Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Scaderea TVA-ului la produsele lactate.

Domnule ministru, astazi un intreg sistem ce functioneaza la standarde europene este pus in pericol de fiscalitatea impovaratoare - ma refer la circuitul de producere, procesare si comercializare a produselor lactate. In urma cu mai bine de 10 ani, Uniunea Europeana si-a aratat disponibilitatea de a ajuta sistemul la care ne referim prin sustinerea investitiilor in fabrici de colectare si procesare a laptelui la standarde europene.

Consecutiv intreaga linie de producatori, colectori si procesatori s-au aliniat prin investitii consistente acelorasi standarde rezultand astfel un circuit national cu care astazi ne putem mandri.

Acest circuit este insa la ora actuala in pericol tocmai datorita poverilor fiscale si ma refer aici la cota TVA ce mareste automat pretul de achizitie, pretul de livrare si pretul la raft al tuturor produselor lactate.

Mentionand ca vorbesc in numele unui judet situat pe locul trei la nivel national la productia de lapte si amintind ca reducerea cotei de TVA ar avea efecte imediate pentru producatori prin cresterea pretului la achizitie,  pentru procesatori prin scaderea poverii fiscale si pentru consumatori prin micsorarea pretului la raft, va intreb domnule ministru:

Mai aveti in vedere reducerea cotei TVA la produsele lactate?

Subliniez ca neluarea unei masuri imediate in acest sens ar putea produce distorsiuni ireparabile intr-un sistem ce astazi functioneaza si ar trebui incurajat. Cunoscand proiectia guvernului de a reduce eventual tot TVA-ul incepand cu 1 ianuarie 2016 va precizez totusi ca pentru domeniul produselor lactate s-ar putea sa fie prea tarziu iar investitiile meritorii amintite sa fie spulberate de cotele de vanzari reduse inregistrate la ora actuala.

Va multumesc anticipat si va asigur de intreaga mea consideratie!

  Solicit raspuns scris.

 

               Senator PNL,

            Dorin-Mircea Dobra.

.

 

Parlamentul Romaniei - Senat

INTERPELARE Adresata: Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,

                 domnului Daniel Constantin

De catre domnul senator: Dobra Dorin-Mircea

Circumscriptia electorala: 6 - Bistrita - Nasaud

Colegiul electoral: 1, Grupul Parlamentar: PNL

Sedinta Senatului din data de: 02 februarie 2015.

 

0 comentarii2772 vizualizări11 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0