Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 26 Septembrie 2022 - 14587
Liderii UDMR ar putea fi acuzati de complicitate sau de favorizarea infractorului in cazul fugarului Marko Attila.

Din moment ce Marko Attila este cautat prin Interpol, Ungaria, care il adaposteste oferindu-i protectie politica, a devenit oficial un stat protector de infractori. Acest lucru are urmatoarele consecinte firesti:

1.Ambasadorul Ungariei la Bucuresti trebuie chemat de urgenta la MAE pentru a i se pune in vedere ca statul roman nu va tolera incalcarea de catre Ungaria a normelor internationale si europene in materie.

2.Niciunui oficial al Ungariei nu i se mai poate permite intrarea pe teritoriul Romaniei pana cand statul maghiar nu-l preda pe Marko Attila si nu isi cere scuze pentru adapostirea lui.

3. Liderii UDMR care au tinut legatura cu Marko Attila de la fuga acestuia si au recunoscut si public acest lucru trebuie sa fie chestionati de politie cu privire la locatia fugarului. In cazul in care ascund ceea ce stiu, pot fi acuzati de complicitate si de favorizarea infractorului. Intr-un caz similar, Sorin Ovidiu Vantu a primit o sentinta de condamnare la doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fugit din tara.

Statul roman trebui sa ia foarte in serios cazul Marko Attila pentru ca sa nu se stabileasca un precedent prin care Ungaria sa-i poata adaposti fara consecinte pe toti politicienii maghiari acuzati de coruptie in Romania si care ar dori sa scape de rigorile legii. In ultima perioada, tot mai multi politicieni maghiari de la noi din tara au ajuns in atentia DNA, iar scaparea lui Marko Attila ar putea deveni un model pentru ei. Romania nu mai poate permite sa fie tara din care furi si fugi, asa cum s-a intamplat de multe ori in trecut. Altfel, lupta anti-coruptie va fi impiedicata sa ajunga la toti cei vinovati, iar demnitarii sau alesii cu cetatenie maghiara vor fi deasupra legii.

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita

04.05.2015

0 comentarii2450 vizualizări04 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0