Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
Romanii sunt subreprezentati in institutiile europene!

Victor Negrescu, in plenul Parlamentului European: Romanii sunt subreprezentati in institutiile europene! Sa spunem STOP discriminarilor la adresa romanilor! Desi este al saptelea stat din Uniunea Europeana ca populatie, Romania ocupa abia locul 22 in ceea ce priveste functiile de conducere detinute in institutiile europene, a atras atentia eurodeputatul PSD Victor Negrescu in plenul Parlamentului European. Acesta a afirmat ca subreprezentarea in institutiile UE nu reprezinta singura forma de discriminare, romanii fiind stigmatizati din ce in ce mai mult de politicieni din Europa.

 Victor Negrescu a subliniat, totodata, ca Uniunea Europeana trebuie sa asigure un tratament egal pentru toti cetatenii sai, lucru care nu se intampla in cazul Romaniei si care genereaza "o criza de legitimitate" pentru Europa.

 "Europa este astazi in mijlocul unei crize de legitimitate pentru ca nu reuseste sa-si apere cetatenii si sa asigure un tratament egal pentru toti, indiferent de tara sau de nationalitate. In aceasta situatie se afla cetatenii europeni proveniti din tara mea, Romania. Romanii sunt subreprezentati la nivelul institutiilor europene. Mai exact, desi Romania este al saptelea stat din Uniunea Europeana, ocupa doar locul 22 la nivel de reprezentare pe functii de conducere in institutiile europene", a explicat europarlamentarul social-democrat in plenul de la Bruxelles.

 Vorbind despre stigmatizarea romanilor din ultima perioada de catre diversi politicieni europeni, Victor Negrescu a oferit drept exemplu cazul recent al Ministrului de Externe din Austria, care a cerut reducerea prestatiilor sociale la care au dreptul romanii. Victor Negrescu a cerut, in acest context, stoparea abuzurilor la adresa romanilor si drepturi egale pentru toti cetatenii UE.

 "Romanii sunt, de asemenea, in ultimul timp, stigmatizati de mai multi politicieni din Europa. Spre exemplu, zilele trecute, in Austria, Ministrul de Externe a decis sa ceara reducerea drepturilor sociale pentru romanii care traiesc in acel stat.

 Cand, dragi colegi europarlamentari, avem de gand sa spunem STOP la toate aceste abuzuri? Cand ne vom da seama ca Europa inseamna libertati si drepturi pentru toti cetatenii sai?

 Daca astazi vorbim despre problema drepturilor romanilor europeni, va asigur ca daca nu actionam o sa vorbim maine de polonezi, de greci, de spanioli, poate chiar si de germani.

 Trebuie sa construim o societate europeana pentru toti! Romanii, asemenea tuturor europenilor, sunt membri UE cu drepturi depline!", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu la Bruxelles.

 In luna mai, Victor Negrescu a avut o intalnire cu Vicepresedinta Comisiei Europene Kristalina Georgieva, Comisar pentru Buget si Resurse umane, in urma careia a obtinut angajamentul ca Executivul european va lucra pentru a implica mai multi romani in functii de conducere la nivelul institutiilor europene si ca il va sprijini in organizarea unei intalniri cu romanii interesati de o cariera europeana permanenta.

 De asemenea, europarlamentarul PSD a depus recent o declaratie scrisa in Parlamentul European, prin care solicita masuri proactive si stimulative pentru a creste rata de angajare a persoanelor cu dizabilitati din Romania in sistemul administrativ european.

 

Biroul de Presa PSD

0 comentarii2247 vizualizări25 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0