Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 25 Iulie 2021 - 14587
Marele Carmaci Iohannis se crede in stare sa gestioneze singur toate treburile tarii.

Iohannis ne propune o Strategie Prezidentiala de Autopreamarire. Partidul Romania Unita respinge Strategia Nationala de Aparare pentru ca presedintele Iohannis o foloseste ca pretext in folos personal, adica pentru a-si mari atributiile. Astfel, Iohannis si-a lasat in noua Strategie portite sa intervina direct in domenii unde nu are atributii ca presedinte, sub pretextul securitatii nationale.

Am aflat din aceasta Strategie ca presedintele poate sa ne stabileasca directive in educatie, sanatate, economie, agricultura, energie, protectie sociala, ca pe vremea lui Ceausescu. Dupa ce a tacut 6 luni de zile cu succes, brusc, Marele Carmaci Iohannis se crede in stare sa gestioneze singur toate treburile tarii, el fiind cel mai iubit fiu al poporului si avand acest drept.

Cred ca Romania avea nevoie de o noua Strategie Nationala de Aparare in conditiile geopolitice schimbatoare de astazi, dar nu voi vota propunerea presedintelui care reprezinta doar o Strategie Prezidentiala de Autopreamarire, vizand doar cresterea puterii actualului locatar de la Cotroceni. Presedintele Iohannis tace si sapa. Sapa la Constitutie si la separarea puterilor in stat. Intr-adevar, asa cum a promis, face o altfel de politica. Una indreptata insa spre trecut, nu spre viitor.

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2520 vizualizări22 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0