Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 16 Iulie 2024 - 14587
"Bilantul catastrofal al guvernarii Ponta".

La aproape trei ani de la instalare, suntem indreptatiti sa afirmam ca Executivul Ponta nu a reusit sa inregistreze decat esecuri catastrofale. Romania este de trei ani de zile un taram al neimplinirilor politice, economice si sociale. Romania este o tara a esecurilor guvernarii Ponta. Cu ocazia implinirii a trei ani de la preluarea puterii si instalarea "bravului" guvern pe care il conduce, premierul Victor Ponta "nu dezamageste" nici de aceasta data, si, in loc sa se supuna unui amplu si sanatos proces de introspectie, autoanaliza si autoobservare, acesta isi manifesta atenta grija si preocupare pentru pregatirea a doua momente festive deosebite. Astfel, premierul Victor Ponta a declarat ca pe data de 27 aprilie ii va invita in Parlament pe toti alesii care in urma cu trei ani au facut posibila demiterea guvernului PDL si preluarea puterii de catre USL. In acelasi registru special de celebrari dezolante - marca guvernarii Ponta, alaturi de colegii sai de partid, premierul Victor Ponta a convocat un Comitet Executiv pe data de 7 mai, moment care, deloc intamplator, coincide cu data preluarii puterii de catre USL, in 2012.

In plin moment festiv, dupa calculele fidele ale unui bilant mincinos, stimabilul premier declara ca si-ar fi indeplinit 80% din promisiuni. In calitatea mea de cetatean roman, as indrazni sa-i reamintesc domnului premier Victor Ponta, ca afirmatia dansului este cat se poate de falsa. Acest procent generos de 80% nu vizeaza nicidecum ravnitele promisiuni. Procentul de 80% la care premierul face referire, reprezinta, mai degraba, vadite si grave omisiuni sau, dupa caz, si mai rau, misiuni aduse cu succes la indeplinire, avand ca obiect saracirea populatiei, scumpiri alarmante, scaderea nivelului de trai, somaj in crestere, etern proces de depreciere a leului, scadere economica, jalnice atacuri la persoana, scandaluri, intrigi.

Cu o promisiune initiala de crestere economica de 4%, guvernarea Ponta a inregistrat o crestere economica de 3,4% in anul 2013, respectiv dezolantul procent de 2,9% in anul 2014.

In bilantul actual al guvernarii Ponta, premierul face referire la problema locurilor de munca, acesta promitand solemn crearea a unui milion de locuri de munca intr-un termen de opt ani de zile. In realitate insa, in programul de guvernare, Ponta isi asuma crearea a unui milion de locuri de munca pe durata unui mandat de patru ani, nicidecum intr-un interval de opt ani. Promisiunea crearii de locuri de munca nu are un fundament realist, atata timp cat guvernarea Ponta a speriat si alungat investititorii straini, dispusi sa dezvolte afaceri valoroase in Romania, gonind cu vehementa conceptul de stimulare a mediului de afaceri. Joaca de-a fiscalitatea intr-o tara aflata in stare de vulnerabilitate economica continua este un real act de suicid financiar, "strategie" preferata, din nefericire, de Executiv. Fiscalitatea excesiva, proasta absorbtie a fondurilor Uniunii Europene, blocarea marilor lucrari de infrastructura au condus la exasperarea si retragerea reprezentantilor mediului privat, singurul in masura sa ofere locuri de munca. Cele 36 de taxe noi si impozite majorate, introduse de guvernul Ponta, au taiat 8 miliarde de lei din buzunarele romanilor. Singura strategie a guvernului Ponta este taxarea, deoarece este cea mai sigura metoda de a deturna veniturile romanilor. Avem o Romanie vulnerabila din punct de vedere macro-economic, deloc atractiva pentru investitorii straini, fara strategie si viziune economica pe termen lung.

In cuprinsul aceluiasi bilant fals al guvernarii sale, premierul Victor Ponta precizeaza ca evaziunea fiscala a scazut si ca gradul de colectare a datoriilor la stat a fost imbunatatit. In realitate insa, conform estimarilor Consiliului Fiscal, evaziunea fiscala a crescut, iar gradul de colectare are o evolutie constanta de multi ani, nereusind sa treaca de 30%. Mai mult, evaziunea fiscala a crescut sub guvernarea Ponta, fiind mai mare decat bugetul educatiei si sanatatii la un loc. Dupa diminuarea inregistrata in anul 2011, evaziunea fiscala si-a reluat cresterea accelerata sub guvernarea Ponta, si se ridica, conform estimarilor Consiliului Fiscal, la 14% din PIB, mai mult decat bugetul cumulat al educatiei si sanatatii. Doar din TVA-ul necolectat, statul pierde 10 miliarde de euro anual.

Conform bilantului premierului Ponta, 80% din promisiuni au fost aduse la indeplinire. Cu toate acestea, cetatenii romani care traiesc cinstit, corect, cei care muncesc din greu pentru a obtine un salariu mediu pe economie, respecta legile si isi platesc taxele, nu simt o imbunatatire a nivelului de trai. Conform datelor Proiectului strategiei nationale privind incluziunea sociala si reducerea saraciei (2014-2020), unul din cinci romani se confrunta cu saracia determinata de venitul insuficient. Majoritatea cazurilor de saracie bazata pe venit insuficient sunt permanente, trei sferturi dintre persoanele sarace aflandu-se in aceasta situatie de cel putin trei ani.

Stimati colegi deputati, inca de la instalare, din anul 2012, in topul prioritatilor guvernului Ponta a fost grija pentru cultivarea imaginii, prin promovarea de masuri pur populiste fara temei serios, just si real, prin acordarea de privilegii si acte de clementa, in speranta ca toate acestea se vor intoarce inmiit prin voturile cetatenilor. Din nefericire, masurile guvernului Ponta lipsite cu desavarsire de viziune si plan strategic, nu au adus niciun plus in ceea ce priveste nivelul de trai al romanilor, intrucat ele se traduc prin gafe majore si gauri negre la bugetul de stat. Un bilant real al guvernarii Ponta ar consta in trei ani de erori magistrale, avalanse de taxe si impozite, incompetenta, sete de putere si importanta, risipa si saracie.

 Cu deosebita consideratie,

                        Deputat PNL,

                    IOAN OLTEAN .

0 comentarii3045 vizualizări29 aprilie 2015
rss 2.0
rss 2.0