Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
10 PRIORITATI ALE USL PENTRU REFORMA ECONOMICA, SOCIALA, POLITICA SI ADMINISTRATIVA
  • Mai multa economie, mai putina birocratie. Vrem si vom realiza refacerea sistemului economic al tarii pe baza unui nou model bazat pe cresterea economica sustenabila. Acest model se va realiza prin:

o       crearea de noi locuri de munca;

o       stimularea unui sector privat puternic, in special a IMM-urilor, autonom in raport cu puterea politica, dependent de legile pietei libere si ale competitiei economice reale si nu de bugetul de stat sau de deciziile administrative;

o       scaderea si simplificarea fiscalitatii;

o       reducerea costului muncii;

o       incurajarea si sprijinirea capitalului national sub toate formele sale (uman, financiar, industrial, tehnologic, cultural);

o       atragerea investitiilor, prin stabilitate si predictibilitate legislativa;

o       absorbtia si utilizarea corecta a fondurilor europene;

o       asigurarea stabilitatii macroeconomice si monetare necesare aderarii la moneda unica europeana.

  • Stat Social. Vrem si vom realiza asigurarea fundamentelor statului social conform standardelor constitutionale si europene. Vom adopta si aplica decizii clare si realiste de garantare a substantei si cuantumului drepturilor privind accesul la sistemul public de sanatate, la educatie, pensie, ajutor de somaj, protectia familiei, sprijinirea tinerilor, salariul minim, concediul, puterea de cumparare, drepturile sindicale.
  • Prioritati nationale de investitii. Vrem si vom realiza o lista de prioritati nationale spre care sa se indrepte principalele eforturi si investitii publice in scopul dezvoltarii durabile si recuperarii decalajelor de dezvoltare. Vom acorda o atentie speciala modernizarii zonelor rurale, cele mai afectate de ultimii 20 de ani.
  • Parteneriate comerciale eficiente. Vrem si vom realiza o strategie de relatii economice si comerciale cu SUA, UE, dar si cu noile puteri economice BRIC (Brazilia, Rusia, India, China), precum si cu tarile nemembre UE, care au reprezentat in trecut parteneri comerciali importanti ai Romaniei.
  • Dreptate sociala. Vrem si vom realiza o societate mai dreapta, prin REPARAREA nedreptatilor sociale existente, prin reasezarea relatiilor sociale intre diversele categorii profesionale, prin refacerea dialogului social si recastigarea pacii sociale.
  • Descentralizare reala. Vrem si vom realiza sprijinirea directa a comunitatilor locale si a administratiei publice, prin redirectionarea unor resurse financiare importante pentru dezvoltarea locala si transferul unor competente administrative de la autoritatea centrala la autoritatile locale, pe baza  principiului subsidiaritatii.
  • Depolitizarea si eliminarea clientelei politice. Vrem si vom realiza o depolitizare reala, prin promovarea in functii publice, pe criteriile vocatiei serviciului public, competentei si moralitatii si asumarea functiilor pe criteriul politic doar la nivel de ministru, secretar de stat si functii asimilate, in baza unui nomenclator clar si limitat.
  • Vrem refacerea unui corp de functionari publici competenti si apolitici.
  • Transparenta in utilizarea banului public. Vrem si vom realiza un sistem transparent, eficient si responsabil de colectare si utilizare a tuturor fondurilor publice, de actiune eficienta anticoruptie si antievaziune.
  • Nici un cetatean nu este abandonat de stat. Vrem si vom realiza asigurarea bunastarii cetatenilor prin crearea unui ECHILIBRU mai mare in societate prin incurajarea si sustinerea celor performanti si, in acelasi timp, ajutorarea celor defavorizati, combaterea saraciei, polarizarii si excluderii sociale, dupa principiul "nici un cetatean nu este abandonat de stat".
  • Vot nefraudat si reprezentativ. Vrem si vom realiza un sistem electoral JUST, DEMOCRATIC SI TRANSPARENT, care sa asigure reprezentativitatea si sa inlature orice posibilitate de frauda electorala.

 

Biroul de presa

 

0 comentarii2835 vizualizări11 februarie 2011




rss 2.0
rss 2.0