suficient pentru resusita unei asemenea activitati.

 "Mi-au promis ca ma vor invita ori de cite ori vor organiza asemenea gen de activitati, dar eu vreau sa le atrag atentia ca vremea vorbelor a trecut si, ca avem nevoie de fapte, mai ales ca vorbele nu tin de foame, nu previn infractionalitatea si nici abandonul scolar"

Emil Neia Lacatus a promis ca va monitoriza activitatea Inspectoratului Scolar Judetean dar si a AJOFM BN in privinta romilor, a modului cum aceste doua institutii sprijina etnia din care face parte.

 "Nu cerem nimic pe gratis. Vrem sa muncim, vrem sa invatam, dar vad ca actuala Putere este total dezinteresata de soarta romilor. Daca tacem si ne vedem de saracia noastra, asta nu inseamna ca suntem prosti", a concluzionat Emil Neia Lacatus.

 

Biroul de presa.

0 comentarii2247 vizualizări09 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0