Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 14 Aprilie 2024 - 14587
71 de zile de cand Parlamentul a votat arestarea deputatului Marko Attila si de cand statul roman i-a pierdut urma.

De 71 de zile, deputatul infractor Marko Attila a disparut din vizorul autoritatilor romane fugind la Budapesta dupa ce, pe 3 decembrie 2014, Camera Deputatilor a votat incuviintarea arestarii sale. Acest lucru inseamna 71 de zile de neputinta a statului roman in aplicarea justitiei, timp in care Marko Attila posteaza nestingherit pe pagina sa de socializare ca este nedreptatit si da declaratii presei maghiare din Romania despre inocenta sa, adica despre nerecunoasterea actului de justitie de care a fugit cu complicitatea statului maghiar care ii ofera protectie.

Cele 71 de zile inseamna peste doua luni de esec al diplomatiei romane si al ministerului condus de Bogdan Aurescu, dar si de nepasare a presedintelui Iohannis al carui stat de drept se dovedeste o gluma proasta cand e vorba de politicienii maghiari penali din Romania.

Ascunderea lui Marko Attila de catre Ungaria permite insa desfasurarea in continuare a unor proceduri ilegale de retrocedari false, similare cu cea a Colegiului Miko din Sfantu Gheorghe pentru care a si fost condamnat. De exemplu, la Tribunalul Harghita exista pe rol pretentia Asociatiei Composesorale Bunurile Private din Ciuc de "retrocedare" a circa 20.000 ha de padure prin simpla infiintare de catre UDMR a unei asociatii cu acelasi nume ca al Asociatiei originale care detinea acele suprafete de padure, valoarea "retrocedarii" fiind estimata la 50 de milioane de euro.

Daca statul roman nu face efortul de a-l recupera pe Marko Attila pentru a-i da justitiei sansa sa opreasca furtul calificat de proprietati, exista sansa sa nu putem opri la timp reteaua de retrocedari false puse la cale de Ungaria cu ajutorul UDMR, dar si al altor entitati maghiare, iar statul roman sa fie pagubit de suprafete importante de padure, dar si de cladiri si alte bunuri de o valoare inestimabila.

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2891 vizualizări12 februarie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0