Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Diaspora umilita in Parlament.

Un singur vot a facut diferenta intre respect si desconsiderare. Romanii din strainatate vor fi reprezentati in viitorul Parlament de un numar disproportionat de mic de alesi: 4 deputati si 2 senatori, in urma votului din Camera Deputatilor. PNL a propus miercuri dublarea numarului de alesi care sa reprezinte diaspora in Parlamentul Romaniei, insa propunerea a fost respinsa de plen la o diferenta de un vot, cu concursul larg al PSD-ului si partidelor satelite.

A le repartiza celor aproximativ 3 milioane de romani aflati in afara granitelor tarii doar 4 deputati, adica o reprezentare de 1 deputat la 750.000 de romani si 1 senator la 1,5 milioane, in conditiile in care in tara norma de reprezentare e de zece ori mai mica, de un deputat la 73000 de locuitori, este o bataie de joc.

Votul de ieri al PSD inseamna o noua sfidare la adresa celor care in noiembrie 2014 au stat la cozi infernale pentru dreptul la o vota, o sfidare care a escaladat cu incalificabilele jigniri ale fostului ministru al transporturilor, precum si cu refuzul indarjit de a promova legea votul prin corespondenta.

 

Copresedinte PNL Bistrita-Nasaud, Stelian Dolha.

 

0 comentarii2814 vizualizări25 iunie 2015




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0