Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 28 Noiembrie 2022 - 14587
Docmentarul jignitor la adresa romanilor difuzat de canalul de televiziune Channel 4 din Marea Britanie.

Un documentar injurios la adresa romanilor aflati in Marea Britanie, al carui sumar a fost difuzat de postul de televiziune Channel 4, post detinut de statul britanic, a starnit deja protestele concetatenilor nostri, fiind un afront grav adus imaginii noastre in lume. Am luat la cunostinta scrisoarea de protest transmisa de ambasadorul Romaniei la Londra producatorului emisiunii, dar acest demers este insuficient in fata gravitatii actului de dezinformare pe care il practica postul de televiziune amintit.

In acest conditii, va solicit sa va implicati la cel mai inalt nivel in oprirea documentarului respectiv si sa demarati un protest oficial al statului roman fata de murdarirea publica a imaginii cetatenilor romani plecati din tara, cu aceeasi energie si determinare cu care diplomatia britanica ar reactiona daca TVR i-ar descrie pe britanicii care vin la noi in tara drept betivi si pedofili doar pentru ca exista documentate unele cazuri de acest fel. Va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie ce fel de note de protest ati primi daca un documentar de genul celui de la Channel 4 ar fi difuzat in Romania pe postul public de televiziune al statului roman despre britanicii care ne viziteaza, cu filmari despre cetatenii petrecareti ai statului amintit care urla alcoolizati pe strazile din Centrul Vechi din Bucuresti cu ocazia anumitor meciuri de fotbal sau despre cazurile concrete de britanici care au venit in Romania pentru a practica pedofilia, si sunt destule, iar intregul popor al Marii Britanii ar fi identificat cu aceste persoane si cu aceste comportamente!

Va solicit de aceea o reactie ferma a statului roman pentru oprirea documentarului  - menit sa ii transforme pe cetatenii romani in tinte ale dispretului public - comparabila cu reactia oricarui stat occidental daca cetatenii sai ar fi jigniti intr-un mod similar. Numai atunci se va considera ca Romania este un stat respectabil si puternic despre cetatenii careia nu poti sa spui orice minciuni, fara consecinte.

 Solicit raspuns scris si verbal.

 

Bogdan Diaconu, deputat independent.

 

 

.


PARLAMENTUL ROMANIEI, CAMERA DEPUTATILOR -  INTERPELARE

ADRESATA: Ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu

DE CATRE: Bogdan Diaconu, deputat independent

OBIECTUL INTERPELARII:  Docmentarul jignitor la adresa romanilor difuzat de canalul de televiziune Channel 4 din Marea Britanie

0 comentarii2548 vizualizări22 februarie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0