Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 30 Septembrie 2023 - 14587
ALOGENUL CU SENTIMENT AMAR.

In zilele de 17 si 18 aprilire 2015 a fost organizat si s-a desfasurat la Cluj-Napoca ultimul congres al U.D.M.R., care a facut bilantul celor 25 de ani de actiuni coordonate de la Budapesta impotriva Statului National, Unitar Roman si pentru dezmembrarea teritoriala a Romaniei, in vederea anexarii Ardealului la Ungaria.

            In loc sa refuze invitatiile primite de la U.D.M.R. si sa boicoteze congresul acestei formatiuni culturale neguvernamentale maghiare, care are ca obiectiv principal obtinerea autonomiei teritoriale a Ardealului, liderii partidelor politice parlamentare care, in ultimii 25 de ani, au guvernat Romania in concubinaj cu U.D.M.R. si impotriva Poporului Roman, au fost prezenti la Cluj-Napoca si i-au felicitat pe conducatorii iredentismului maghiar din Ungaria si din tara noastra. Ei i-au laudat si i-au felicitat pentru profesionalismul lor pe fostii ministrii ai U.D.M.R. pe care Directia Nationala Anticoruptie (D.N.A.) cauta sa-i aresteze. Se stie ca, toate partidele parlamentare s-au opus, prin vot secret cu bile, ca parlamentarii U.D.M.R. sa fie arestati pentru faptele lor impotriva Poporului Roman si a Romaniei.

            Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis le-a transmis un mesaj de felicitare participantilor la congresul U.D.M.R., cu toate ca stie care sunt obiectivele antiromanesti ale extremistilor unguri si ce actiuni au intreprins atat in tara cat si in strainatate impotriva Poporului Roman si a Romaniei.

            La congresul U.D.M.R. de la Cluj-Napoca a fost prezent si presedintele Senatului Romaniei, alogenul Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu. Acesta a declarat, in timpul congresului, ca are un sentiment amar cand ajunge in Inima Ardealului  si vede ca municipiul resedinta al judetului Cluj are denumirea legala de Cluj-Napoca, pentru a sublinia trecutul de peste 7.000 de ani al acestei localitati geto-dace si continuitatea neintrerupta a romanilor pe aceste meleaguri.

            Dovedind ca nu are cunostinte elementare despre Istoria Poporului Roman, urmas al Poporului Primordial al Geto-Dacilor in Gradina Maicii Domnului, in Dacia Edenica, alogenul Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu a afirmat la congresul U.D.M.R. ca denumirea de Napoca este comunista si trebuie inlaturata, asa cum pretinde Budapesta si extremistii unguri.

            Pe placile de aur de la Sinaia si pe hartile din antichitate este mentionat orasul Napuca sau Napoca, precum si municipiul Napoca, din anul 119 d.Hr. Alogenul Tariceanu sustine ca, in urma cu cateva mii de ani, existau comunisti. Se poate ajunge intr-o asemenea situatie ridicola deoarece persoanele alese in Parlamentul Romaniei si cele numite in Guvern nu sunt supuse niciunui control medical, dar mai ales psihiatric.

            Acelasi personaj, Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu, nu are niciun sentiment amar ca se pastreaza la Cluj-Napoca denumirea Universitatii Babes-Bolyai, data personal de tovarasul Nicolae Ceausescu. Alogenul cu sentiment amar nu a cerut la congresul U.D.M.R. sa se revina la denumirea initiala de Universitatea Daciei Superioare, in locul actualei denumiri, data in perioada socialismului.

            In anul 2003, cand s-a casatorit la Budapesta cu a patra sotie, atunci cand a renuntat la religia ortodoxa si a trecut la cea catolica, liderul P.N.L. Tariceanu nu a avut un sentiment amar si nu le-a solicitat autoritatilor din Ungaria sa schimbe denumirea capitalei pentru ca provine de la cetatea geto-daca Buda. Nu le-a cerut nici sa renunte la steagul Budapestei, identic cu cel al Romaniei, mostenit si pastrat de 1.100 de ani de la stramosii nostrii geto-daci.

            Pe vremea Genialului Mihai Eminescu, care a actionat pentru ca Ardealul sa se desprinda din Imperiul Austro-Ungar si sa revina la Tara-Mama, denumirea capitalei Ungariei era Buda-Pesta. Dupa ce il vor cauta procurorii D.N.A. pe alogenul cu sentiment amar s-ar putea ca acesta sa vada doar...buda. Vine vremea cand el va trebui sa raspunda, ca fost prim-ministru, pentru: genocidul de dupa inchiderea spitalelor si cel provocat de aditivii alimentari cancerigeni; renuntarea ilegala la datoria de aproape trei miliarde dolari a Irak-ului fata de Poporul Roman; retrocedarile ilegale de imobile etc.

