Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Ungaria a devenit un Belarus de limba maghiara, este normal sa fie izolata.

Ungaria nu ar trebui sa fie suprinsa de izolarea sa de vreme ce a devenit un Belarus de limba maghiara. Dimpotriva, este socant faptul ca lideri europeni importanti, precum Cancelarul Germaniei, inca mai sustine Budapesta si il confirma pe Viktor Orban prin vizite oficiale. A cultiva Budapesta este, la aceasta ora, tot una cu a intretine relatii cordiale cu Moscova, iar Ungaria trebuie sa inteleaga acest lucru prin forta izolarii daca nu pricepe de vorba buna.

        Este asadar firesc ca Budapesta sa fie tot mai izolata pentru ca reprezinta un pericol la adresa Europei in general si a tarilor vecine in special, atat prin jocul rusesc pe care il face, cat si prin pretentiile expansioniste pe baze etnice pe care le desfasoara impotriva tuturor statelor care ii permit, Romania fiind cea mai permisiva la acest capitol.

        Cum sa nu izolezi Ungaria care ofera azil infractorilor urmariti in tara lor pentru infractiuni de coruptie, cum e cazul lui Marko Attila, un gest similar cu al Rusiei care l-a adapostit pe Viktor Ianukovici?

        Relatiile economice sau construirea de rute de aprovizionare impreuna cu Ungaria reprezinta un demers foarte riscant pentru ca Budapesta este la dispozitia lui Putin, iar cei care cred ca fac intelegeri comerciale sau politice cu Guvernul lui Viktor Orban se inseala, ei devin de fapt partasi la strategiile Rusiei.

        Partidul Romania Unita sustine izolarea politica si economica a Ungariei pe modelul izolarii Rusiei, pentru ca vorbim de aceleasi interese murdare in cazul ambelor state. Ungaria a dovedit deja ca joaca dupa alte reguli si de aceea nu poate pretinde sa fie acceptata ca partener serios de catre statele Europei din aceasta parte de lume, ele avand memoria ocupatiei sovietice, motiv pentru care nu-si permit sa cada din nou in sfera de influenta a Moscovei. Daca Ungaria si-a uitat propria istorie cu Rusia si isi intineaza propria Revolutie de la 1956 depunand coroane de flori la monumentele soldatilor sovietici care au inabusit in sange acea miscare, este problema ei, dar va suferi consecintele. Romania, cu siguranta, nu vrea sa se reintoarca sub cizma sovietica asa ca are toate motivele sa se fereasca de proiecte comune cu Viktor Orban, vasalul declarat al Moscovei.

 

 Deputat Bogdan Diaconu.

0 comentarii2471 vizualizări25 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0