Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Scrisoare deschisa privind respectarea actului de justitie in privinta deputatului fugar Attila Marko.

Catre: Premierul Romaniei, domnul Victor Viorel Ponta. Domnule Prim-Ministru, Va solicitam, in calitate de sef al Executivului Romaniei, sa clarificati prin instrumentele legale pe care le aveti la dispozitie situatia deputatului fugar Marko Attila (UDMR), care a disparut din Romania din momentul in care Camera Deputatilor a votat incuviintarea arestarii sale pe data de 3 decembrie 2014.

Fuga deputatului Marko Attila din tara pentru a evita actul de justitie in fata caruia toti cetatenii sunt egali, indiferent de etnie sau pozitie publica, reprezinta un precedent periculos pe baza caruia si alti suspecti de coruptie pot scapa de rigorile legii fugind intr-o tara straina.

Aveti datoria, ca premier al unei tari europene angajate in lupta anti-coruptie, efort pe care ati declarat ca il sustineti neconditionat, sa va implicati in limitele mandatului dumneavoastra pentru ca ministerele de resort din subordinea dvs. sa isi faca datoria si sa sanctioneze atat implicarea nepermisa si oficiala a Ungariei in ascunderea unui deputat al Romaniei urmarit pentru fapte de coruptie, cat si balbaiala autoritatilor in ceea ce priveste aducerea lui Marko Attila pentru a raspunde in fata legii. Orice taraganare a solutionarii acestui caz aduce prejudicii grave imaginii Romaniei ca stat suveran si ca stat de drept, iar responsabilitatea va apartine.

 

Deputat Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita

Deputat PRU Virgil Guran

Deputat PRU Paul Dumbravanu.

 

.

 

Scrisoare deschisa despre cazul deputatului fugar Marko Attila

 Catre:
Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis

 Domnule Presedinte,

 Ati castigat alegerile prezidentiale din 16 noiembrie 2014 cu promisiunea ca veti apara statul de drept. La nici trei saptamani dupa votul prin care ati fost investit cu cea mai mare functie in statul roman, Parlamentul isi facea datoria exemplar si incuviinta arestarea preventiva a deputatului UDMR Marko Attila, conform cererii DNA, raspunzand solicitarii Dvs. ca Legislativul sa nu mai protejeze oficialii acuzati de coruptie.

Asadar, Parlamentul s-a achitat de datoria sa, dar Marko Attila a disparut in Ungaria inca dinainte de exercitarea votului, unde se bucura, conform declaratiilor avocatului sau, de protectia personala a premierului maghiar Viktor Orban.

Ati reactionat dur de fiecare data cand votul din Parlament a blocat actul de justitie, dar nu ati reactionat in niciun fel pana la aceasta ora cu privire la fuga din Romania a deputatului Marko Attila. Daca Parlamentul nu ar fi votat incuviintarea arestarii parlamentarului UDMR, ati fi gasit timp si energie sa criticati Legislativul. Dar faptul ca Parlamentul a fost pacalit si pus sa voteze zadarnic arestarea deputatului UDMR, caruia i s-a permis sa fuga in Ungaria de unde nimeni nu incearca sa-l aduca inapoi, nu va deranjeaza!

Statul roman este dispretuit de partea ungara care il protejeaza de justitie pe acest acuzat de coruptie deja condamnat cu suspendare intr-un alt caz de retrocedare ilegala. Unde este, in acest caz, statul de drept pe care spuneti ca il aparati? Unde este suveranitatea Romaniei al carei garant sunteti?

Va solicitam de aceea sa va indepliniti rolul de presedinte si sa utilizati parghiile pe care acest statut vi le pune la dispozitie pentru a asigura aducerea in tara a deputatului fugar care trebuie sa raspunda in fata legii ca orice cetatean al acestei tari. In caz contrar, va solicitam sa renuntati la retorica statului de drept care s-a dovedit, in aceasta situatie, doar discurs public, nu si baza de actiune, si sa recunoasteti public ca unii cetateni ai acestei tari sunt mai egali decat altii doar pentru ca sunt minoritari.


Deputat Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita

Deputat PRU Virgil Guran

Deputat PRU Paul Dumbravanu

 

0 comentarii2702 vizualizări18 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0