Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 28 Septembrie 2022 - 14587
Tabara Judeteana pentru Tineri, editia a XII-a.

Uniunea Democrata a Tinerilor Maghiari din Bistrita a organizat cea de a XII-a editie a Taberei Judetene pentru tineri din judetul Bistrita-Nasaud in perioada 3-5 iulie la Centrul de agrement din Sangeorz-Bai, judetul Bistrita-Nasaud.  In tabara s-au inscris peste 50 de tineri din 17 localitati cu populatie maghiara din judet, respectiv Bistrita, Beclean, Tonciu, Jeica, Ciresoaia, Branistea, Fantanita, Matei, Rodna Veche, Bozies, Strugureni, Nuseni, Sarata, Bata, Uriu, Sintereag si Tigau.

Scopul proiectului a ramas neschimbat fata de anii precedenti, si consta in dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii, facilitatea accesului la actul de cultura si cresterea consumului cultural la tineri, sprijinirea si stimularea creativitatii culturale, precum si dezvoltarea si diversificarea actiunilor de timp liber, vacanta, sport si turism pentru tineri.

Programul taberei a inclus sesiuni educative, jocuri in aer liber, sport si drumetii, si bineinteles nu a putut lipsi focul de tabara. Sambata au sosit invitatii Antal Lóránt, presedintele Conferintei Tineretului Maghiar din Romania (MIÉRT), Décsei Atilla, presedintele UDMR organizatia judeteana Bistrita-Nasud, Antal Attila, director adjunct al Colegiului National Andrei Muresanu si Vajda Szilárd, profesor in cadrul Colegiului National Andrei Muresanu, care si-au impartasit ideiile si gandurile cu participantii taberei, respectiv a urmat o serie de jocuri educative.

Dupa sesiunile educative au inceput concursurile sportive in echipa (5 membrii/echipa): fotbal, volley, badmington, tenis de masa si pescuirea merelor, care au fost decisive pentru programul de dupa-masa, Dupa-masa in libirint. Pentru programul Dupa-masa in labirint fiecare echipa a primit o harta, cu ajutorul careia a trebuit sa ajunga la tel, parcurgand anumite dificultati si un ou, care a trebuit mentinut intreg pana la final. Participantii au avut de parcurs 10 dificultati: Ghicitoarea, Iepurasul topaitor, Coarda increderii, Casa mea, castelul meu, Mesaje codificate, Mima, Mersul sarpelui, Nodul bun, Cultura generala, Trei caracteristici una falsa.

In total au fost opt echipe a cate 5 membrii, si fiecare echipa a parcurs cu success labirintul. Echipa care a terminat pe locul I. a fost echipa STAR: Szigyártó Norbert, Molnár Evelin, F?leki Szilvia, Kovács Péter, Martonos Magor. Locul II. a fost ocupat de catre LUPTATORII FERICITI: Banga Izabella, Fehér Izabella, Barta Brigitta, Márton László Roland, Márton József. Locul III. echipa DERGA: Emrich Delinke, Veres Levente, Máté Arianna Viktória, Rémán Beáta, Gergely Brigitta. Pe langa numeroasele premii acordate locul I va beneficia de o excursie la Bruxelles in anul 2016, premiu oferit de catre europarlamentarul UDMR, Sógor Csaba.

"Proiectul a raspuns unei nevoi de comunicare si schimbul de experienta dintre tinerii maghiari provenind din medii diferite - din localitatile urbane si rurale al judetului Bistrita-Nasaud, pentru intarirea relatiilor interpersonale dintre ei, determinarii unei relatii favorabile. Tabara de tineret are un scop bine definit: reevaluarea, intarirea si dezvoltarea relatiilor dintre tinerii din Bistrita si localitatile judetului. In diaspora este foarte important ca tinerii maghiari sa aibe cat mai multe oportunitati de a se cunoaste intre ei, de schimba idei, respectiv ca evenimentul organizat sa fie baza unei relatii de colaborare pentru viitor." - a declarat Zoltán-Sipos Timea, presedinte UDTM BN.

 

Eveniment organizat de catre UDTM BN, sustinut financiar de catre DJST Bistrita-Nasaud si Fundatia Communitas. 

0 comentarii2485 vizualizări07 iulie 2015
rss 2.0
rss 2.0