Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Scrisoare deschisa adresata domnului Bogdan Diaconu.

Tigani sunt cei care considera ca toti romii sunt oameni de nimic. Este ceea ce cred eu despre toti cei care isi doresc revenirea la denumirea de tigani pentru persoanele de etnie roma. Stimate domnule deputat si presedinte al Partidului Romania Unita, Bogdan Diaconu, proiectul dumneavoastra de lege este unul rasist, este inca o dorinta a unui politician roman de-a mai ridica un zid in fata etniei noastre, care, incearca din rasputeri sa se integreze in societatea romaneasca. Vorbesc fara teama de rasism, pentru ca in Romania sau in Europa, daca vrei sa jignesti pe cineva, il faci tigan, sintagma devenind un corolar care denumeste toate relele facute si de romani in aceasta tara sau in oricare alta parte de lume. Domnule deputat si presedintele unui partid care exista doar pe hartie, romii din Romania sunt in primul rand cetateni romani. Evident ca oricarui cetatean din aceasta tara in strainatate i se realizeaza apartenenta pe cetatenie, si nu cea etnica. Noi suntem cetateni romani. Punct. Daca unul se declara sau nu ca fiind tigan, sigur, este dreptul lui. Incerc, zau ca incerc, domnule Diaconu, sa va inteleg frustrarea, dar va informez ca genul dumneavoastra de politician nu va fi votat niciodata de vreunul din membrii etniei mele. Domnule deputat, daca tot va plictisiti in Parlament, de de nu initiati legi prin care sa imbunatatiti viata romanilor, daca etnia noastra va pute?

Altfel, domnule Bogdan Diaconu, va invit, aici, in judetul Bistrita-Nasaud, sa cercetati personal, cat de tigani suntem romii de aici, sa discutati cu ei, sa le cunoasteti problemele reale, dupa care sa ne judecati.

 

Emil Neia Lacatus,

Presedinte Partida Romilor BN.

 

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

 

0 comentarii2457 vizualizări04 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0