Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Cum ati reactiona daca TVR ar incepe o campanie de denigrare, generalizand cazurile de alcoolism in public si de pedofilie ale catorva britanici.

 Catre Excelenta Sa Paul Brummell - Ambasadorul Marii Britanii in Romania.  Excelenta Voastra, Am luat nota cu tristete si revolta de documentarul "The Romanians are coming", a carui difuzare a fost demarata de canalul public de televiziune Channel 4, din Marea Britanie. Acest documentar greseste din toate punctele de vedere cu privire la romanii care muncesc si traiesc in tara dumneavoastra, transformand cazuri izolate in oprobiu generalizat si condamnand astfel o intreaga comunitate care isi aduce contributia in mod cinstit la bunul mers al tarii pe care o reprezentati.

Afrontul adus romanilor din Marea Britanie trebuie sa inceteze imediat, el va incuraja xenofobia si va aduce prejudicii directe cetatenilor romani aflati pe teritoriul statului britanic. Va solicitam de aceea sa luati masurile care se impun pentru oprirea difuzarii acestei campanii murdare de presa desfasurate de un post public de televiziune al Marii Britanii, fapt care afecteaza relatiile dintre tarile noastre. Marea Britanie nu poate permite unui post public de televiziune de care este responsabila sa incite la ura si discriminare impotriva romanilor aflati pe teritoriul sau pentru ca isi neaga principiile constituente si se transforma intr-o tara a urii si a dispretului fata de straini.

Va rog sa va ganditi cum ati reactiona daca TVR, postul public de televiziune din Romania, ar incepe o campanie de denigrare a cetatenilor britanici de la noi din tara, generalizand cazurile de alcoolism in public si de pedofilie ale catorva britanici, de care sunt sigur ca aveti cunostinta, la a deveni imaginea tuturor cetatenilor Dvs. aflati pe teritoriul Romaniei. Documentarul difuzat de Channel 4 face exact acelasi lucru.

Credem ca este si in interesul tarii Dvs. si al relatiilor bilaterale sa demarati procedurile de oprire a acestui documentar care reprezinta tot ce este mai rau in materie de manipulare, informare gresita si denigrare la adresa unei comunitati straine aflate pe teritoriul unui alt stat.

 

Cu stima,

 Deputat Bogdan Diaconu, Presedintele Partidului Romania Unita (PRU)

Deputat Virgil Guran, vicepresedinte PRU

Deputat Paul Dumbravanu, PRU.

 

1 comentariu2457 vizualizări23 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0