            Alogenul Tariceanu a incercat sa-si intemeieze solicitarea ilegala de a ascunde trecutul istoric, de peste 7.000 de ani, al orasului Napoca si de gaselnita multiculturalismului. El nu a aflat ca la inceputul anului 2011, Cancelarul Germaniei, Presedintele Frantei si Primul-ministru al Marii Britanii au declarat ca "multiculturalismul este un esec."

            La congresul U.D.M.R. de la Cluj-Napoca, alogenul cu sentiment amar nu le-a spus participantilor daca a solicitat si a primit sau nu a dobandit cetatenia  Ungariei. Poate afla Opozitia din Senat sau mass-media daca acesta are dubla cetatenie si daca mai simte sentimentul amar. Alogenul Tariceanu cu sentiment amar declarat la congresul U.D.M.R. de la Cluj-Napoca:

            - Nu a avut curajul, ca presedinte al Senatului Romaniei, sa le precizeze participantilor unguri ca Romania este Stat National, suveran, unitar si indivizibil.

            - Nu le-a amintit delegatilor unguri ca Ardealul este Sfant Pamant Romanesc, o parte din Gradina Maicii Domnului, unde traieste fara intrerupere, de peste 12.000 de ani, o mare parte a Poporului Roman, urmas al Poporului Primordial al Geto-Dacilor, "singurul mostenitor legitim al acestei patrii", asa cum a dovedit marele istoric Nicolae Densusianu in cartea "Dacia Preistorica" si in cartea "Revolutiunea lui Horea in Transilvania si Ungaria", aparuta in anul 1884 si care a fost si este interzisa in Ungaria.

            - Nu le-a solicitat delegatilor maghiari sa recunoasca dupa aproape o suta de ani, Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 si Tratatul de la Trianon, din 4 iunie 1920.  

            - Nu i-a instiintat pe participantii maghiari ca in limba ungara sunt peste 2.300 de cuvinte care provin din Limba Romana, asa cum a confirmat Academia din Budapesta in cartea "Istoria cuvintelor ungare de origine romana", aparuta in anul 1982.

            - A uitat sa se laude ca in timp ce era prim-ministru al Romaniei a promovat proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale, elaborat de U.D.M.R. (in timp de 12 ani), iar in ziua de 25 octombrie 2006 in Senat numai reprezentantii P.N.L. si P.D. l-au votat pentru a sustine dezmembrarea teritoriala a Romaniei si autonomia Ardealului.

            - Nu si-a amintit de "performantele" vicepremierilor, ministrilor si secretarilor de stat ai U.D.M.R., materializate in: inchiderea a peste 2.000 de scoli romanesti si a circa 200 de spitale; zeci de mii de retrocedari ilegale de imobile; cumpararea unor uriase suprafete de terenuri agricole in Ardeal; loviturilor date institutiilor de cultura romanesti etc.

            - Nu a avut curajul sa solicite, nici ca premier, nici ca presedinte al Senatului, aplicarea principiului reciprocitatii in relatiile cu Ungaria, astfel incat etnicii romani din aceasta tara sa beneficieze de acelasi drepturi pe care le au etnicii ungurii din Romania.

            - A uitat sa le aminteasca despre faptul ca nu are un sentiment amar de pe urma prieteniei sale si a afacerilor cu fostul ambasador al Ungariei la Bucuresti, cel care a fost expulzat din Romania inainte de anul 1990, pentru actiunile sale antiromanesti, care au culminat cu inchiderea Consulatului Ungariei de la Cluj-Napoca.

            - Nu s-a laudat ca, in cei 12 ani cand eu am fost primar al municipiului Cluj-Napoca, nu a avut niciodata un sentiment amar cand a fost in vijiiala electorala prin Inima Ardealului. Atunci, in perioada 1992-2004, nu a avut curajul sa solicite nici primarului municipiului Cluj-Napoca si nici populatiei majoritare romanesti sa renunte la trecutul istoric de peste 7.000 de ani si la denumirea de Napoca. Abia in ziua de 17 aprilie 2015, alogenul Tariceanu, in nume personal si nu al Senatului Romaniei, s-a facut avocat al Ungariei si al U.D.M.R. O fi primit mai mult de 30 de forinti ? Poate va afla Opozitia din Senatul Romaniei, care a amanat, de la sfarsitul lunii martie a.c., pana dupa Sfintele Pasti,  schimbarea sa din functie.

 

 

Dr.Gheorghe Funar,

Primar al municipiului Cluj-Napoca in perioada 1992-2004

 

 

 Cluj-Napoca,

19 aprilie 2015.

0 comentarii2807 vizualizări20 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0