Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 02 Martie 2024 - 14587
Cazul Daimler, Procurorul General si tensiunile din PDL

Senatorul Dan Voiculescu a postat pe blogul personal un text referitor la conexiunile dintre cazului Daimler (mita pentru functionari guvernamentali europeni), Procurorul General al Romaniei si tensiunile din PDL. Va prezentam textul integral.

            "In iunie 2010 i-am solicitat domnului Gary G. Grindler, Procurorul General Adjunct al SUA, sa imi comunice daca si Romania se afla printre statele afectate de scandalul mitei oferit de Concernul Daimler catre functionari guvernamentali  europeni. Reamintesc ca in anul 2007 Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, condusa de PDL prin Adriean Videanu, a achizitionat aproximativ 1000 de autobuze Mercedes. In raspunsul sau, domnul Grindler mi-a comunicat  ca ne va transmite toate datele de care dispune, imediat ce va primi o solicitare expresa din partea Ministerului Justitiei din Romania. La interpelarea mea, domnul Predoiu, ministrul Justitiei, mi-a transmis ca are nevoie de o solicitare expresa din partea Procurorului General al Romaniei.

            Am urmat acest lant al slabiciunilor birocratice si pe 4 septembrie 2010 i-am solicitat oficial Procurorului General, Laura Codruta Kövesi, sa indeplineasca formalitatea solicitata de Ministerul Justitiei. Doamna Kovesi nu a raspuns acestei solicitari. In luna octombrie 2010 am revenit cu o adresa similara insa, si de aceasta data, doamna Procuror General a tacut. Mi-am continuat demersurile la Ministerul Justitiei si in Senat. Senatul si Ministerrul Justitiei i-au cerut oficial doamnei Kovesi sa-si indeplineasca obligatiile. Senatul chiar a fixat un termen expres pentru raspuns: maxim 30 de zile. Procurorul General a ignorat si acest termen.

            In schimb, in 3 februarie 2011, domnul Adriean Videanu a declarat ca Emil Boc ar trebui sa aleaga intre functiile de premier si presedinte de partid. A fost declaratia prin care domnul Videanu si-a asumat un conflict deschis cu tabara Basescu din PDL. Dupa doar 5 zile, pe 8 februarie 2011, doamna Kovesi a informat conducerea Senatului ca "a facut demersuri pe langa Biroul procurorului general al SUA pentru a obtine informatii despre scandalul de coruptie in care a fost implicat concernul Daimler AG".  

Cateva concluzii:

1.                               Justitia din Romania este supusa unor presiuni politice fara precedent. Pentru magistrati, corectitudinea a devenit o forma de eroism.

2.                               Traian Basescu este decis sa faca orice pentru a-si pastra puterea. Doar cei fara dosar mai pot indrazni sa ii stea impotriva. Ceilalti vor invata sa taca.

3.                               Actele de coruptie sunt politica de stat in regimul Basescu. Cat timp raman obedienti, coruptii regimului Basescu nu risca nimic.  

4.                               Traian Basescu este in razboi total cu democratia, justitia si adevarul din Romania. Pentru romani, Traian Basescu a devenit o forta de ocupatie. Este arbitrar, violent si imoral.

5.                               Uniunea Social Liberala are un singur adversar: Traian Basescu. Fara Traian Basescu, acest regim dispare.

0 comentarii2786 vizualizări11 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0