Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 18 Mai 2021 - 14587
In loc sa se certe intre ele pentru putere, partidele ar trebui sa se bata pentru reunificarea tarii.

In loc sa se certe intre ele pentru putere, partidele politice romanesti ar trebui sa se bata pentru reunificarea tarii. Un teritoriu romanesc a ramas suspendat dincolo de Prut si tinut la cheremul Rusiei pentru ca statul roman nu a facut pasi decisivi in a obtine reintregirea tarii asa cum isi doresc romanii de pe ambele maluri ale Prutului. Este o caracteristica a partidelor politice din ultimii 25 de ani sa fie intr-un permanent conflict intre ele si sa duca o lupta crancena pentru a pune mana pe resursele tarii, dar sa fie absente de la implinirea marilor idealuri nationale si sa ramana mute in fata altor puteri atunci cand vine vorba de a-si apara tara.

         Astazi, 28 iunie, la 75 de ani de la ultimatumul sovietic prin care Romania pierdea Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, este momentul sa reafirmam dorinta poporului roman de reintregire si de reparare istorica a raptului teritorial prin care natiunea romana a fost divizata in mai multe parti.

         Voi fi prezent in aceasta seara la comemorarea tragediei din 28 iunie 1940, la evenimentul organizat de Actiunea 2012 in Piata Universitatii din Bucuresti. Romania trebuie sa dea semnalul ca nu va mai lasa Basarabia in mainile Rusiei inca o data si sa isi afirme puternic dorinta si capacitatea de reunificare. Nici Rusia, nici nimeni altcineva nu ne va impiedica sa redevenim o singura tara, asa cum am fost si asa cum este dreptul nostru sa fim!

 

Deputat Bogdan Diaconu

Presedintele Partidului Romania Unita.

0 comentarii2275 vizualizări28 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0