Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
De trei ani Romania sta cu minciuna la masa.

Victor Ponta isi imagineaza ca are ce sarbatori la trei ani de instaurare a guvernarii sale. Cu cifre bombastice, sferturi de adevar si o nerusinata insiruire a promisiunilor unui viitor mereu mai bun, Ponta crede ca poate masca proiectele de carton si mai ales coplesitoarea sa lipsa de viziune. A venit la guvernare promitand 1 milion de locuri de munca in patru ani. Se lauda cu 200 de mii in trei ani, desi statistica il contrazice: in plus de abia sunt 120  de mii de noi locuri de munca, Nici nu au de unde sa fie mai multe daca investitiile sunt sugrumate de un Guvern care nu se pricepe sa cheltuiasca banii pentru dezvoltare.

A promis crestere economica de 4% in fiecare an insa recordul maxim a fost 3,2% in 2013, in descrestere de atunci.

Acelasi premier a aberat nestingherit despre sute de kilometri de autostrada, cu harti si proiecte umflate de fantomaticul minister al marilor proiecte, insa tot ce a reusit a fost sa taie panglicile unor investitii demarate de altii si sa blocheze marile proiecte de infrastructura.

A criticat predecesorii pentru folosirea abuziva a ordonantelor de urgenta, insa a ajuns sa bata recordurile lor, confundand guvernarea cu legiferarea. Asa ca aproape 70% din legile adoptate de Parlament au fost de fapt initiative ale guvernului. Iar Ponta a tratat Parlamentul ca pe-un bufet cu autoservire: daca i-a placut vreun proiect si l-a insusit, iar originalul l-a aruncat la cosul de gunoi, asa cum s-a intamplat si cu recentul proiect al pensiilor pentru victimele comunismului.

Ponta e creatorul unei alte practici ipocrite: aceea de a masca multe ordonante fara legatura intre ele in una singura, pentru a lasa impresia ca isi onoreaza promisiunea de a renunta la acestea. Recordul a fost de 26 condensate in una singura la inceputul lui 2015.

Cel mai cinstit Guvern, cum se autointitula cabinetul Ponta in urma cu trei ani, a reusit sa contabilizeze in cele patru formule cameleonice un numar impresionant de ministri cu probleme cu justitia pentru fapte comise in timpul mandatului sau inainte, unii ajungand in arest preventiv sau cu condamnari. Culmea ironiei este ca asemenea recorduri au fost obtinute de un premier al carui piesa de rezistenta in CV a fost profesia de procuror.

 

 

Copresedinte PNL Bistrita-Nasaud,

deputat Stelian Dolha.

 

0 comentarii2457 vizualizări27 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0