Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 11 Mai 2021 - 14587
Scrisoare deschisa adresata cetateanului roman de origine maghiara.

"Sper ca n-o sa te superi ca te numim fratele nostru. Pot sa-ti spun Attila, si  Béla sau Miklós. In fond, e o conventie. N-o sa folosim cuvinte mari, iti scriem pentru ca traim in acelasi loc geografic, pentru ca Romania este sau ar trebui sa fie o mare familie. Incercam sa fim doar firesti, familiari si sinceri.

Toti trei avem o problema, una imensa,  care nu sufera amanare: nenorocirile din fiecare zi, preturile crescute haotic, grija zilei de maine, neajunsurile economice pe care numai naivii le pot pune doar pe seama crizei mondiale, ori nici tu si nici noi, nu suntem naivi.Ce ne doare pe noi,  te doare si pe tine, doar ca exista o deosebire: daca noi reprezentam un partid de opozitie, tu, prin cei pe care i-ai votat, fara sa vrei si probabil fara sa te mai intrebe nimeni, cautionezi un guvern care distruge tara. Iti place ce se intampla in spitale, ce se intampla cu pensionarii, toata mizeria care ne inconjoara, iti place ca invatamantul este la pamant? Dar oare ce nu mai este azi la pamant, poate institutiile de forta, represive, ca sa ne dea in cap daca ne strigam pasurile.

                   Cand ai votat cu cei din UDMR, ai sperat ca o sa fie mai bine pentru tine si pentru ai tai. Si este mai bine? Am ajuns slugile FMI, iar guvernul PD-L a ajuns sa fure din banii luati pe datorie, datorie pe care va trebui s-o platim toti, si noi care suntem in opozitie, si tu fiindca UDMR este la putere. Ce-o sa le zici copiilor tai, peste ani, cand o sa te intrebe de ce tot trebuie sa platim datorii? Ca  UDMR a fost la guvernare ca sa fure clica lui Basescu si Boc? N-o sa poti sa-i explici ca ai urmarit nu stiu ce drept al maghiarimii, acum, cand comunitatea maghiara are si universitate. N-o sa te creada si pe drept cuvant. Ba, s-ar putea ca peste ani sa nu mai fie nici un UDMR, deoarece riscul de a nu mai intra in Parlament este unul real daca isi mentine asocierea cu o gasca de hoti si incompetenti.

                  Daca nu iei atitudine urgent, copiii tai te vor considera vinovat. Este un moment decisiv. Convinge-i pe domnii parlamentari din UDMR sa nu mai sustina PD-L-ul la guvernare, sa se alature celor care iubesc aceasta tara, carora le pasa  ce se intampla cu ea. Ca ardeleni, am crescut cu o convingere clara: ca maghiarii sunt oameni dintr-o bucata, ca respecta legile si echilibrul. Romania are nevoie sa traiasca in legalitate si echilibru.

 

Speram ca in aceste momente de rascruce sa judeci corect si sa actionezi.

 

Deputat PSD  Cornel ITU                                             Senator PSD Alexandru CORDOS

 

22 februarie 2011     

1 comentariu2275 vizualizări22 februarie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Illyes I.
24 Februarie 2011 - 15:14

Inteleg "preocuparea si grija" ce ne-o purtati. Oare este sincera?
Si pun aceasta intrebare dupa ce am citit volumul coordonat de
Daniel Barbu " FIREA ROMANILOR ", sau neacceptarea UDMR-ului
in guvernul PDL-PSD/2009, tocmai de PSD, sau recentul protocol
semnat cu PRM? Oare nu este numai nevoia de voturile UDMR sa accedeti la " bici ", dupa care noi, cetateni de rangul doi sus la
balcon? Ce va face mai credibili?

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0