Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Guvernul nu acorda nici un sprijin IMM-urilor nici in 2011!

Declaratiile premierului facute recent, arata ca orice asteptare pe care o au reprezentantii IMM-urilor este in zadar. Domnul Boc a spus multe, in felul domniei sale, de neinteles. Nu ne-a explicat insa cum pot intreprinzatorii sa suporte, mai departe politica fiscala stranie si incoerenta din Romania.  

Aceste declaratii venite tocmai de la Guvern, i-au facut pe oamenii de afaceri sa isi piarda speranta in schimbari favorabile  functionarii unei economii reale, cu o impozitare echilibrata si fara distorsiuni in piata, create chiar de stat.

Anunturile facute de premier nu vin cu informatii concrete pentru mediul de afaceri. Nu am auzit daca se trece la o scadere a costurilor pe salarii, cel putin cu cat le-a crescut in 2009 asa zisul ministru de Finante, Gheorghe Pogea, si nici de acordarea, mai departe, a somajului tehnic. In plus, nu stim nici de ce nu functioneaza ordonanta data pentru facilitati la angajarea somerilor, dar nici ordonanta privind creditarea firmelor care au datorii in prezent.  Mediul de afaceri asteapta un raspuns de la Guvern si in cazul modificarii aberante a HG prin care nu pot fi amortizate mijloacele fixe achizitionate prin investirea profitului.

Avem nevoie de o pozitie ferma referitoare la firmele care au platit TVA 24 % pe marfa livrata, marfa care nu a mai fost incasata niciodata datorita falimentului beneficiarilor. Ar trebui gandita o reglementare, cel putin temporara, care sa permita scaderea TVA-ului din taxele si impozitele pe care aceste firme il au de platit in perioada urmatoare statului.

Legislatia privind falimentul si lichidarea voluntara ar trebui simplificata in asa fel incat firma sau intreprinzatorul sa nu ramana dator toata viata. Despre ce revigorare economica vorbeste atunci premierul? In mod cert despre una inchipuita! Masuri ca cea de acordare a unor subventii pentru inceperea unor afaceri, bani de care ar beneficia numai 1.000 de tineri, nu vor ajuta niciodata la relansarea economiei reale.

Domnule Boc, faceti ceva pentru economia romaneasca sau dati-va demisia!

Am avut trei ani consecutivi de recesiune, cum nu a mai avut nicio alta tara din Europa. Ar fi fost un motiv suficient pentru a parasi functia de premier al Romaniei, dar ati preferat sa nu plecati si sa faceti praf economia tarii.

Partidul Conservator a prezentat nenumarate initiative legislative pe care nu le-ati preluat. Opozitia, patronatele, ONG-urile si sindicatele v-au prezentat un program de guvernare alternativ, prin GUVERNUL PRIVAT, pe care l-ati aruncat la cos! Nu continuati cu aceeasi idee in discursurile publice: ca nu sunt alte solutii decat cele aplicate de dumneavoastra! Daca ati fi deschis la dialog, asa cum ar trebui sa fie institutia Guvernului in raport cu mediul economic din Romania, atunci ati descoperi ca exista solutii reale pentru iesirea din criza!

 

Biroul de presa PC

0 comentarii2730 vizualizări10 februarie 2011




rss 2.0
rss 2.0